studmed.dk

Bøger Cellebiologi Molecular Biology of the Cell

Molecular Biology of the Cell http://studmed.dk/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/60/75/03/_cell-1334301299.jpg Populær

13. April 2012    
 
0.0
 
4.6 (4)
4959   1   0  
Add Media
Write Review

Bog oplysninger

ISBN
9780815341055
Udgave
5
Sidetal
1392
Forlaget skriver
Bruce Alberts, Alexander Johnson, Julian Lewis, Martin Raff, Keith Roberts, Peter Walter

For nearly a quarter century Molecular Biology of the Cell has been the leading cell biology textbook. This tradition continues with the new Fifth Edition, which has been completely revised and updated to describe our current, rapidly advancing understanding of cell biology. To list but a few examples, a large amount of new material is presented on epigenetics; stem cells; RNAi; comparative genomics; the latest cancer therapies; apoptosis (now its own separate chapter); and cell cycle control and the mechanics of M phase (now integrated into one chapter).


The hallmark features of Molecular Biology of the Cell have been retained, such as its consistent and comprehensive art program, clear concept headings, and succinct section summaries. Additionally, in response to extensive feedback from readers, the Fifth Edition now includes several new features.


It is now more portable. Chapters 1-20 are printed and Chapters 21-25, covering multicellular systems, are provided as PDF files on the free Media DVD-ROM which accompanies the book.* And for the first time, Molecular Biology of the Cell now contains end-of-chapter questions. These problems, written by John Wilson and Tim Hunt, emphasize a quantitative approach and the art of reasoning from experiments, and they will help students review and extend their knowledge derived from reading the textbook. The Media DVD-ROM, which is packaged with every copy of the book, contains PowerPoint® presentations with all of the figures, tables and micrographs from the text (available as JPEGs too). Also included is the Media Player, which plays over 125 movies—animations, videos, and molecular models—all with voice-over narration. A new reader-friendly feature is the integration of media codes throughout the text that link directly to relevant videos and animations. The Media DVD-ROM holds the multicellular systems chapters (21-25) of the text as well.


By skillfully extracting the fundamental concepts from this enormous and ever-growing field, the authors tell the story of cell biology, and thereby create a coherent framework through which readers may approach and enjoy this subject that is so central to all of biology.

* There is also a reference edition of Molecular Biology of the Cell, Fifth Edition (ISBN 978-0-8153-4111-6) that contains Chapters 1-25 entirely in printed format.

Bog oplysninger

Gamle anmeldelser
hejmadi skriver
Fantastisk bog. Flot, pædegoisk., men også meget meget stor. Helt klart en bog til de der er interesseret i cellebiologi som jeg. Er man ikke det kan bogens omfang og de mange detaljer måske skræmme. Ikke til den der bare vil bestå cellen.

Susanne skriver

Sådan som det cellebiologiske kursus var udformet på gammel studieordning, KU, var denne bog ideel omend noget omfattende. Det er især den biokemiske side af cellebiologien der her gennemgås. Bogen kan ved første øjekast virke utrolig murstenstung, men den er fint illustreret og dette er et absolut stort plus ved den. Illustrationerne er relevante og så er de i farver!!! Det hele bliver dermed (en lille smule) mere sjovt. Man skal bare huske, at man ikke nødvendigvis skal hele bogen igennem men vælge de mest relevante emner ud. Bruger du også bogen til noget fysiologi-relateret vil du efter at have studeret den lille illustration om G-protein-kobling og de andre relatered messenger-proteiner have den siddende på nethinden indtil eksamen og et godt stykke tid efter....

ETr skriver
En ganske fantastisk ting ved "The Cell" er at det faktisk er lykkedes at integrere fagene (histologi, biokemi, biofysik og genetik) og med en funktionel tilgang. Dette erkendes tydeligt når emnerne gennemgået heri skal læses andetsteds; fx når G-proteinerne eller muskelfiberstrukturen læses i en fysiologibog og pludselig virker vanvittig indviklet.
"The Cell" er en bog der har min uforbeholdne anbefaling.

Landsy skriver
l trods for at bogen virker som en solid klods af viden, er den egentlig ganske let læselig - skrevet i et ordret sprog og go'e illustrationer. Denne bog kan klart anbefales!

Gundestrup skriver
Jeg kan kun anbefale bogen, fantastisk god.
En ren fryd at læse iforhold til andre Celle biologi bøger

marike skriver
velskrevet og fed at lære cellen fra. den er skrevet så godt og hænger så godt sammen at den kan repeteres ud fra dens figurer.

