SDU sommerstart 2016

Hej alle!

Jeg er en af de lykkelige, heldige vindere af en plads på drømmestudiet her til September! :slight_smile:
Jeg tænkte det kunne være sjovt at høre fra andre der også starter om en halv måned.
Det er lykkedes mig at bestille studiekort og komme ind på blackboard, og jeg kan se min første undervisningstime i akut beredskab, og jeg er SUPER spændt! Er der andre der er nået længere i forløbet? Egentligt savner jeg lidt information om studiestart, for jeg synes at jeg næsten kun har fundet information ved at afsøge HELE sdu.dk :wink: Har i andre fået mere af vide?

Mange hilsner,
Vibe :slight_smile:

Jeg har også kun de informationer du kommer med her… kan se akut beredskab og så en enkelt celler og væv, men ellers ikke…
Jeg ville også gerne se nogle flere informationer, men mon ikke de kommer til d. 1… kan se, at de har opdateret dokumentet for 1. undervisningsdag, så det ikke længere er for 2015 men for os, så nu ved vi da hvor vi skal komme og hvornår :slight_smile:

Ah ja, det kan jeg godt se! Nu er jeg også blevet tilmeldt kurset bachelor medicin/biomekanik inde på blackboard og der er kommet adgang til nogle intro-filer på den side så det er meget spændende :slight_smile:
Jeg håber at vi snart får den opdaterede study-guide for den glæder jeg mig til at kigge i!

Er du ellers klar til studiestart? Jeg har fået studiebolig i Odense Offentlige Slagtehuse og det er de vist stadig igang med at bygge, så jeg venter i seriøs spænding på om jeg får lov at flytte ind samme dag som vi starter, eller hvad der skal ske! Kommer fra København så det er meget spændende om det hele når at falde på plads før skolen starter - for jeg regner da ikke med at skulle have et ben til jorden før vi når Oktober med alt det, der er planlagt :stuck_out_tongue:

Ja, det er jeg også nu! Jeg er næsten helt klar - jeg har fundet mig en lejlighed og er faktisk også næsten kommet helt på plads (jeg flytter selv fra Aalborg). Nu skal jeg bare have købt bøgerne når vi lige kommer så langt, og så er jeg good! B)
Og spændende med studieboligen - tænker de da skal være færdige til studiestart! :wink:
Men det er godt nok stressende med alt det der skal på plads når man er tilflytter!

Ja, det er godt nok stressende! Jeg håber og drømmer om at jeg kan få lov at flytte ind bare lige dagen før vi starter :wink:
Jeg har været så heldig at mine medicinstuderende venner har lånt mig forskellige bøger så jeg er sådan halvt dækket ind for det første halve år :wink: Men jeg glæder mig til at købe mine helt egne bøger!

Det er næsten ikke til at tro at det er om to uger. Jeg synes det er gået SÅ hurtigt fra vi fik svar fra MMI’en!!

1 Synes om

Hejsa!
Jeg er ikke så tit på studmed, men faldt lige over dit opslag, nu 3 uger efter du skrev det.
Jeg går lige nu på 2. semester på SDU. Så hvis du/I nogensinde skulle have nogen spørgsmål eller bare er interesserede i at tale med noget, lidt længere i forløbet, er I mere end velkomne til at skrive til mig!!
Råd jeg gerne vil give videre, og som jeg ville have ønsket, at jeg fik:

  1. Forelæsninger i akut beredskab er spild af tid. Det er interessant at høre, men ikke afgørende for at man består. Holdtimerne i akut beredskab er til gengæld obligatoriske at deltage i, og vigtige. Hvis I bare deltager i holdtimerne så kan I alt til at bestå i eksamen. Alle består nemlig.

  2. De siger, at man til eksamen senest skal være der kl 8.00, men man kan sagtens komme 8.30. For 8.45 må man ikke længere gå op fra sin plads.

