studmed.dk

Bøger Intern med. inkl. subspecialer Davidson's Principles and Practice of Medicine

Davidson's Principles and Practice of Medicine http://studmed.dk/media/reviews/photos/thumbnail/300x300s/3f/f9/11/_davidson1-1337177092.jpg Populær

16. Maj 2012    
 
0.0
 
4.3 (2)
4660   1   0  
Add Media
Write Review

Bog oplysninger

ISBN
9780702030857
Udgave
21
Sidetal
1376
Forlaget skriver
* 2011 BMA Book Awards - Highly Commended in Medicine *

More than two million medical students, doctors and other health professionals from around the globe have owned a copy of Davidson’s Principles and Practice of Medicine. Today’s readers rely on Davidson’s to provide up-to-date detail of contemporary medical practice, presented in a style that is concise, beautifully illustrated and easy to read. Davidson’s not only provides all of the factual knowledge required to practice medicine, but also explains it in the context of underlying principles, basic science and research evidence, and shows the reader how to apply their knowledge to manage patients who present with problems rather than specific diseases.

Key features:
- The underlying principles of medicine are described concisely in the first part of the book, and the detailed practice of medicine within each sub-specialty is described in later system-based chapters.
- Each system-based chapter begins with an overview of the key elements in the clinical examination
- 'Sections on 'Presenting Problems' explain the approach to patients presenting with the most common complaints in each sub-specialty.
- Over 150 'Evidence Based Medicine' boxes highlight the conclusions from major clinical trials.
- Horizontal themes, such as ageing and pregnancy, are highlighted throughout.
- The text uses both SI and non-SI units to make it suitable for readers throughout the globe.
- The text is beautifully and extensively illustrated, with over 1000 illustrations, clinical photographs and imaging techniques.

Bog oplysninger

Gamle anmeldelser
Sobriquet skriver
"Davidson's Principles and Practice of Medicine" (DPPM) er èn blandt mange udenlandske lærebøger i intern medicin, og dækker dermed hovedparten af det medicinske curriculum og således også den medicinske del af embedseksamen.

DPPM konkurerer med bøger som "Kumar & Clark" (KC), "Souhami & Moxham", "Harrison's" og "Concise Oxford Textbook of Medicine".

Jeg benytter selv både DPPM og KC. Bøgerne er ikke nær så detaljerede som Medicinsk Kompendium (MK), men har man læst forordet til MK, er man vel heller ikke længere i tvivl om, at mange af oplysningerne udelukkende er for feinschmeckere eller ment som leksikalsk viden.

Ovennævnte bøger bygger allesammen bro mellem danske bøger som 1) "Grundbog i kirurgi/Grundbog i medicin" - fra FADL's Forlag, "Basisbog i medicin og kirurgi" - fra Munksgaards Forlag og 3) "Medicinsk Kompendium" eller "Oxford Textbook of Medicine". Man kan således sige, at lærebøgerne indenfor "intern medicin" skaber tre niveauer - 1) et for den dovne, 2) et for den realistiske og 3) et for den ambitiøse. DPPM havner således i kategorien "den realistiske".

Sammen med eks. "Medicinsk kompendium - lommebog", som reference for specielle danske forhold og behandlinger, er man hjulpet godt på vej mod embedseksamen.

Jeg er langtfra færdig med at læse DPPM og KC, hvorfor jeg naturligvis ikke kan give et fyldestgørende billede af fordele og ulemper mellem disse to lærebøger. Jeg må dog på nuværende tidspunkt sige, at jeg klart vil anbefale DPPM fremfor KC. Det er bare synd, at jeg ikke købte den tidligere, da der findes en del rigtig gode kapitler om mikrobiologi m.m. jeg med fordel kunne have brugt i løbet af første del.

DPPM er nu udkommet i sin 19. udgave! og har solgt mere end 1.000.000 eksemplarer! KC er udkommet i sin 5. udgave. Der er derfor langt færre fejl i DPPM, ligesom man har haft god tid til at tilpasse teksten og illustrationerne. Kapitlerne er virkelig koncise. Man fornemmer, at man igennem udgivelserne har været i stand til, at luge ud i teksten og samtidig tilføje nye retningslinjer.