Diemer skriver
En virkelig dejlig bog der formidler selv komplicerede emner som cellesignalerings kaskader på en letforståelig måde. Det er var mit indtryk at denne bog var foretrukket frem for Lodish på 2.sem KU - der var nogle der købte Alberts efter at de først havde købt Lodish.

Som mange har nævnt har bogen rigtigt gode illustrationer.

Et andet lille tip til bogen er det gode 33 siders glossary sidst i bogen som på få linier definerer de forskellige proteiner, receptorer osv.

Bertram skriver

Som Diemer beretter, var der også mange der købte Lodish i min klasse men skiftede, MEN der var også nogle der skiftede fra The Cell til Lodish... Selv havde jeg The Cell, og må give ovenstående ret, den er stor, den er detaljeret... Men den er bare smuk!! Med dejlige og flotte illu. og fantastisk og letlæselig tekst, fik den mig gennem biokemien... Ja, det var faktisk den jeg blev bedst til!! Desuden anvendes billeder fra bogen, af underviserne til forlæsningerne... Gensynetsglæde!!
Jeg fortryder bestemt ikke valget af denne bog!

Pernole skriver

Til interesserede, der ikke er helt så flittige læsere, så kan jeg også anbefale "børneudgaven" af The Cell: Essential Cell Biology. Det er samme forfattere, men i en kortere version, der er lidt lettere at gå til (hvis man som mig, ikke er til de store fordybelser).
Jeg har selv klaret mig fint igennem 2.sem med Essentials. Det er kun meget få dele, der ikke står i Essentials - ting som hurtigt kan slås op på biblo. Så er du til begrænset læsning, så vælg Essentials. Vil du have det hele med og går efter to-cifrede karakterer så vælg The Cell.
Pøj pøj.

Lena R skriver
Synes The Cell er fantastisk. Jo den ser virker temmelig skræmmende ud ved første øjekast, men den er simpelthen så godt skrevet at man fatter tingene første gang, og så er teksten rigtig godt illustreret.
5 stjerner herfra!

Simon. skriver
Jeg startede med Essential Cell Biology, og ja den er ok hvis man ikke har lyst til de helt store fordybelser. Desuden er den billigere, og man sparer ganske mange timer. Det er også værd at nævne, at man sagtens kan score 2 cifrede karakterer med denne bog.

Jeg gik dog over til The Cell en uge inde i kurset, da der ofte blev omtalt ting jeg simpelthen aldrig havde hørt om fra Essentials. Det er ganske irriterende, og man bliver hele tiden nervøs for at noget af det vigtige er udeladt i Essentials- hvilket også sker flere steder. Derfor vil jeg uforbeholdent anbefale The Cell- og i samme åndedrag mane til ro og ingen panik når man ser dens skræmmende dimensioner! Den er super let at gå til,og illustrerer alt det vigtige godt og let forståeligt. Godt nok er den en tidsrøver, men det er til gengæld tilfredsstillende at læse i den, da alle ting er sat godt ind i en sammenhæng. Det gør det det langt lettere at huske de vigtige ting til eksamen.

Men det er smag og behag. Jeg var den eneste i min læsegruppe som gik efter The Cell, og det gik vist fint for de andre til eksamen også (karaktererne er ikke kommet endnu )

Desuden er mange af tingene fra Geneser også omtalt i denne, og det er til tider ret meget lettere at forstå det når det læses fra The Cell.

6 stjerner, uden tvivl.

Kommentarer og anbefalinger

Gennemsnitskarakter fra: 4 bruger(e)

Gennemsnitskarakter 
 
4.6
Indhold 
 
4.6  (4)
Formidling 
 
4.0  (4)
Dækkende 
 
5.0  (4)
Already have an account? or Create an account
Anbefaling (5 er bedst)
  • Indhold
    Faglighed, objektivitet, anvendelighed
  • Formidling
    Sprog, illustrationer, overskuelighed, flowcharts/tabeller
  • Dækkende
    Hvor dækkende bogen er for fagområdet eller pensum
Pros & Cons
Kommentarer
Du skal indtaste antispamkoden som den står på skærmen.
Dejlig bog! Den er velskrevet og detaljeret. Den har en masse detaljer med, som for den flittige/intresserede studerende kan være rigtig spændende at få med. Den har yderligere en masse gode billeder, som giver et godt overblik.
Gennemsnitskarakter 
 
5.0
Indhold 
 
5.0
Formidling 
 
5.0
Dækkende 
 
5.0

Velskrevet!

