Seneste kommentarer

 1. Avatar for fwins fwins says:

  Tak for kritikken. Jeg er enig i at det afsnit kunne underbygges en del. Det er muligt at jeg vil supplere med en video om studieteknik og hvordan man kan takle forskellige semestre på medicinstudiet, men det gik lidt udover hvad jeg kunne nå her :slight_smile:

  Pøj pøj med det iøvrigt!

 2. Avatar for fwins fwins says:

  For at få speciallægepraksis skal du i princippet blot være speciallæge og anskaffe dig et ydernummer, som der selvfølgelig er lidt rift om afhængig af region. I praksis vil mange speciallæger dog gerne have lidt erfaring fra hospitalsarbejde før de giver sig i kast med egen praksis.

  Forskning er ret vigtigt i neurologi. Nogle specialer herunder kardiologi kræver mere forskning fx på PhD niveau mens andre specialer fx psykiatri kræver mindre. Dette varierer dog også efter region.

 3. Nu skaber jeg måske lidt dårlig stemning, men jeg tillader mig at komme med lidt kritik af din kritik. Du kritiserer at Fwins ikke har inkluderet at man skal læse på den rigtige måde/det rigtige stof. Det slår mig at det ligger implicit at dette er en forudsætning for at klare medicin-studiet tilfredsstillende. Jeg synes bare det er uretfærdigt at komme med kritik om at der mangler information om et element af studiet som lige netop du oplever. Hvis Fwins skulle inkludere alle potentielle faldgruber der kunne være på individplan ville videoen aldrig blive færdig. Det er jo generel information om vejen til læge/neurolog-jobbet, set gennem et individs oplevelser. Hvis du synes der mangler noget der kan repræsentere lige præcis din oplevelse, så producer det selv, i stedet for at pådutte andre det. Og hvis du bare har ment det som en tilføjelse, eller en nuancering baseret på egne oplevelser - så kald det, det. Ikke kritik.

 4. Avatar for frold frold says:

  Alle os faste brugere på siden her ved at du har haft det svært på studiet - i særdeleshed fagligt. Og jeg sætter pris på din åbenhed og ærlighed omkring dette. Men du får det til at lyde som “falsk varebetegnelse” og at det kommer bag på dig at det ikke er nok at læse stoffet, men også skal forstå og huske det… Det kan vel ikke overraske. Sådan er uni.

  Det handler ikke om den tid du bruger på dit studie - det handler dybest set om at bestå eksamen - og til den udfording er der mange løsninger. Nogle bruger uanede tid, andre arbejder fuldtid ved siden at studiet og klarer det fint.

  Disciplin - er iø mange ting. Herunder evnen til at gøre det der svært - igen og igen. Hjernen er så dejlig dumt indrettet at den helst vil gøre det den er bedst til. Så hvis hjertefysiologi “var så nemt” - så vil den hellere læse det kapitel igen - fremfor lungefysiologi, som man fattede hat af. Her kommer selvdisciplinen vel ind.

  Jeg ved intet om hvordan du læser, eller hvorfor du er så udfordret på studiet. Og jeg kan ikke give dig løsningen - den skal du selv finde. Men det er ikke andres skyld, eller fordi du er “taget ved næsen”.

  Du skal nok knække koden…

 5. Mark, Jeg vil gerne høre hvorfor du mener at det ikke er implicit at læse med en teknik der gør en i stand til at lære og forstå pensum.

  Jeg vil jo netop mene, at det er en selvfølge at man skal lære det man læser (uanset god eller dårlig læseteknik), da det er et krav at kunne sit pensum for at bestå eksamen. Mener du at universitet foreslår at man læser med en “dårlig” teknik som gør at man ikke kan gennemføre studiet?

Tilføj din kommentar her forum.studmed.dk

14 mere svar

Debattører