Har du læst ved SDU men øsnker ansættelse i Kbh eller Århus - pas på

Der er en spændende dog også bekymrende forskel mellem kandidaterne fra SDU og AU og København, konkluderes der i en artikel i ugeskriftet:

http://www.ugeskriftet.dk/portal/page/portal/LAEGERDK/UGESKRIFT_FOR_LAEGER?public_visningsType=15&public_modtager=5&public_nyhedsId=82833

“Mens henholdsvis 53 og 43 procent af de medicinstuderende i Århus og København har foretaget prægraduat forskning, så er der ingen – som i nul procent – der har gjort det i Odense.”

Viser en undersøgelse blandt de 12. semester studerende.

  1. semesterundersøgelsen viser, at 62 procent af samtlige medicinstuderende ikke ved, hvilket speciale de skal gå efter, når studiet er overstået.

Undersøgelsen viser også, at 20 procent har udsat den kliniske basis uddannelse, der ellers følger lige efter 12. semester.

Men, inden du får talt Odense helt ned i det store sorte hul, så skal det nok også bemærkes, at mange studerende fra Odense rent faktisk får publiceret deres “semesterspeciale”, som det også står i artiklen.

Jeg kender også nogle som har siddet på panum i flere år, under studiet, og hjulpet til i en forskergruppe, uden så meget som en tak i artiklerne. Godt nok er der også andet i verden end antallet af artikler, men det er ikke destomindre det kriterium der i sidste ende tæller ved ansættelse, som akademikerrollen, i hoveduddannelsesforløb.

I studied at KU, did 2.5 years of research along side med school and published 5 papers in basic science, most first authors. But I have also worked somewhere else for 1 year and didn’t publish anything. It highly depends on your project, who you are working with and where at, timing etc. I can’t speak for Odense but I know there are some good scientists there. The more you work the higher chance it will produce something.