Dejlig bog! Den er velskrevet og detaljeret. Den har en masse detaljer med, som for den flittige/intresserede studerende kan være rigtig spændende at få med. Den har yderligere en masse gode billeder, som giver et godt overblik.

Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
The Cell er en meget stor bog og er meget tung at komme igennem på 2. semester. Den er beregnet til de studerende, som sandsynligvis finder cellebiologien interessant.

Den er meget grundig og rig på detaljer, som man egentlig ikke har brug for at kende. Den er virkelig pædagogisk med de mange gode illustrationer (som også findes i essentials), og generelt giver den en rigtig god og detaljeret forståelse for, hvordan tingene hænger sammen.

Men det tager virkelig lang tid at komme igennem bogen, og man skal ikke vælge bogen, hvis man kun vil bestå og ikke så meget mere.
Gennemsnitskarakter 
 
4.7
Indhold 
 
4.5
Formidling 
 
4.5
Dækkende 
 
5.0

Omfattende!

The Cell er en meget stor bog og er meget tung at komme igennem på 2. semester. Den er beregnet til de studerende, som sandsynligvis finder cellebiologien interessant.

Den er meget grundig og rig på detaljer, som man egentlig ikke har brug for at kende. Den er virkelig pædagogisk med de mange gode illustrationer (som også findes i essentials), og generelt giver den en rigtig god og detaljeret forståelse for, hvordan tingene hænger sammen.

Men det tager virkelig lang tid at komme igennem bogen, og man skal ikke vælge bogen, hvis man kun vil bestå og ikke så meget mere.

Pros & Cons

Pros
Pensumdækkende - og meget mere, gode illustrationer
Cons
meget stor, mange detaljer
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
Store Alberts som den også kaldes er den officielle bog til cellebiologien på 2 sem på KU.

Jeg havde først valgt at læse lille alberts, og købte sener denne som supplement, men endte med at blive så glad for denne at jeg brugte den resten af semesteret, og fortrød jeg ikke havde købt den fra start.

Denne bog er meget detaljeret, men man lærer hurtigt at sorterer den "irrelevante" fra. Der er mange flotte illustrationer som giver en god forståelse af teksten.
Det at der findes en detaljeret læseliste gør også at jeg personligt finder det rare at bruge denne bog.

Men når det er sagt så skal man finde cellebiologien spændende for at give sig i kast med denne bog. For den er pænt lang, og er faget noget som "bare" skal bestås, så ville jeg til hver en tid vælge lille alberts.
Gennemsnitskarakter 
 
4.5
Indhold 
 
4.5
Formidling 
 
4.0
Dækkende 
 
5.0

God bog

Store Alberts som den også kaldes er den officielle bog til cellebiologien på 2 sem på KU.

Jeg havde først valgt at læse lille alberts, og købte sener denne som supplement, men endte med at blive så glad for denne at jeg brugte den resten af semesteret, og fortrød jeg ikke havde købt den fra start.

Denne bog er meget detaljeret, men man lærer hurtigt at sorterer den "irrelevante" fra. Der er mange flotte illustrationer som giver en god forståelse af teksten.
Det at der findes en detaljeret læseliste gør også at jeg personligt finder det rare at bruge denne bog.

Men når det er sagt så skal man finde cellebiologien spændende for at give sig i kast med denne bog. For den er pænt lang, og er faget noget som "bare" skal bestås, så ville jeg til hver en tid vælge lille alberts.

Pros & Cons

Pros
Fuldt dækkende
Cons
Mange detaljer, kræver man kan sorterer i indholdet.
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
En meget omfattende bog som for den meget interesserede (Og engelsk vante) er suveræn. I
llustrationerne er guld værd, men hvis du ikke har overskud eller overblik til at læse så meget så vælg essentials.
Jeg har kun benyttet mig af den på 2. semester af KU på trods af at flere fortalte at den skulle bruges senere.
Gennemsnitskarakter 
 
4.0
Indhold 
 
4.5
Formidling 
 
2.5
Dækkende 
 
5.0

Suveræne illustrationer

En meget omfattende bog som for den meget interesserede (Og engelsk vante) er suveræn. I
llustrationerne er guld værd, men hvis du ikke har overskud eller overblik til at læse så meget så vælg essentials.
Jeg har kun benyttet mig af den på 2. semester af KU på trods af at flere fortalte at den skulle bruges senere.

Pros & Cons

Pros
illustrationer, pensumdækkende (og mere)
Cons
Alt for detaljeret
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
 
Powered by JReviews