studmed.dk

Bøger Fysiologi Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology

Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology http://studmed.dk/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/1e/a1/c3/_725071-1334423069.gif Populær

14. April 2012    
 
0.0
 
4.4 (6)
6065   1   0  
Add Media
Write Review

Bog oplysninger

Forfatter(e)
ISBN
9781416045748
Forlag
Udgave
12
Sidetal
1120
Forlaget skriver
The 12th edition of Guyton and Hall Textbook of Medical Physiology continues this bestselling title's long tradition as one of the world's favorite physiology textbooks. The immense success of this book is due to its description of complex physiologic principles in language that is easy to read and understand. Now with an improved color art program, thorough updates reflecting today's medicine and science, and accessible online at studentconsult.com, this textbook is an excellent source for mastering essential human physiology knowledge.

Bog oplysninger

Gamle anmeldelser
Bjerg skriver
Bogen er virkelig god. kap. om EKG er noget af det bedste jeg har læst på studiet. Det giver virkelig forståelse.
Generelt er kap. om hjerte, lunger og nyre supergode.
Kap. om endo, mave/tarm halter lidt.
CNS, cellefysiologi og muskel er ok, men ikke bedre end andre steder.

Antzbo skriver
Jeg læste efter G&H på 2. semester, og følte ikke helt den var pensumdækkende (måtte dække hullerne med div. noter, B&B samt B&L), men det der står er godt

madpe01 skriver
Bogen er meget velskrevet, hver emne starter med en kort oversigt, og herefter en uddybende forklaring. Er man til gode, klare titler, og opremsninger i punktform, er denne bog genial. Jeg kunne godt mangle nogle flere figurer, men supplerer man denne bog med det lille fysiologi Atlas, burde fysiologien være nemt at gå til.

gundestrup skriver
jeg kan også klart anbefale bogen.
Min måde at læse fysiologi:
1. Warberg, giver overblink, og introducere dig til generelle mekanismer
2. Guyton & Hall
3. B&L eller anden specieal bog om emmenet, fx West i resporation fysiogi.

Kan kun anbefales

Claus Svanningsen
Bogen kan kun anbefales - har brugt den på 3. sem. og hyggelæser lige nu frem mod 4. sem. Er enig i at især kapitlerne omkring cardiologi er letlæste og spændende, men også den neurologiske del bla. omkring hukommlese osv. er værd at bruge tid på. God fornøjelse.

AstridK skriver
Jeg syntes så Guyton og Hall var elendig - jeg fortrød virkelig, at jeg købte den. Den har ingen ligninger, og når eksamen primært er beregninger, følte jeg mig i hvert fald elendigt rustet.

Ydermere væver de i det, gentager sig selv utallige gange, er uklare i forklaringerne og formår ikke at skære igennem og kort og koncist få forklaret, hvad det går ud på.

Hjertefysiologien var ok, som allerede skrevet, er EKG delen virkelig god, men til gengæld syntes jeg nyrefysiologien var rystende dårligt skrevet.

Jeg vil ikke anbefale den og især i nyrefysiologi er den elendig - køb den danske bog.

mgybel skriver
Jeg har været totalt varm på G & H på hele første del - jeg har ikke læst andet, og fatter ikke, at man gider købe mere end én fysiologibog.

G & H er helt suveræn i hjerte/kredsløb, respiration og nyrer (omend jeg vil medgive, at der ikke er mange beregninseksempler - men hvad har man SAU-timer til :up: ).
Herudover er kapitlerne om muskler ganske udmærkede, ligesom neurodelen er mindst lige så god som mange deciderede neuro-bøger (dog er det svært at slå Paradiso's "Exploring the Brain", som jeg læste efter).
Som tidligere nævnt er G & H lidt svag i mave-tarm og endokrinologi, men kan dog sagtens dække pensum - så hvorfor give 500 kroner for endnu en fysiologibog.

- Mikkel

SKP2 skriver
Kan kun anbefale bogen.

