Seneste kommentarer

 1. Hvad gør man så hvis man ved at ens oprindelige læseteknik er effektiv men ikke virker ved den korte tid der er i hver semester

  Og hvordan gør man når pensum egentlig ikke lægger op til decideret læsning af et helt kapitel men mere det at man håndplukker fra hver kapitel

  Og hvordan gør man når man ikke kan slippe den gamle effektive læse-metode til fordel for den måde som pensum ligger op til

 2. Avatar for sasxa sasxa says:

  Jeg er lidt forvirret om denne effektive læse-metode du nævner?

  Hvornår har den virket for dig? Du er kvote 2’er så det er vel ikke gymnasiet du snakker om?

  Min teknik i gymnasiet (som var ikke at åbne en bog) var ikke effektiv. Så startede jeg på Universitet i USA og har siden da hold fast i den teknik. Den virkede på begge mine bachelorer fra USA og den har virket hele vejen igennem medicinstudiet (går på 12. semester nu).

  Du kan oftest bruge de samme teknikker på alle universitetsuddannelser da netop mange af dem handler om at lære meget på kort tid. Det er sådan det er og det er med til at skille bukkene fra fårene. Medicin er så bare en af de studier hvor du skal lære det ekstra og ikke må have hjælpemidler med til eksamen, som man f.eks. må til nogle juraeksamener (mener jeg).

  Pensum lægger op til at være selektiv. Nu har jeg læst SAMTLIGE bøger på medicinstudiet, og jeg må bare sige, hold nu K*** der er meget lort i nogen af dem. Jeg er satte glad for at jeg til tider ikke har skulle læse hele kapitler. Men det er nok en subjektiv mening.

  Det 3. du skriver forstår jeg sku ikke helt må jeg indrømme. Der er forskel på at give slik på teknikker og så prøve en ny teknik. I takt med at pensum er blevet større og jeg har haft kortere og kortere til mellem eksamener har jeg f.eks. måtte give slip på vaner som at lave flash cards på hele pensum. Det kunne jeg nemt de første semestre men det var umuligt her på de sidst. Så den teknik (som ellers har hold i 8 år) måtte jeg give slip på og prøve noget nyt, men samtidig holdt jeg da fast i mange af mine andre læseteknikker.

  Det er ikke for at lyde negativ eller nedladende men du virker ekstrem stringent i din måde at læse på. Altså det er enten eller og det tror jeg bare ikke hjælper dig.

 3. Avatar for sasxa sasxa says:

  At den tager for lang tid er jo ensbetydende med at den ikke er effektiv… hvis jeg havde 12 år til medicinstudiet tror jeg da også mine teknikker kunne “effektiviseres”

 4. Mine noter på den metode jeg har brugt siden HF ser sådan ud - de omformulerer ordene og sætter det i punktform - de får mig til at huske bedre

  MEN der er for meget læsning og for lidt tid på et semester til at jeg kan nå dette og derfor virker den ikke på medicin

  Egne Noter – Glykolyse og pentose-fosfat-vejen.doc (76 KB)

  Men jeg måtte skifte til en anden metode da de ikke virker pga. tiden

  Og alligevel kan jeg ikke slippe denne metode

 5. Avatar for NRen NRen says:

  Bare fordi man er kvote 2’er, betyder det altså ikke at man ikke har styr på sine studieteknikker. Et snit på 10 er f.eks. et ganske fint snit, selvom det ikke er nok til kvote 1 de fleste steder. Derudover kan der være mange grunde til at man ikke har opnået et højere snit, uden at det behøver at betyde at man ikke har gjort sit bedste og uden at det betyder at det ikke er godt nok til medicinstudiet :grinning:

Tilføj din kommentar her forum.studmed.dk

9 mere svar

Debattører