2. semester - anatomi - Råd søges!

Hej folkens

Sagen er den at jeg er igang med 2. semester, og jeg skal om ganske få måneder op til eksamen i både makroanatomi (samt neuro) og mikroanatomi. Mikro er ikke noget problem, men det er mere makro. Jeg synes at det er pisse svært! Jeg forstår hvad jeg læser, men problemet er at jeg har svært ved at huske det hele! Ting jeg læste for f.eks. en uges tid siden - forløbet af en nerve/arterie eller lignende - glemmer jeg hurtigt. Der er simpelthen så meget stof.
Jeg er meget dedikeret til at bruge en helvedes massere af tid på det her, og jeg VIL bare bestå det her semester, så jeg skriver for at høre fra andre post 2. semesters studerende om de har nogen råd til at komme igennem og klare anatomien. Hvad gjorde i selv, der virkede godt osv? P.t har jeg meget svært ved at se hvordan jeg kan blive klar og have styr på alt stoffet når eksamen starter om nogen måneder :frowning: Der er fandme så meget :// !

Hvis du har en smartphone, kan Speed bones, speed mucles, speed angiology som apps KLART anbefales. Det er en slags quiz i alt stoffet, så du kan huske det, hvis du, som mig, lærer visuelt. De koster mellem 12-18 kroner per stk, men er klart godt givet ud! Tag og prøv det :slight_smile:

(PS: Der er forskellige sprog indstillinger man kan vælge, men hvis du vælger tysk, er det med latinske endelser :slight_smile: )

Øvøv, det har jeg ikke :frowning: Findes der et lignende program til computeren man kan benytte sig af - som du kan anbefale?

Hmm. Er jeg desværre ikke sikker på. Men ved der er en masse gode anatomi programmer og memo teknikker. Prøv at google anatomi evt :smiley:

(Tror også Netter har et quiz program på hans atlas til computer program)

Ro på, der er kun gået godt 2uger af semesteret, med 3måneder igen. Det skal nok sidde fast når du er kommet igennem det nok gange.

Det hedder vist noget i stil med at hvis du læser noget første gang, så dagen efter, en uge efter, og igen en måned senere. Så vil 70% af det sidde fast i 3måneder

Hej Schade

Selv om jeg endnu ikke har krydset eksamensklinger med anatomi, tænker jeg, når jeg læser dit indlæg, at det er træls for dig at fokusere på eksamen allerede nu. Det var det første der slog mig, for jeg læser ‘panik’.
Når der nu er dejlig mange måneder til eksamen, og det ser ud til at du er flittig med læsning, prøv at give dig selv lov til at glæde dig over alt det du lærer lige nu. Men også give dig selv lov til at glemme ting, for der er råd til at læse det nogle flere gange.
Jeg har det selv med indlæring af f.eks. et nyt sprog (meget af anatomi er vel det), at jeg er nødt til at skrive det selv. Der er noget i kinetikken der sætter sig hos mig bedre end hvis jeg bare læser det eller hører det fortalt. Det er pudsigt (nok fordi jeg hører til en ældre generation), at jeg skal skrive i hånden for at huske det. Det duer ikke med computer.

Og ellers er der gode quizzer på nettet, nogle skal man betale for at bruge, andre er nok gratis, men dybden i dem er vel ikke på det niveau du skal bruge. Nederst vil jeg liste nogle links jeg har liggende på maskinen som du kan afprøve.

Der er også anatomikort, f.eks. Netter og Thieme.

Ellers er jeg frisk på at komme forbi din læseplads og give dig en skulderklap :slight_smile: Så skal du se ‘magic’, du kommer bare til at huske alt :wink:

Mange hilsner
Mignon

http://www.squidoo.com/anatomy-and-physiology-quizzes
https://www.winkingskull.com/default.aspx
http://www.purposegames.com/ww-search.php?q=anatomy
http://www.anatomyarcade.com/videos/berkeley/berkeleyGeneral.html
http://msjensen.cehd.umn.edu/webanatomy/


http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0070272468/student_view0/
http://library.med.utah.edu/WebPath/webpath.html#MENU
http://muse.jhu.edu/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/about/intro.html
http://library.med.utah.edu/NOVEL/
http://library.med.utah.edu/WebPath/webpath.html#MENU
http://www.madsci.org/~lynn/VH/tour.html
http://ect.downstate.edu/courseware/haonline/quiz/practice/u6/quiztop6.htm
http://library.med.utah.edu/WebPath/HISTHTML/ANATOMY/ANATOMY.html
http://www9.biostr.washington.edu/da.html
http://www.bartleby.com/107/
http://anatomy.med.umich.edu/
http://anatomy.med.umich.edu/home.html
http://www.med.harvard.edu/AANLIB/home.html
http://www.anatomyatlases.org/
http://learn.genetics.utah.edu/

http://www.wolsing.dk/biologi/
http://www.bioweb.dk/biolinks_start.php
http://www.merckmedicus.com/pp/us/hcp/framemm.jsp?pg=www.merck.com/mmpe/index.html
http://highered.mcgraw-hill.com/sites/0073378151/student_view0/study_on_the_fly.html
http://bevaegeapparatet.munksgaarddanmark.dk/?id=1

http://www.nlm.nih.gov/research/visible/visible_human.html
http://johncarling.com/web/anatomy/

Der er også en masse noter på http://www.manan.dk/index.php?page=anatomi

Hej.

Jeg husker tydeligt denne panik over anatomi eksamen på 2 semester. Jeg synes uden sammenligning at det har været den værste eksamen på studiet, selvom jeg siden da har været til mange eksamener med større og vanskeligere pensum. Den var for mit vedkommende nok værst fordi det er den første, det er første gang man for alvor skal præstere på studiet, man er ikke vant til udenadslære, og man vil for alt i verden ikke dumpe den første store eksamen (hvad tænker alle de andre dog ikke om mig.) Derudover er det utrolig svært at bedømme sit eget niveau - jeg var usikker til det sidste og scorede alligevel nogle at semestrets bedste karakterer. Det bliver meget nemmere med tiden, for man bliver mere sikker på sig selv - og man ved hvornår man har læst tilstrækkeligt og derfor dumper man heller ikke sin eksamen. Min påstand er efterhånden blevet at man dumper altså ikke hvis man har læst ordentligt - og det betyder ikke nødvendigvis at man har læst meget og mega mange timer.

Tilbage til 2 semester: 1: Hav en god læsemakker (hvis du er til det) og terp stoffet igennem.
2: LAV ALLE DE GAMLE EKSAMENSOPGAVER - start gerne tidligt (1-1,5 måned før eksamen), men gem også en god del opgaver til du har været igennem hele stoffet.
3: Præparatsal - terpe, terpe.
4: Husk at holde fri

God fornøjelse

3 råd fra mig:

  1. Gamle eksamensopgaver
  2. Undgå panik
  3. Endnu flere eksamensopgaver (OGSÅ selvom du ikke føler at du er færdig med at læse)

Da jeg var til eksamens i anatomi for nu snart 4 år siden virkede det næsten som om der var sammenhæng mellem antal eksamenssæt man nåede at lave og karakter. Jeg selv gjorde den fejl at jeg begyndte alt for sent med opgaver fordi jeg hele tiden syntes at der var noget jeg burde læse engang til istedet for at gå i krig med opgaverne.
Fordelen ved opgaverne er at meget går igen her i Århus år efter år. Og samtidig er opgaverne en meget bedre måde at lære stoffet på end den almindelige læsning…

Held og lykke, og hold ud… Det bliver SÅ meget sjovere at læse medicin når du lige er kommet over terpe eksamener som fx anatomi:-)