Den er grundig og den har endda dele med som andre fysiologi bøger forudsætter kendt. Men for at man ikke bliver overbebyrdet med ekstra stof, så bruger bogen forskellige skrifttyper, så man hurtig kan skimte teksten og se hvad de enkelte afsnit går ud på. Som eksempel kan nævnes anatomien omkring et givent organ.

Derudover er han god til at genopfriske fra andre afsnit, således at man ikke bliver forstyrret ved at sidde og bladre frem og tilbage hele tiden, samtidig med at man ikke føler, at det bare er et forsøg på at fylde siderne med tekst.

At have de samme forfattere til hele bogen er at foretrække fremfor en Rhoades & Tanner. Man undgår det problem R&T kan lide under, nemlig at forfatterne ikke er helt enige om hvad der er vigtigt i det ene emne fremfor det andet.

Mave-tarm rygtet:
Jeg kan godt forstå, at folk føler sig forvirret efter at have læst Guyton & Hall. Pensum er dækket (på AU), men det bliver beskrevet fra en helt anden indgangsvinkel og det endte med at blive mit mindst foretrukne emne til eksamen. (At det så kommer som hovedspørgsmålet, der tæller en femtedel, kunne jeg have sagt mig selv).

Men en god bog, der giver mange forklaringer og mange figurer og tabeller, og den fulgte undervisningen (på AU) rigtig godt og den havde altid et afsnit om et eller andet spørgsmål man måtte sidde med.

Desuden har den gode kapitler, der kan hjælpe en igang med biokemien.

Vil især fremhæve hvor nemt det er at finde det man ønsker at vide noget om via et meget stort appendix.

Som endnu en bonus, kan det nævnes, at der er forholdsvis meget neurofysiologi, hvilket var en guldmine for sådan en som mig, der aldrig er blevet gode venner med Brohdahls Sentralnervesystemet.

Kan klart anbefales.

RuneMaagensen skriver
Kan også slutte mig til jubelkoret. G&H er en super fysiologibog på alle områder. Kan specielt huske hjerte/lunge og nyrer som fabelagtige. Mave/tarm delen er ligeså dækkende som B&L (læste begge, og kunne ikke finde nogen stor forskel), men meget bedre skrevet.

Lasse skriver
G&H er skrevet med et meget klart fokus på lægevidenskab og patofysiologi, i modsætning til mange andre fysiologibøger. Det betyder at den prioriterer stoffet således at det vigtigste og mest anvendelige fysiologi bliver fremhævet, mens de mere obskure og forsker-agtige ting er væk. Det er godt når man skal være læge, men desværre ikke altid helt godt når man skal til KU's eksaminer. Som nævnt ovenfor er KU glade for ligninger, mens G&H ikke er ligeså glade. Dette er dog ikke noget større problem; documenta fysiologica og nogle gamle eksamenssæt er løsningen.

Mig skriver
Jeg læste efter G&H til hjerte/kredsløb og havde virkelig et hårdt forhold til denne bog. Der bliver vævet og gentaget - sproget er behageligt at læse, men dette går ofte ud over forklaringerne som dermed bliver uklare og indimellem direkte tvetydige. Layoutet med få illustrationer og lille skrifttype gør at siderne læses enormt langsomt. I stedet for bokse og opdelinger varieres skrifttypen - dette bevirker at hele bogen virker som en lang smøre og den mindste skrifttype er lige til at ødelægge sine øjne med.
Fortryder meget denne bog, og vil strække mig lang for at undgå den til senere organkurser

Afsnittene om hjertet er dog udemærkede og EKG-delen som nævnt rigtig god. Der er dog for meget patologi til fase 1 og resten af hjerte/kredsløbsdelen kvæler nydelsen fra disse afsnit

Kommentarer og anbefalinger Se alle anbefalinger

Gennemsnitskarakter fra: 6 bruger(e)

