Seneste kommentarer

 1. Super god video!:+1:t3::+1:t3:

 2. Super video - dejligt med lidt dansk inspiration til de medicinstuderende.

 3. Hvis den oprindelige teknik ikke virker er den vel ikke effektiv.

 4. Avatar for sasxa sasxa says:

  Jeg er lidt forvirret om denne effektive læse-metode du nævner?

  Hvornår har den virket for dig? Du er kvote 2’er så det er vel ikke gymnasiet du snakker om?

  Min teknik i gymnasiet (som var ikke at åbne en bog) var ikke effektiv. Så startede jeg på Universitet i USA og har siden da hold fast i den teknik. Den virkede på begge mine bachelorer fra USA og den har virket hele vejen igennem medicinstudiet (går på 12. semester nu).

  Du kan oftest bruge de samme teknikker på alle universitetsuddannelser da netop mange af dem handler om at lære meget på kort tid. Det er sådan det er og det er med til at skille bukkene fra fårene. Medicin er så bare en af de studier hvor du skal lære det ekstra og ikke må have hjælpemidler med til eksamen, som man f.eks. må til nogle juraeksamener (mener jeg).

  Pensum lægger op til at være selektiv. Nu har jeg læst SAMTLIGE bøger på medicinstudiet, og jeg må bare sige, hold nu K*** der er meget lort i nogen af dem. Jeg er satte glad for at jeg til tider ikke har skulle læse hele kapitler. Men det er nok en subjektiv mening.

  Det 3. du skriver forstår jeg sku ikke helt må jeg indrømme. Der er forskel på at give slik på teknikker og så prøve en ny teknik. I takt med at pensum er blevet større og jeg har haft kortere og kortere til mellem eksamener har jeg f.eks. måtte give slip på vaner som at lave flash cards på hele pensum. Det kunne jeg nemt de første semestre men det var umuligt her på de sidst. Så den teknik (som ellers har hold i 8 år) måtte jeg give slip på og prøve noget nyt, men samtidig holdt jeg da fast i mange af mine andre læseteknikker.

  Det er ikke for at lyde negativ eller nedladende men du virker ekstrem stringent i din måde at læse på. Altså det er enten eller og det tror jeg bare ikke hjælper dig.

 5. Hvis din læseteknik virker for dig og det udelukkende er tidsmangel der er problemet, skal du måske kigge på om du kan øge hastigheden, uden at ændre teknikken. Jeg har ingen erfaring med det, men ting som speed-reading, accelerated learning, speed memo teknikker kunne overvejes. Det er nok ikke tilrådeligt at gå i gang med kort tid inden en eksamen, men måske til fremtidig overvejelse.

Tilføj din kommentar her forum.studmed.dk

5 mere svar

Debattører