5. Prioritet

Hej Studmed.

Med den relativt store chance der er for, at jeg ikke kommer ind på drømmestudiet, overvejer jeg at sætte en 5. prioritet ind som farmaceut eller lignende, men mit spørgsmål er så: ville det være dumt, og hvis ja - hvorfor?

Er der andre studier med mere relevans for medicin studiet?

Det er ved at være sidste udkald, og er altså bare en tanke på falderebet.

Medicin med Industriel specialisering på AAU er et godt bud. Jeg læser selv medicin på AAU, og her læser vi bacheloren sammen med de studerende fra MedIS.

Altså, vi er blandet det første tre år. Ellers er der Klinisk Biomekanik på SDU, hvor man også læser lidt sammen med medicinerne.

På AAU (medicin med industriel specialisering) har du de samme fag, forelæsninger og eksamener som dem der læser Medicin.

I og med det er ens forelæsninger, kan der så fås merit?

Ville foretrække at blive i Odense for et sekundært studie, hvorimod jeg er villig til at flytte for medicin.

Jeg tror, at man i Odense kan få merit for noget af det man har haft på klinisk biomekanik, hvis man f.eks skulle blive optaget på medicin SDU året efter, men jeg er overhovedet ikke sikker. Det er kun noget jeg har fået afvide. Ring evt og snak med dem. Synes du skal vælge Klinisk Biomekanik (kiropraktor) som 5. prioritet, hvis du vil blive i Odense, og vil læse noget der kan være relavant for Medicin uddannelsen.

Klinisk Biomekanik kan jeg kun søge kvote 2, og der er prøve den samme som til medicin - så skulle gå igennem der ville jeg alligevel vælge medicin.

Mir spørgsmål er: Et alternativt studie til at hjælpe kvote 2 eller som en alternativ karriere?

Odontologi er et alternativt studie, hvor man både kan hjælpe folks helbred direkte og samtidig have et selvstændigt virke. Det vil også være hjælpsom med ansøgningen ifølge http://studier.ku.dk/optagelse/kvote2/vurdering/relevant_uddannelse/

Alternativer der er mere naturvidenskabelige kan også være molekylær (bio)medicin på AU og KU eller idræt, der nok vil gøre den første del af medicinstudiet langt mere overkommelig.

Til at hjælpe til næste års optagelse, men studievejlederen på AAU sagde lige at MedIS IKKE er en fordel at have for at komme ind pÅ medicin, selvom det var op mod 90% samme uddannelse. :confused:

AU og AAU giver ikke meget for andre andet end gennemsnittet fra gymnasiet og SDU har et komplet andet system. En relevant bachelorgrad vil primært være en hjælp på KU.

Nu ville jeg ikke have nogen intentioner om at afslutte bachelordelen, såfremt jeg kom ind efter fx 2 beståede semestre (næste år).

Igen ville det også være utrolig febrilsk at flytte fra Odense for at tage 2 semestre på AAU, for derefter at flytte til KU for medicin.

Jeg overvejer nu noget farmaceut eller lign på SDU. Er der andre gode bud?

Uddannelserne på SDU ligner hinanden meget på 1. år, men jeg ville også inkludere biomedicin i dine overvejelser:

http://static.sdu.dk/mediafiles//E/B/B/{EBBAE9F3-BF03-4025-A12A-84F101F0FE2F}FORLOB_Biomedicin_BA_midlertidig.pdf

Slutningen på første studieår “sygdomme hos mennesket” virker mere relevant end farmaceutuddannelsens “Samfundsfarmaci”

http://static.sdu.dk/mediafiles//C/8/B/{C8B155E7-D32C-4A03-BFD9-824880AE18B8}FORLOB_FARMACI_BA_midlertidig.pdf

De fag der står under 1. år, er det de fag man bruger som redskaber, eller har man decideret matematik som fag?

Det vil decideret være calculus du skal lære. Du kan simpelthen ikke undgå det på naturvidenskabelige uddannelser. Farmaci ser dog ud til at have en mere målrettet undervisning i emnet “… for farmaci”.

Det har jeg skam ikke noget imod, det var bare lige at få afklaret det.

Tror jeg søger Biomedicin og Farmaceut som hhv. 5. og 6. prioritet.

EDIT: Lad os antage jeg kom ind på Biomedicin, ville jeg så frit kunne søge kvote 2 på SDU næste år, og blot lave et studieskifte såfremt jeg kom ind? Der kan ikke opstå bøvl?