studmed.dk

Bøger Dermatologi og venerologi Klinisk dermatologi og venerologi

Klinisk dermatologi og venerologi http://studmed.dk/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/a4/6f/10/_8762809499-1334304647.jpg Populær

13. April 2012    
 
0.0
 
4.3 (1)
2790   1   0  
Add Media
Write Review

Bog oplysninger

ISBN
9788762809499
Udgave
3
Sidetal
312
Forlaget skriver
Klinisk dermatologi og venerologi er en lærebog i hud- og kønssygdomme, hvor der er lagt vægt på at fremhæve sygdomme og symptomer, som er hyppige og væsentlige i almen praksis og på hospitalsafdelinger. Dermatologi og venerologi undergår som alle specialer inden for medicin forandringer over tid. Denne 3. udgave indeholder flere fotos, er opdelt i flere kapitler, og der er tilføjet et afsnit med nyttige websites, som giver adgang til mange kliniske fotos.

Bog oplysninger

Gamle anmeldelser
ETr skriver
En dermatologisk lærebog der fremtræder mere moderne end mange andre, både i opsætning og sprog.
Kort sagt indeholder "Klinisk dermatologi og venerologi" alt det, den skal - og ikke meget mere (hvilket desværre ikke betyder at en eksaminator gerne vil høre noget mere). Der lægges ikke overvældende stor vægt på ætiologi og histologiske forandringer, hvilket må siges at være i overensstemmelse med undervisningen som den oftest foregår. Bogen er let at læse (og lettere end - men ikke nær så omfattende som - modstykket fra FaDLs Forlag) og fuldt tidssvarende hvad angår diagnostik og behandlingsprincipper, så forhåbentlig er den anvendelig nogle år endnu. Nogle oplysninger er med god effekt struktureret i tabeller, ligesom hver sygdom er ledsaget af en boks med nøgleoplysninger, som tilsammen letter overblikket. Illustrationerne er i almindelighed som de skal være. I den venerologiske del er behandlingsprincipperne samlet og fremhævet i bokse - en praksis der med fordel kunne have været udstrakt til resten af bogen

meyhoff skriver

Den er faktisk overordentlig let læselig, og det virker som om at underviserne generelt kan anbefale denne mindst lige så meget som FaDL's.
Tilgengæld har den dog en svaghed mht. at inddele sygdommene i nogle lidt mærkelige "kasser" som f.eks. "Reaktive erytematøse sygdomme" og "Lysdermatoser"

madpe01 skriver
Lad det være sagt med det samme, dermatologi er langt fra min kop te. Alt det der med udslæt og eksemer siger mig absolut intet. Så når du læser følgende anmeldelse, bør du nok være opmærksom på at den måske er lidt farvet af mit syn på faget.

Bogen er rent layout mæssigt meget vellykket. Der er masser af billeder og teksten er stor, hvilket gør at det er en yderst overkommelig affære at læse den bog på næste 300 på et par dage. Dog savner bogen ind i mellem lidt systematik i kapitel opdeling. Eksempelvis er hudforandringer hos ældre spredt lidt underligt ud i flere kapitler - en mere stringent redigering ville være en fordel. Bogen mangler desuden evnen til at kunne skære ind til benet og blot give den væsentlige information. Specielt afsnittet om fotobiologi køre ud af en tangent, igen kunne en hård hånd fras redsktørens side her have været en fordel.
Set i forhold til eksamen på SDU er bogen nok mere uddybende end hvad der egentlig behøves på de fleste områder. Dog er det ret pudsigt at den ved hver enkelt sygdom blot opremser en lang række forskellige behandlinger, men intet skriver om hvad der er første valg. Dette set i lyset af at der til eksamen netop bliver spurgt specifikt til førstevalgsbehandlingen ved en given sygdom. Når ham der nu har skrevet bogen, også stiller eksamens spørgsmålene, så burde det han vel i princippet vide at det ikke fremgår af lærebogen

Kommentarer og anbefalinger

Gennemsnitskarakter fra: 1 bruger(e)

Gennemsnitskarakter 
 
4.3
Indhold 
 
4.0  (1)
Formidling 
 
4.0  (1)
Dækkende 
 
5.0  (1)
Already have an account? or Create an account
Anbefaling (5 er bedst)
  • Indhold
    Faglighed, objektivitet, anvendelighed
  • Formidling
    Sprog, illustrationer, overskuelighed, flowcharts/tabeller
  • Dækkende
    Hvor dækkende bogen er for fagområdet eller pensum
Pros & Cons
Kommentarer
Du skal indtaste antispamkoden som den står på skærmen.
Flot og illustrativ lærebog. Dækker fint 9. semesters pensum i Århus. Logisk opbygget med introduktion omkring hudens anatomi og fysiologi efterfulgt at generelle og mere sjældne hudlidelser. Specielt synes jeg det er rigtig rart, at den er opbygget i større "sygdomsgruppe" og ikke hænger sig så meget i mindre detaljer. Anbefalelsesværdigt!
Gennemsnitskarakter 
 
4.3
Indhold 
 
4.0
Formidling 
 
4.0
Dækkende 
 
5.0

Flot lærebog!

Flot og illustrativ lærebog. Dækker fint 9. semesters pensum i Århus. Logisk opbygget med introduktion omkring hudens anatomi og fysiologi efterfulgt at generelle og mere sjældne hudlidelser. Specielt synes jeg det er rigtig rart, at den er opbygget i større "sygdomsgruppe" og ikke hænger sig så meget i mindre detaljer. Anbefalelsesværdigt!

Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
 
Powered by JReviews