Dermatolog vs Almen Medicin(Privatpraksis)

Nærmer mig så småt slutningen af studiet. Har dog mulighed for at deltage i " CV-ræset" og forske samtopbygge mit CV hen imod et bestemt speciale. Jeg har altid tænkt at almen medicin var et interessant speciale for mig. Hvorfor? Jo, fordi at:

  • Der er gode muligheder for at arbejde som overlæge på hospital(medicinsk afdeling samt akutafdeling).
  • Privatpraksis, hvor du er din egen herre.
  • Gode og stabile indtjeningsmuligheder.

Jeg har dog også tænkt på dermatologi, som et interessant speciale. Er udemærket klar over at der skal en PhD-grad til for at få en evt. I eller H-stilling i Region Hovedstaden. Er der nogen, der ved hvordan specialet er? Har alle folk “spidse albuer”, siden at man hører så meget om CV-rytteri?

Og nu et mere kontroversielt spørgsmål:

  • Er det rigtigt hvad man hører om indtjeningen som privatpraktiserende speciallæge i dermatologi? At de tjener mest af alle. Har hørt det fra flere uafhængige kilder nu.Jeg vil ikke ligge skjul på at det er en vigtig faktor for mig, men vil gerne have det bekræftet. Hvad gør at de tjener meget? Bestemte operationer/takstordninger? Almen praksis har god indtjening, men den virker til at være stabil i kraft af at man har et max. antal patienter, så man kommer ikke op som den højest tjende sammen med f.eks. oftalmologer eller kirurger.

Mvh
Thomas.

Hvis det er almen medicin du ønsker er det vel næppe for at arbejde på en medicinsk afdeling? Det synes jeg ikke giver mening. Og overlæge som almen mediciner i et medicinsk speciale? Det kræver nok at du er speciallæge i det givne fagfelt. Afdelingslæge kan du nok blive - men næppe på en universitetsafdeling.

Jeg har været i dermatologien og er nu speciallæge i almen medicin, så jeg kender begge verdner. Spidse albue? Tja, det hed sig at der sad alene på Bispebjerg 15 og lavede phd i dermatologi. Der er 5 årlige stillinger i dermatologi på sjælland. Så det er et yderst kompetitivt speciale.

At komme i speciallæge praksis kræver der er et ydernummer til salg. Så der ikke noget der hedder “bare” privat praksis. Det styres af regionerne. Som det er nu er der få praksis.

Du skal nok finde ud af om du vil være speciallist (f.eks. dermatolog) eller generalist : almen medicin.

Mange tak for dit svar.

Nej, det er nok mest akutafdelingen man kan blive overlæge som almen mediciner. Jeg har hørt eksempler i provinsen, hvor almen medicinere bliver anvendt som afdelingslæger i blandt andet psykiatrien.

Ok, det med Bispebjerg lyder meget voldsomt. Har de virkelig puljer/økonomi til at have så mange PhD’-stipendiater ansat? Jeg har godt set at der er 5 stillinger om året, men tænkte at der ville være et nogenlunde match mellem PhD-stillinger og H-stillinger.

Har støvet “LinkedIn” igennem intensivt de seneste par uger, og må erklære mig delvis uenig. Har set yngre læger på Fyn få H-stillinger uden PhD, og at de fleste med en PhD har fået H-stilling i Region H/Region Sjælland… Har endda set en polsk uddannet læge få H-stilling i dermatologi på Svendborg sygehus 5 år efter hun blev uddannet i Polen(2012) uden nogen PhD.

Husk at vælge ud fra interesse. Jeg vaklede mellem derma og ofta. Jeg valgte sidstnævnte. I dag er jeg praktiserende øjenlæge. Lønnen er fin. Efter 6 måneder i praksis købte jeg en ny Volvo XC 60 SUV. Før kørte jeg Polo. Men jeg er pisseligeglad med bilen, men jeg elsker mit arbejde. Også selvom jeg skal køre 210 km til og fra job hver dag (derfor Volvoen…).

Mange tak for svar.

Er du privatpraktiserende øjenlæge med eget ydernummer eller hvordan?
Jeg sidder stadigvæk og overvejer derma eller almen. Men jeg kan se, at mange døre lukkes, når jeg vælger dermatologi. Det er et meget lille speciale sammenlignet med almen.

Gad vide om det er 6 måneder med egen praksis eller som arbejde i privat praksis.

Du necroer en 2 år gammel tråd :slight_smile:

Hvad blev det så til @tray?

Det var forsøget værd :grin:

Jeg har fravalgt dermatologien. Konklusionen fra mit eget perspektiv er:

  1. Man kan faktisk få en hoveduddannelse i Region Syd eller Midt relativt nemt ift. Region Øst.

  2. Det er yderst svært at få et ydernummer i derma i hovedstaden. Jeg gider ikke vente 5-10 år på det, for at gældsætte mig i mange år efter opkøbet.

  3. Er glad for de muligheder almen medicin har givet mig - herunder at jeg kan lave noget helt andet arbejde ved siden af. Lever fint med at prestigen ikke er den samme.

Tak for den lille update!
Mon vi ligeledes kunne vække @palantas fra de døde :smiley:

Kunne du få ydernummer kort efter endt HU i derma hvis du var ligeglad hvor I landet du befandt dig, egentlig? Har aldrig rigtig forstået det her ydernummersystem og hvordan man får disse…Har hørt man skal have en sælger men er det ikke lidt mærkeligt at staten privatiserer lægepraksiser til udvalgte som så nu sidder på monopoliet?

Hvad kunne det være (hvis man må spørge :blush:)?

Jamen således opvågnet fra de døde. Holder ferie og nyder det.

Jeg synes ikke, at man som sådan kan sige, at der er et prestigetab ved at have valgt almen- fremfor speciallægepraksis. Det er to meget forskellige måder at arbejde på, men der er da også ligheder. Lønnen er bedre i speciallægepraksis - men det er min erfaring at mange praktiserende læger går sammen i kompagniskaber og så holder en dag fri hver uge; den dag bruges så med lægevagt. Lægevagterne tjener sig i gennemsnit ret godt ind, så alt i alt løber det fint rundt og gabet mellen almen og speciallægepraksis indsnævres derfor. Men vagtfri er man i speciallægepraksis.

Lige nu er det svært i øjenspecialet at få en slutstilling. Der har været et lille overskud af uddannede hver år i en årrække. Det koblet med at de praktiserende øjenlæger bliver på deres pind til de er højt oppe i alderen, gør at ydernumrene ikke hænger på træerne. Men det sker at regionerne slår nye såkaldte 0-ydernumre op som man kan søge. Men her er det regionen der bestemmer hvor praksis skal ligge. Det sidste 0-ydernummer i min region blev betinget besat af øjenlæge der ville have praksis i Assens.

En af mine venner søgte stilling i nogle måneder på diverse Øjenafd. i DK. Hun gav op og tog familien med til Oslo. Her arbejdede hun i privat klinik i et halvt års tid og nu har hun så fået et 0-ydernummer tæt på Oslo og er ved at bygge sin egen praksis op.

De små specialer kræver at man er fleksibel hvis man vil arbejde med dem. Der er få stillinger få afdelinger og der kan være tider hvor der er masser af praksis af købe. Men så kan der pludselig gå 10 år før der igen er et ledigt nummer i f.eks. byer som Århus eller Kolding. Så man lever med en vis usikkerhed indtil man har fundet sin slutstilling.

Pøj pøj.

2 Synes om