Gennemsnitskarakter 
 
4.4
Indhold 
 
4.4  (6)
Formidling 
 
4.3  (6)
Dækkende 
 
4.3  (6)
Already have an account? or Create an account
Anbefaling (5 er bedst)
  • Indhold
    Faglighed, objektivitet, anvendelighed
  • Formidling
    Sprog, illustrationer, overskuelighed, flowcharts/tabeller
  • Dækkende
    Hvor dækkende bogen er for fagområdet eller pensum
Pros & Cons
Kommentarer
Du skal indtaste antispamkoden som den står på skærmen.
Bogen er rigtig god og dækkende for fysiologi på AU på 4. semester. Især afsnittene om kredsløbsfysiologi er gode, mens mave/tarm-kapitlerne er sådan lidt en sludder for en sladder - det dækker dog pensum. Nyre-afsnittene er også rigtig fine, men der er rigtig mange gentagelser. Alt i alt var bogen rigtig fin at bruge under fysiologi, og det har været dejligt at have både den almene fysiologi og neurofysiologien i en og samme bog.
Gennemsnitskarakter 
 
4.0
Indhold 
 
4.0
Formidling 
 
4.0
Dækkende 
 
4.0
EtkiAlbayrak Anmeldt af EtkiAlbayrak 21. Januar 2017
View all my reviews (1)

Fint valg til fysiologi

Bogen er rigtig god og dækkende for fysiologi på AU på 4. semester. Især afsnittene om kredsløbsfysiologi er gode, mens mave/tarm-kapitlerne er sådan lidt en sludder for en sladder - det dækker dog pensum. Nyre-afsnittene er også rigtig fine, men der er rigtig mange gentagelser. Alt i alt var bogen rigtig fin at bruge under fysiologi, og det har været dejligt at have både den almene fysiologi og neurofysiologien i en og samme bog.

Pros & Cons

Pros
Alt i én bog.
Cons
Mange gentagelser.
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
Rigtig god formidling af stoffet, glimrende illustrationer, kan læses med en fin læsehastighed, altså er den ikke tung. Forfatterne kan godt godt køre lidt i ring en gang i mellem men hopper ud af cirklen igen.
Nyrefysiologi - forget it! Få fat i den danske bog. Dén del af bogen er ret tynd.
Gennemsnitskarakter 
 
4.5
Indhold 
 
4.5
Formidling 
 
4.5
Dækkende 
 
4.5

Glimrende, pædagogisk bog

Rigtig god formidling af stoffet, glimrende illustrationer, kan læses med en fin læsehastighed, altså er den ikke tung. Forfatterne kan godt godt køre lidt i ring en gang i mellem men hopper ud af cirklen igen.
Nyrefysiologi - forget it! Få fat i den danske bog. Dén del af bogen er ret tynd.

Pros & Cons

Pros
Pædagogisk, gode illustrationer, letlæseligt
Cons
Kan godt køre i små ringe i nogle afsnit
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
Jeg læste på AU hvor den anbefalede lærebog hvad rhodes and tanner (som jeg købte først)
med undtagelse af nyrefysiologien var denne bog dog den anden langt overlegen hvad angår pædagogik og formidling.
Især hjertefysiologi er særdeles velbeskrevet.
Vi blev dengang advaret om at den var "for tynd" formel-mæssigt, synes dog ikke det var et stort problem.
og manglerne bliver opvejet af fordelene.

Gennemsnitskarakter 
 
4.2
Indhold 
 
4.0
Formidling 
 
4.5
Dækkende 
 
4.0

Godt valg til fysiologi

Jeg læste på AU hvor den anbefalede lærebog hvad rhodes and tanner (som jeg købte først)
med undtagelse af nyrefysiologien var denne bog dog den anden langt overlegen hvad angår pædagogik og formidling.
Især hjertefysiologi er særdeles velbeskrevet.
Vi blev dengang advaret om at den var "for tynd" formel-mæssigt, synes dog ikke det var et stort problem.
og manglerne bliver opvejet af fordelene.