  3. Bogen Global Health, er spild af penge. I skal blot læse 2 kapitler, som absolut ikke har noget relevant at sige. Det er interessante historier, men ikke andet. Den er der bare, så man kan sige, at der er en bog i faget. Eksamensspørgsmålene i faget er multiple choice, og det er vigtigt at tage noter, da forelæseren ikke skriver noget i powerpointsene.

  4. Ved deltagelse i holdtimerne i celler og væv er det nok til at bestå. Men ved ønske om høje karakterer skal der nok læses i bøgerne og deltages i forelæsninger med notattagning.

  5. Modul 2 med anatomi er let at komme igennem, hvis man ikke satser på en 10’er eller 12’er. Man kan sagtens få 4 eller 7, hvis man løser alle standardsvarene mindst 2 gange. En 10’er og 12’er kan fås ved god læsning af bogen Bevægeapperatet.

  6. Aspiri-kurserne er GULD værd! Tag til dem - de afholdes om weekenderne, og er fantastiske.

  7. Modul 1 er meget let og til at komme igennem, hvorimod modul 2 er meget krævende, pga. bredt pensum og mange fremmede ord, men der er ingen forståelse. Kun i fysiologi.

  8. Bogen Berne & Levy er forfærdelig. Har ikke læst i den, men den er god at have for at slå ting på i. Ellers kan den absolut ikke anbefales

  9. Ordbøger til anatomi er seriøst ubrugelige… Vi har google.

  10. Til modul 2 i faget miljø og arbejdsmedicin, så er det absolut ikke det værd at deltage i hverken forelæsninger eller holdtimer. Brug heller tiden på anatomi og fysiologi samt embryologi. Dette skyldes, at arbejdsmedicin-spørgsmålene til eksamen er gentagelser. Og svaret til hvert spørgsmål skal bare læres udenad. Dette kan gøres på 10 minutter.

  11. embryologi er til at komme igennem, så længe man kan de første 3 uger. Så er det fag 100% bestået.

  12. Man skal bestå alle fag til eksamen, for at bestå HELE eksamen. Dvs. i modul 1, hvor du får spørgsmål i fysiologi, arbejdsmedicin og histologi, skal du bestå fysiologien for sig, arbejdsmedicinen for sig, og histologien for sig!

  13. Lektoren i Fysiologi på modul 1, kan sagtens fremstå intimiderende og skræmmende, men hendes eksamensspørgsmål er vildt bløde. Hun er ret venlig med eksamensspørgsmålende :wink:

Nu kan det sagtens lyde som om, at jeg undervurderer jeres evner eller lyder til at være doven - men når man står i situationen og bliver stresset og ikke længere kan hoved og hale på tingene - så er disse råd, hvad der får en igennem. Vi var mange der var utrolig stressede, og det der især gjorde os bange, var rygterne om 50% der dumper modul 2. Rygterne viser sig næsten at være sand, da der året før os dumpede 35%, og året før det 45%. Men på vores årgang var dumpeprocenten blot 17%. Desuden var det som at hælde benzin på bålet da anatomi-lektoren, udtrykte at et 7-tal ville være rigtig flot, som om 10 og 12 var sjældent opnåelige…

Ift. #6 har jeg et par kommentarer.

  1. Da jeg gik igennem modul 2, læste jeg pensum, øvede pensum, gjorde brug af atlas osv. Der var mange, der bare øvede standardsvar og kunne svarene nærmest ordret til eksamen og fik en god karakter, men som nu ikke husker særlig meget af stoffet. Fordi de har glemt det igen. Det er selvfølgelig også en måde, man kan gøre det på. Jeg siger ikke, at alle glemmer stoffet igen ved brug af den metode, men dem jeg har snakket med, har glemt størstedelen nu. Jeg kan huske en stor del af pensum stadig, fordi jeg brugte så meget tid på at lære det, da din viden om anatomi ikke kun skal holde til modul 2.
    Jeg kan desuden anbefale at købe programmet Essentiel Anatomy, som findes til både PC og Apple-computere, hvor versionen til Apple dog er lidt mere opdateret, men jeg klarede mig fint med den til PC :lol:
    Programmet bruger jeg nu igen på modul vedr. hjertet og lunger.