DPPM og KC er begge engelske lærebøger og tankegangen er derfor generelt ikke så langt fra dansk tankegang som amerikanske lærebøger kan være. DPPM ligger sig dog, efter min mening, langt tættere op af danske traditioner og procedurer end KC.

Hvad angår den grafiske opbygning, er DPPM, KC langt overlegen. Kapitlerne, hovedafsnittene, afsnittene og underafsnittene er gjort langt mere overskuelige i DPPM, ligesom man anvender mange flere faktabokse, medicineringsbokse, og langt bedre og mere illustrative illustrationer end KC. Det grafiske finish fremstår som det kun kan fremstå i en bog, der sælger så mange eksemplarer. Jeg tror ikke, der findes nogle danske lærebøger, der sælger tilstrækkeligt til, at der kan blive råd til den slags.

Jeg synes personligt, at kapitlerne i KC om Hjerte- og karsygdomme samt Lungesygdomme er dårligere beskrevet end i DPPM, og det selvom de så vidt jeg husker tilmed er længere! Disse to kapitler er begge vigtige kapitler, hvor mange medicinstuderende ikke har supplerende litteratur, som i fx ortopædkirurgi, hvor det af tradition er meget normalt at supplere med Sneppens "Ortopædkirurgi".

DPPM bruger langt mere end KC "evidensbaserede" behandlingsanbefalinger. Alle kapitler er forsynet med specielle EBM-bokse (evidence based medicine). EBM-boksene opsummerer ultrakort de vigtigste store undersøgelser indenfor medicin og andre behandlingsmetoder. Det trækker i hvertfald ikke ned, at kunne redegøre for nogle af disse.

Det taler dog for KC, at de har lavet en lommebog a la "Medicinsk kompendium - lommebog" samt en PDA-version af denne lommebog.

Der findes en kirurgisk parallel til både DPPM og KC fra de respektive forlag.

DPPM: http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=539

KC: http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=591

Sidst men ikke mindst er der prisen! DPPM og KC koster ca. 500-600 kr. afhængigt at, hvor man køber dem. DPPM er dog lidt billigere end KC.

DPPM koster kun 450 kr. hos pickabook.co.uk. Fundet ved søgefunktionen herunder.

Så for ca. 1000 kr. har man en lærebog i medicin og en lærebog i kirurgi. Dette i modsætning til Medicinsk kompendium , der koster en lille bondegård. DPPM og KC opdateres ca. hvert tredje år, hvorfor man som stud. med. har reel mulighed for at opdatere sin viden (det være sig økonomisk og tidsmæssigt).


mgybel skriver:
Har netop brugt Davidson's Principles and Practice of medicine til at læse 6. sem. KU efter, og selvom jeg endnu ikke har set den numeriske konsekvens af læsningen, så kan jeg sige, at jeg er ovenud begejstret for den... Kortfattet, pædagogisk, koncis!

Først og fremmest er omtalen af sygdommene meget klinisk relevant i modsætning til Kompendiet, der er mere teoretisk orienteret. Alle kapitler indeholder et stort afsnit om de kliniske kardinalmanifestationer der hører til hver organsystem, hvorefter sygdommene beskrives med en stringent opbygning i ætiologi/patogenese, epidemiologi (kort), klinik, undersøgelser, behandling og forløb. Selvom behandlingskoncepterne er engelske, så er forskellen mellem England og DK ikke voldsom - og i langt de fleste tilfælde holder det fint! (dog skal man passe på især antibiotikaanbefalingerne).

Generelt er bogen letlæst og med glimrende illustrationer og faktabokse. Udvalget af tabeller er virkelig godt - mange steder bliver de vigtigste symptomer eller differential diagnoser fremhævet i figurer og tabeller.

Omfanget i beskrivelse af de enkelte sygdomme er tilpas og alle sygdomme er, såvidt jeg kan vurdere, beskrevet rigeligt detaljeret til niveauet på KU 6. semester.

Eneste anke fra min side er, at bogen er gammel - fra 2002, men jeg har dog ikke oplevet, at der manglede behandlingskoncepter i den.

