2010 medicin studiet

Hej alle sammen

Jeg søgte ind på medicin her i år men kom desværre ikke ind :frowning:
Er der noget som har et indtryk af hvordan adgangskvotienterne vil se ud i 2010 for medicin ?

På forhånd mange tak

Hilsen en nervøs ansøger

Det er jeg kad af at hører, mere held og lykke til dig næste gang.

Jeg tror desværre den vil ligge omkring det samme som i år, den nye skala og bonusordning har virkeligt skudt snittet i vejret, og de ændre sig jo nok ikke. Men det er lidt svært at sige så lang tid på forhånd… de kan jo nå at komme med mange nye tiltag inden næste års optag :slight_smile:

Held og lykke med ansøgningen :slight_smile:

Det er jo med både at ansøge via kvote 1 og 2, på alle tre universiteter med lægeuddannelsen, standbyplads osv. Ingen grund til at give op på forskud og tage sorgerne på forskud :doc:
Er bonusordningen i øvrigt ikke en midlertidig foranstaltning?

Det er umuligt at forudsige den slags. De sidste år har adgangskravet svinget rigtig meget og især i '08 var det lavt, men det er rigtigt - som det også er blevet sagt - at bonusordningen nok ikke vil tillade, at snittet falder særlig meget, hvis overhovedet.

Så der er ikke andet at gøre end at undersøge alle muligheder i form af kvote 1 og 2 på alle universiteterne og så søge igen - for ingen kender snittet før den sidste ansøgning er postet.

// jt

[quote=“Asklepios”:ntzoru2z]
Er bonusordningen i øvrigt ikke en midlertidig foranstaltning?[/quote]

Ha! Jeg vil æde min gamle hat på at de gimper i ministeriet beholder den…

Jeg tror det vil falde en lille smugle næste år men ikke meget.

Det bygger jeg på at der var et gigantisk optag i år, og det er jeg ret overbevist om vil blive mindre næste år. I 2008 var der ekstremt mange af dem der gik d af gymnasiet der valgte at tage et år fri. Vi havde lige været igennem vridemaskinen som prøvekaniner på en ny reform, som ingen kunne finde hoved eler hale i, og derfor var alle bare skoletrætte. Dette sammenholdt med at mange blev overrasket over det nye optagelseskrav (fagniveauer) resulterede i et rekord lavt ansøgertal, og derfor også et meget lavt gennemsnit. I år har folk fra sidste år søgt ind, samtidig med at reformenvar lidt blidere mod 2009-studenterne, hvr nap så mange har valgt et sabbatår, sammenholdt med at folk bruge 2008/09 på at læse fag op, og derfor var ansøgertallet i år jo kæmpe stort.

Jeg tror vi kan forvente at ansøgertallet vil falde lidt næste år, men det er selvfølgeligt rene spekulationer. Mht. bonusordningen så tror jeg den vil fortsætte fordi regeringen jo er meget ivrige efter at få folk igennem uddannelsessystemet, både på ungsomsuddannelserne, men så sandeligt også på de videregående uddannelser.

Anyways, jeg håber du prøver igen næste år, og så håber jeg du kommer ind :slight_smile:

Den betydeligste grund til det store ansøgerantal til de videregående uddannelser i år er og bliver den erklærede, økonomiske verdenskrise.
Den slags gør folk halvpaniske i forhold til fremtiden, da dommedagsbasunerne dag ud og dag ind lyder i medierne. Initiativ- og sabbatårslysten går i sådanne tider i sig selv, og folk søger tryggere arbejdsrammer i offentlig regi.

Når de borgerliges højtelskede, frie markedskræfter spiller fallit, påmindes folk på glimrende vis det ad socialistisk vej tilkæmpede velfærdssamfunds enestående goder :up:
Kort sagt vil ansøgerantallet også næste år være højt, hvis den økonomiske krise fortsat raser til den tid.