  2. Berne & Levy er vi mange, der er enige i er forfærdelig. Jeg har selv Boron & Boulpaep, som er fantastisk, men meget detaljeret (de er vidst i gang med at udfase den fra de kommende moduler, synes jeg vores forelæser sagde. Eller også var det Rhoades & Bell. Det kan jeg ikke lige huske) og så er der Rhoades & Bell, som også er rigtig god.

  3. Nu ved jeg ikke, om pensum i embryologi er blevet begrænset, da I havde det, men vi fik også spørgsmål fra uge 3 og opefter, men hvis du mener bestået 100% som lige bestået, så er det vel fint. Men der var mange, der øvede standardsvar, fordi der nogle gange kommer de samme spørgsmål tilbage. Her er det også en god idé at se videoer på youtube, der er nogle ret gode videoer derinde.

  4. Vi elskede hende :lol: Da vi havde hende, da skulle vi op til tavlen og svare på de holdtime-spørgsmål, vi havde fået. Jeg var selv oppe, og selvom det måske virker skræmmende for nogen, så synes jeg, at det giver lidt mere, at man selv står deroppe og prøver at svare på spørgsmålet. Hvis man altså ikke heeelt er sikker på sit svar.

På vores ana-modul var dumpeprocenten på 24% og vi havde også hørt de vilde rygter med næsten 50% dumpeprocent :lol:

Hvordan har jeres opstart så været indtil videre? :cheer:

Helt enig i dine rettelse, lækkert med indput!

Jeg brugte også selv essential anatomy, og kan også helt sikkert anbefale programmet! Sammen med atlasset synes jeg, at det var rigtig godt!

Jeg er desuden enig i dine udtalelser om anatomien. Rådene var dog ment til de, som snart skulle op til eksamen og sad og stressede over, hvordan de skulle nå alt. Jeg synes personligt jeg husker 75% af hvad jeg terpede. Musklernes navne kan jeg stadig, bortset fra et par dybe muskler i ryggen og nakken. Musklernes innervation kan jeg alle huske. Nervernes forløb 75% og arterier og veners forløb endnu bedre.
Men hvad angår beskrivelse af ledene synes jeg, at jeg har glemt 50%, hvad angår at sætte navnene på de rigtige ting, men ellers synes jeg det fungerede rigtig fint for mig. Og som du siger, er der naturligvis også en del der hurtigt glemmer igen.
Men man må jo også indrømme, at det er rent helvede at terpe ting og ikke forstå dem. Hvad angår mig, forstår jeg tingene efter at have terpet dem - så det var jo helt fint.

Nej tror næppe pensum i embryologi er begrænset. De spørger også ind til tingene efter de første 3 uger. Men der er nok spørgsmål til de første 3 uger, til man består. Helt som du skriver :slight_smile:

Hvad angår lektor til fysiologi på modul 1, var hun rigtig god til at udstille folk til forelæsningen, ved at påpege hvem der har klaget til hende om hendes undervisning. Ret pinligt :S
Men igen, hun var utrolig sød med hendes eksamensspørgsmål, som var direkte kopier af opgaverne til holdtimerne.
Jeg mindes at have ‘holdshoppet’ til et af hendes holdtimer. Vi var dog så smarte at sætte os foran. Da hun bemærkede at der var alt for mange mennesker til de ledige stole (jeg var ikke den eneste der holdshoppede), gættede hun på, at bagerste række var de der holdshoppede og var ved at smide dem ud. Mig troede hun gik på holdet, hihi. Gentog det aldrig igen af ren skræk - hun var så vred!