Holdt op imod Kumar & Clark, så er der nok ikke den store forskel... jeg oplever dog, at figurer og tabeller er bedre i Davidsons - men stoffet er tilnærmelsesvis identisk. Til gengæld er Kumar & Clark nyere med seneste udgave i 2006.

- Mikkel
+
Det kan også anbefales... har læst efter den på 6. og nu på 8. og er fortsat superglad for den.

- Mikkel
+
Jeg læste efter Davidsons og kir. lommekompendium - den kombination fandte jeg fint dækkende... Jeg synes ikke der er grund til at investere i hverken basisbog eller med. kompendium, når man har Davidsons

- Mikkel

Ninah skriver:
Tak for en glimrende anmeldelse! Jeg har lige været på Pickabook-hjemmesiden, hvor der fremgår, at de ikke leverer til Danmark. Og med hensyn til prisen burde der komme et tillæg på 25 % (VAT), når man importerer til Danmark. I hvert fald er det sådan, ved køb over Amazon i både UK og Tyskland (Mehrwertsteuer), så prisen ender nok på ca. den samme som i Akademisk Boghandel. Men selve anmeldelsen var så overbevisende, at jeg nok køber netop denne bog til medicin på 6. semester ved KU!


anja_ skriver:
Jeg kan bare si meg enig med mgybel. Har foreløpig brukt den på 6.sem KU, men har vært svært fornøyd hele semesteret. Boken har særlig ekstremt gode figurer, lister samt utrolig veloppbygget.


Niemann skriver
Bogen kan erhverves for ca. 350 kr. på amazon.co.uk (klik "Used & New", derved køber man gennem forhandler, der ikke er momsregistreret i DK og slipper dermed for at betale moms, hvilket først tillægges ved kassen, når man køber fra amazon).

Jeg er i øvrigt meget enig med mgybel. En særlig force ved DPPC frem for KC og alle andre bøger, jeg har læst, er tabellerne og figurerne. I DPPC tjener disse nemlig som resume og supplement til teksten. Eksempelvis angives differentialdiagnoser, lægemidler, undersøgelser ofte i tabeller og ikke i teksten, hvilket giver et større overblik.

Bør suppleres ved Medicinsk Kompendium Lommebog for danske retningslinier.

Kommentarer og anbefalinger

Gennemsnitskarakter fra: 2 bruger(e)

Gennemsnitskarakter 
 
4.3
Indhold 
 
4.3  (2)
Formidling 
 
4.5  (2)
Dækkende 
 
4.0  (2)
Already have an account? or Create an account
Anbefaling (5 er bedst)
  • Indhold
    Faglighed, objektivitet, anvendelighed
  • Formidling
    Sprog, illustrationer, overskuelighed, flowcharts/tabeller
  • Dækkende
    Hvor dækkende bogen er for fagområdet eller pensum
Pros & Cons
Kommentarer
Du skal indtaste antispamkoden som den står på skærmen.
Davidson's er en engelsk (ikke amerikansk) baseret lærebog i intern medicin.

Niveauet ligger mellem Medicinsk Kompendium og Basisbogen, og det er netop denne funktion der er formålet med at læse denne bog. Jeg mener personligt at basisbogen er alt for overfladisk. Og omvendt er Kompendiet tit alt for detaljeret, så man kan ende med ikke at fange essensen i teksten.
Davidson's dækker niveauet i undervisningen ret godt. Men det er dog i nogle tilfælde nødvendigt at supplere med kompendiet, for eksempel i hæmatologi. Men alt i alt giver Davidson's dig den grundlæggende viden langt bedre end både basisbogen og kompendiet.

Fordele:
Hvert kapitel indledes med klinisk relevante problemstillinger, hvilket må siges at være en mangelvare i de danske lærerbøger.
Der er mange flotte og nyttige illustrationer, samt mange tabeller. Det er virkelig en fordel i forhold til danske lærebøger.
Ikke for omfattende.
Der er en stor e-learning database, og man kan logge ind og læse hele bogen online.
Billigere end danske bøger.