Pros & Cons

Pros
Velskrevet, pædagogisk og gode illustrationer
Cons
ikke så fyldestgørende på formelsiden, som nogle alternativer.
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
Den nyeste udgave er en klar forbedring i forhold til de tidligere udgaver. Basal fysiologien samt de forskellige organsystemer er fint beskrevet. Det er skrevet på et let forståeligt engelsk og har efter min mening gode illustrationer, der gør forståelsen lettere.

Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår at man køber flere forskellige fysiologibøger. En må være nok, og G&H er i hvert fald nok på SDU.

Kan anbefales, hvis man skal bruge en allround fysiologibog.
Gennemsnitskarakter 
 
4.8
Indhold 
 
5.0
Formidling 
 
5.0
Dækkende 
 
4.5

Hvis du skulle vælge een fysiologibog, så tag denne...

Den nyeste udgave er en klar forbedring i forhold til de tidligere udgaver. Basal fysiologien samt de forskellige organsystemer er fint beskrevet. Det er skrevet på et let forståeligt engelsk og har efter min mening gode illustrationer, der gør forståelsen lettere.

Jeg må indrømme jeg ikke helt forstår at man køber flere forskellige fysiologibøger. En må være nok, og G&H er i hvert fald nok på SDU.

Kan anbefales, hvis man skal bruge en allround fysiologibog.

Pros & Cons

Pros
Let læselig, gode illustrationer, godt skrevet
Cons
hmmmm... ingen - måske at den ikke er dansk :-)
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
Guyton and Hall er en super fysiologibog. Bogen er meget let at gå til, og man får hurtigt læst et kapitel eller to, uden at føle at man er ved at kvæles i detaljer.
De grå bokse i hvert kapitel er nemme at springe over hvis man ikke vil bevæge sig for langt udenom pensum, men tilgengæld er de uundværlige hvis man sidder med et lille ubesvaret spørgsmål i hovedet, eller trænger til lidt kliniske paralleler.
Figurerne er generelt gode, og har gode tilhørende figurtekster der forklarer koncepterne godt.

Ulemper ved bogen er at den meget pædagogiske tekst sommetider bliver lidt ufokuseret og overfladisk, hvilket gør det svært at opdage de rigtig vigtige og fundamentale principper. Hvis bogen kombineres med forelæsninger, gamle eksamenssæt og holdundervisning er dette problemet dog hurtigt løst, da man her kan få en fornemmelse for hvilke principper der er vigtige at kunne til eksamen.

Alt i alt er det en virkelig anbefalelsesværdig bog, der er noget mere dækkende end den danske fysiologibog af Sand, men stadig lige så let at læse.
Gennemsnitskarakter 
 
4.0
Indhold 
 
4.0
Formidling 
 
4.0
Dækkende 
 
4.0
Anmeldt af Chicken 18. Juni 2012

Gode forklaringer

Guyton and Hall er en super fysiologibog. Bogen er meget let at gå til, og man får hurtigt læst et kapitel eller to, uden at føle at man er ved at kvæles i detaljer.
De grå bokse i hvert kapitel er nemme at springe over hvis man ikke vil bevæge sig for langt udenom pensum, men tilgengæld er de uundværlige hvis man sidder med et lille ubesvaret spørgsmål i hovedet, eller trænger til lidt kliniske paralleler.
Figurerne er generelt gode, og har gode tilhørende figurtekster der forklarer koncepterne godt.

Ulemper ved bogen er at den meget pædagogiske tekst sommetider bliver lidt ufokuseret og overfladisk, hvilket gør det svært at opdage de rigtig vigtige og fundamentale principper. Hvis bogen kombineres med forelæsninger, gamle eksamenssæt og holdundervisning er dette problemet dog hurtigt løst, da man her kan få en fornemmelse for hvilke principper der er vigtige at kunne til eksamen.

Alt i alt er det en virkelig anbefalelsesværdig bog, der er noget mere dækkende end den danske fysiologibog af Sand, men stadig lige så let at læse.

Pros & Cons

Pros
Rigtig gode forklaringer
Cons
Kan til tider være lidt vævende og uforkuseret
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
 
Se alle anbefalinger
 
Powered by JReviews