Arh, ja, så er den sidste udvej standardsvarene. Man skal helt klart øve standardsvar, for de giver også meget, hvis man er stresset.
Ja, alle personer er jo forskellige :cheer: Personligt er det svært for mig bare at sætte mig ned og læse og huske alt, jeg skal helst have videoer, se det for mig osv., fordi jeg er mere den visuelle type. Og gøre brug af hænderne.
Et andet tip til ana er også, at man til holdtimerne kan tage sine egne handsker med og røre ved præparaterne. Det er man mere end velkommen til, men der var ikke rigtig nogen, der gjorde det på mit hold :lol:

Hold da op! Nævnte hun navne? Det har jeg ikke oplevet, men der var vidst heller ikke nogen, der var utilfredse med hendes undervisning som sådan.

De gør meget ud af på de senere modul (nu går jeg selv på modul 5), at det er helt forbudt at holdshoppe. Jeg kan også godt forstå hvorfor. Her den anden dag var der utrolig mange, der havde holdshoppet til mit hold, hvor jeg endte heeelt bagerst og alle stole blev simpelthen fyldt ud. Nogle gange i andre moduler har folk stået op, det er ret vildt.

Vildt gode råd i begge kommer med!! Jeg vil prøve at benytte mig af nogle af dem :smiley: jeg har lånt min kammerats Berne and Levy og ser det derfor som en mulighed evt. at investere i én af de to andre (… onder :P). Ville Rhoades and Bell være det bedste bud?

Jeg overvejer desuden at blive medlem af FADL for at få nogle af deres Modul- og Eksamensforberedende kurser, men har i nogen erfaring med disse kurser? Får man noget udbytte eller ville det være spild af penge hvis det var min eneste motivation for at blive medlem?

Mht. til opstart synes jeg det er fantastisk at være igang! Jeg synes fagene er dødspændende, selvom det kan være lidt svært at overskue hvordan man skal gribe studieteknikken an og også at få taget sig sammen til at læse når der ikke er så meget obligatorisk fremmøde… Men jeg skal nok bare lige igang med en ny rutine og finde noget selvdisciplin frem :wink: Og så er jeg vildt glad for den måde vi er blevet taget imod på med de sociale hold, og også alle dem muligheder for at stimulere interessefelter - mine medstuderende er pt ret oppe og køre over det basale suturkursus, selvom jeg nu har besluttet mig for at vente til det er mere relevant at kunne.

Jeg er ikke medlem af fadl, men i modul 2 holder de eksamensforberende kurser i embryologi og fysiologi som skulle være ret gode. Herefter holder de ikke flere kurser. Men man får medlemsrabat til det kursus ved at være medlem.

Jeg tog personligt til sutur-kurset. Jeg synes det var virkelig fedt, fordi vi fik vores eget sæt hjem og lærte at sy! Nu kan jeg øve mig hjemme, når jeg glemmer det.

Lektoren i fysiologi til modul 1 pegede med fingeren på personen “der sidder du” husker jeg hende sige.

Jeg har ingen fysiologi bog, og det har fungeret fint for mig indtil videre. Jeg prøver dog at skaffe en billig en til de senere moduler og tanken hviler pt på Boron og boulpaep.

Men jeg synes faktisk ikke længere, at der er mange der holdshoppet. Ihvertfald ikke i en synlig grad.
Jeg må dog indrømme at jeg har været ubeskriveligt frustreret over, at have Forelæsning tidlig morgen og Holdtime 6 timer efter! Det er absolut ikke fedt når man pendler, med 5 timers transport om dagen, for så kan man ikke bare gå hjem og slappe af til næste time. Så da har jeg holdshoppet, eller fuldstændig droppet enten forelæsning eller Holdtime (hvilket er mega ærgerligt).
Til gengæld synes jeg, at der er mere orden på timerne dette modul, så mellemtimerne ikke er så lange. Nu oplever je maks 4 mellemtimer, men det er også meget i sig selv.

Det burde ansætte flere undervisere, så man kunne være flere hold der fik undervisning samtidig i forskellige lokaler. Så ville ‘ventetiden’ mellem forelæsning og Holdtime ikke være så uudholdelig.

Vibe: Haha, “onder”, ja fysiologi kan godt være lidt en dræber nogle gange :lol: Uh, det er svært. Personligt kunne jeg ikke beslutte mig, så jeg købte Boron&Boulpaep fra ny (fordi den er så smuk :silly: ) og så Rhoades&Bell som brugt. Hvis I ikke allerede er med i boggruppen for brugte bøger på medicin og biomek, er det en god idé.