Ulemper:
Man skal supplerer med kompendiet ind imellem.
Det er en engelsk bog og derfor er der nogle ting man skal have i en dansk lærebog.
Davidson's dækker ikke kirurgi, her kan det anbefales at bruge den nyeste basisbog og kirurgisk lommekompendium.

Eksamen:
Jeg har brugt denne bog på 6. semester, hvor jeg fik et 10-tal, så den burde være ret dækkende. Det er helt klart en fordel med gennemgang af forskellige kliniske problemstillinger, da man tit bliver spurgt til dette i eksamen, fx. udredningsprogrammer, differential diagnoser, etc.


Alt i alt mener jeg at Davidson's er en rigtig god bog, der varmt kan anbefales.
Gennemsnitskarakter 
 
4.0
Indhold 
 
4.0
Formidling 
 
4.5
Dækkende 
 
3.5

Dækkende bog

Davidson's er en engelsk (ikke amerikansk) baseret lærebog i intern medicin.

Niveauet ligger mellem Medicinsk Kompendium og Basisbogen, og det er netop denne funktion der er formålet med at læse denne bog. Jeg mener personligt at basisbogen er alt for overfladisk. Og omvendt er Kompendiet tit alt for detaljeret, så man kan ende med ikke at fange essensen i teksten.
Davidson's dækker niveauet i undervisningen ret godt. Men det er dog i nogle tilfælde nødvendigt at supplere med kompendiet, for eksempel i hæmatologi. Men alt i alt giver Davidson's dig den grundlæggende viden langt bedre end både basisbogen og kompendiet.

Fordele:
Hvert kapitel indledes med klinisk relevante problemstillinger, hvilket må siges at være en mangelvare i de danske lærerbøger.
Der er mange flotte og nyttige illustrationer, samt mange tabeller. Det er virkelig en fordel i forhold til danske lærebøger.
Ikke for omfattende.
Der er en stor e-learning database, og man kan logge ind og læse hele bogen online.
Billigere end danske bøger.

Ulemper:
Man skal supplerer med kompendiet ind imellem.
Det er en engelsk bog og derfor er der nogle ting man skal have i en dansk lærebog.
Davidson's dækker ikke kirurgi, her kan det anbefales at bruge den nyeste basisbog og kirurgisk lommekompendium.

Eksamen:
Jeg har brugt denne bog på 6. semester, hvor jeg fik et 10-tal, så den burde være ret dækkende. Det er helt klart en fordel med gennemgang af forskellige kliniske problemstillinger, da man tit bliver spurgt til dette i eksamen, fx. udredningsprogrammer, differential diagnoser, etc.


Alt i alt mener jeg at Davidson's er en rigtig god bog, der varmt kan anbefales.

Pros & Cons

Pros
Klinisk relevant, gode illustrationer, mere detaljeret end basisbogen, billig, internetressourcer
Cons
Ikke lige så dækkende som kompendiet, engelsk, mangler kirurgi
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
Jeg begyndte med at læse Basisbogen på 6. KU...men gik hurtigt over til Davidson's. Bogen er meget praktisk opbygget og velskrevet. Jeg synes at niveaut er lige i øjet og den er meget pædagogisk og koncis. Den findes rimelig billigt på Amazon.

Der mangler selvfølgelig kirurgi, men der kan man sagtens supplere med de relevante kapitler i Basisbogen eller Kirurgisk Lommekompendium.
Gennemsnitskarakter 
 
4.5
Indhold 
 
4.5
Formidling 
 
4.5
Dækkende 
 
4.5

Davidson's

Jeg begyndte med at læse Basisbogen på 6. KU...men gik hurtigt over til Davidson's. Bogen er meget praktisk opbygget og velskrevet. Jeg synes at niveaut er lige i øjet og den er meget pædagogisk og koncis. Den findes rimelig billigt på Amazon.

Der mangler selvfølgelig kirurgi, men der kan man sagtens supplere med de relevante kapitler i Basisbogen eller Kirurgisk Lommekompendium.

Pros & Cons

Pros
En fornøjelse at læse
Synes du denne kommentar fortjener at blive stående? 
 
Powered by JReviews