Jeg er ikke selv medlem af FADL, men har hørt godt om deres studieteknik-kurser. Man kan godt komme til deres kurser som ikke-medlem, men det koster så også lidt. De er vidst begyndt at køre med en timepris :cheer:

Har du/I overvejet at kigge på frivillige organisationer? Jeg er selv med i én, og der er jo Sundhedsmekka, der bliver afholdt snart i én af kantinerne, hvor man kan høre lidt om f.eks. SAKS, Sexekspressen, undervisning for folkeskoler og alle mulige andre :lol:

DSK: De holder faktisk et kursus for B5. Det tror jeg nok en del tager til, fysiologien er lidt tung at danse med nogle gange :stuck_out_tongue:

Hold da op, wow. Det ville jeg ikke finde okay. Det er jo meningen, at man skal kunne klage over undervisningen uden at blive peget ud. Men jeg synes, at I burde skrive om det i jeres evalueringsskema af modulet. Mange gider ikke udfylde dem, fordi de tror, at det ikke ændrer noget, men underviseren er NØDT til at læse evalueringerne. Så han/hun bliver konfronteret med den kritik, der nu end er. Og det kán faktisk godt ændre.

Boron&Boulpaep er fantastisk. Ikke altid spændende og meget tung at danse med, men forklarer bestemt tingene godt. Jeg er svært glad for den :lol:

Det kan jeg godt forstå. Jeg pendler ikke selv og har kun ca. 15 min. cykeltur fra uni, men jeg kan faktisk rigtig godt lide, når der er lidt tid imellem timer, fordi så plejer jeg at gå på læsesalen, så jeg ikke behøves og sidde med det om aftenen. Men er dog mest fan af at møde sent, f.eks. kl. 12-14-stykker, og så tage på læsesalen kl. 8. Der er altid plads det tidspunkt. Lidt mere tricky senere :lol:

Tænker I på at gøre brug af læsesalen/har gjort brug af? Jeg kender mange, der slet ikke kan koncentrere sig i læsesalen, fordi det er alt for seriøst, men nogle andre elsker det :stuck_out_tongue:

Ja jeg har en sjælden gang anvendt tørsalen til at sidde og læse lidt, men over længere timer med læsning, bliver jeg hurtigt lækkersulten og spiser alt hvad der kan spises. Det ville blive et rent helvede for mig på uni, hvor en mini chipspose koster tons og nogle gange indeholder 5 styks Chips. Seriøst jeg talte en chipspose engang.
Så det fungerer absolut ikke for mig.

Jeg er selv fan af den store 24/7-sal :smiley:
Haha ja okay, så er det jo lidt et problem :lol: Jeg er bare storforbruger af kaffe :silly:

Hej i to med de gode råd! :slight_smile:

Så blev det modul 2 for mig, og jeg må ærligt indrømme at jeg ikke ANER hvordan jeg skal gribe det an.
Vi er selvfølgelig lige gået igang, men jeg synes allerede at forelæsningerne i anatomi er sådan lidt retningsløse, og det jeg troede jeg skulle forberede viste sig nærmest ikke at blive nævnt. Samtidig kan jeg forstå at al udenadslæren, altså indlæring af strukturerne i kroppen, er primært selvstudium, men jeg synes også det er svært at overskue hvor man skal begynde!
Jeg har anskaffet mig bevægeapparatets anatomi og et anatomi atlas, og er blevet rådet til at læse i bevægeapparatet mens jeg orienterer mig i atlasset (jeg skal i allerhøjeste grad have det at se før jeg fatter hvad de skriver om i bevægeapparatet), men igen; jeg er i tvivl om hvor jeg skal starte og hvordan jeg i virkeligheden skal strukturere dette modul.

Så! Har i nogle gode råd til hvordan jeg skal gribe an, strukturere og i sidste ende gerne bestå modul 2? Alle råd tages imod med kyshånd og det gælder selvfølgelig alle aspekter af modulet :slight_smile:

På forhånd mange tak! :slight_smile:

Som nævnt før har Essentiel Anatomy hjulpet mig rigtig meget. Generelt bare sætte sig ned og kigge og kigge i atlas, selvom det tager lang tid. Repetere standardsvar igen og igen, så man forstår det og ikke kun husker udenad.

En idé kan være at droppe Chemnitz’ forelæsninger. Da jeg havde modul 2 gik jeg til alle forelæsninger, men det var egentlig ikke særlig nyttet - han bruger alt for meget tid på at tegne og er derfor næsten altid bagud.
Holdtimerne kan jeg til gengæld godt lide, selvom det går ret hurtigt nogle gange.

Jeg kan faktisk ikke huske, om jeg har nævnt medicinerboxen? Der ligger også nogle fine noter derinde, man kan bruge :cheer:

Der er desværre ikke noget rigtigt svar på, hvordan man bedst håndterer modul 2. Nogle skal tegne for at huske tingene, andre kan bare bruge Atlas for at forstå det, nogle andre skal bare læse, og så er det rigeligt. Bevægeapparatets anatomi kan godt virke dårlig til de første par ugers pensum, men den bliver rigtig god! Forelæsningerne, som vidst også blev nævnt tidligere, er mildest talt elendige sammenlignet med modul 1. Det er også et utaknemligt job at gennemgå hele bevægeapparatet på 7-8 forelæsninger, eller hvor meget det er han bruger. Derfor er forelæsningerne ikke der den store energi skal investeres. Holdtimerne derimod, de er guld værd. Dog kan det være ren volapyk der bliver fyret af, hvis man ikke har forberedt sig inden. Et godt råd er, at læse grundigt op til emnet til holdtimerne, og så kan du bruge holdtimerne til at få styr på evt. tvivl.
Hvis du senere på modulet simpelthen ikke føler du får gavn af bogen, så brug medicinerboxen til at hente John’s standardsvar. De giver et utrolig godt overblik over, hvad det er der er vigtigst. 60-80% af eksamenspørgsmålene er nærmest taget direkte ud fra standardsvarene, og det er fordi, at de er så fyldestgørende for pensum.
Mht. muskelfysiologi, embryologi og arbejdsmedicin. Så benyt dig af FADL’s eksamenforberedende kursus for modul 2. De vil IKKE gennemgå anatomi, men de 3 andre fag, da anatomi simpelthen er for stort og det er skide godt.
Derudover er de 3 fag også noget der ikke kræver lige så meget tid, og personligt startede jeg først på at læse op på de 3 fag 2 dage før eksamen.
Modul 2 behøver ikke at være et helvede. Læs fra start, og så lad være med at stresse over, at du måske ikke lige forstår eller husker det hele undervejs. Eksamenperioderne er til for at samle op, og det er først her, at det for mange falder på plads.

Hej igen!

Nu skal du høre, hvordan jeg læste til anatomi på under 30 dage og bestod med en udmærket fin karakter (kan dog ikke anbefale det).

Jeg droppede totalt alle forelæsninger med den kære Chemnitz. Jeg fik absolut intet ud af dem, fordi jeg var bag ud - jeg startede jo først ca. 30 dage før eksamen.
Jeg tog til alle holdtimerne, og jeg løste alle eksamensspørgsmål der fandtes om og om igen, indtil jeg kunne hvert spørgsmål uden ad.

Jeg kan anbefale dig følgende:

  1. Anskaf dig anatomi-vendekort og memoriser alle musklerne og knoglerne uden ad

  2. Lær alle nervebanerne uden ad, også de subcutane samt deres navne

  3. Lær alle vener og arteriebaner uden ad

  4. Lær MEGET overfladisk lymfeknudernes baner udenad. For kommer der et spørgsmål i det, vil det kun være et delspørgsmål. Og det er sjældent der ses et spørgsmål med lymfeknuder. Så længe du kan dem overfladisk er det fint.

  5. Anvend tør og vådsalen og kig på ALLE præperaterne mhp. nerver, arterier og vener samt muskler og knogler

  6. Start tidlidt på standardspørgsmålene, for det er dem Chemnitz bruger til eksamenspørgsmål. Hvis du kan de fleste uden ad er du sikret en beståelseskarakter til eksamen.

  7. Løs alle tidligere eksamenssæt flere gange, så du kan dem næsten uden ad - de er gode til at genbruge tidligere spørgsmål
    8 ) Husk: for at bestå modul 2, skal du også bestå embryologi og fysiologi.

  8. Jeg anbefaler følgende rækkefølge i anatomi: start med alle rygknogler + rygmuskler, alle armenes knogler + muskler, alle bækkenets knogler + muskler, alle benenes knogler og muskler, brystets knogler og muskler, og mavens muskler. Der er en masse gode huskeregler, hvoraf jeg kan nævne følgende:
    a) håndrodsknogler: Some couples try positions that they cant handle/ skræppe ludere trækker på halmtovet ca. 13/30 / min egen, hvor de første to-tre bogstaver er de samme for knoglerne: skræppe ludere triller pis hammer ca. tretten 30.
    b) arterie, vene og nerve rækkefølge (feks i lysken, men også i ribbene): VAN fra Penis. Hvis du starter fra kønsdelene har du V som det første (vene), så A(rterie) så N(erve).

  9. Fysiologi: jeg fandt et kompendie i medicinerboxen og læste udelukkende ud fra den til eksamen. Hvis du kan den, kommer du til at klare dig super-fint. Jeg tog tilholdtimerne, hvilke var meget gode. Forelæsningerne tog jeg ikke til.

  10. Embryologi: jeg lærte kun de første 3 uger udenad. Man får altid rigelige spørgsmål indenfor de første 3 uger, så kan du dem, kommer du til at bestå embryologi. Lav en tidslinje - det gør det meget lettere.

  11. Arbejdsmedicin: Tag kun til den sidste holdtime og drop forelæsningerne. Den sidste holdtime gennemgår han “standardeksamensspørgsmålet” og standardsvaret. Man får altid det samme eksamensspørgsmål, den eneste ændring er casen. Så svaret vil altid være det samme, med en minimal variation. Jeg dukkede kun op til sidste holdtime :slight_smile:

Og husk! Standardspørgsmålene som de ligger ind, kommer 100% til eksamen, enten i spoteksamen eller den skriftlige.

Det kan godt være, at mine råd er alt for chill - men helt ærligt. Du skal ikke bruge din karakter til noget, og du bliver en udemærket god læge. Man behøver ikke at stresse sig selv og ønske man var død, bare for at blive læge. Så du kan godt læse 24/7 i din bog - men vil du bare gerne overleve og samtidig have fritid, og fra naturens side ikke er en dr. House, vil jeg anbefale dig at gøre ligesom mig :slight_smile:

Held og lykke! :slight_smile:

1 Synes om

Ift. det sidste svar skal det også lige siges, at man skal huske at kigge bare en lille bitte smule på arbejdsmedicin. Siden jeg gik på modulet er pensum blevet udvidet lidt. Men man får en del ud af at kigge på de tidligere spørgsmål i arbejdsmedicin fra de tidligere eksamenssæt.
Der var én, der dumpede pga. arbejdsmedicin-spørgsmålene, fordi personen slet ikke havde kigget på dem.
Men det er også lidt nogle chill spørgsmål, dem behøves man ikke gå så meget op i :lol:

Mange tak til jer alle sammen :slight_smile:

Det er nogle virkeligt nyttige svar, og jeg kan klart bruge det til noget! Jeg havde særligt overvejet hvordan med Chemnitz forelæsninger - synes de er så retningsløse at jeg faktisk ikke ANER hvad der foregår, så det kan godt være jeg skal vælge at køre solo i stedet for :stuck_out_tongue:

Tusind tak for jeres gode råd :slight_smile: