7. semester på KU

Hej alle sammen. Jeg har lige skrevet ud en blanket for tilmelding til 7. semester på KU og skal prioritere de syv hospitaler inden d. 1. juni. Jeg kunne godt tænke mig at høre folks erfaringer, dvs. hvilket hospital har været godt hvis man gerne/slet ikke vil prøve noget selv og hvor man kommer til at se mange/ingen forskellige afdelinger. Nu tænker jeg at fx. RH er meget specialiseret, så der sidder man måske på én eller to afdelinger, men hvis man nu vil have lidt mere action… Hvis det her tema allerede er blevet skrevet om andre steder på siden, må I undskylde - prøvede at søge lidt men fandt ikke rigtig noget der kunne hjælpe.

Jeg er aktuelt på 12. sem.

Var på Hillerød på 7. og på Herlev kardiologisk / Holbæk ortopæd på 9.

Mit ophold på Hillerød var supergodt. Det er langt væk, men det gjorde også at det hold jeg var på blev sammentømret -både af morgenhygge i s-toget og af at vi mødtes i studenterrummet hver dag til frokost og havde undervisning der. Der var virkelig gode faciliteter for studenterne (og mulighed for at træne i træningscenter på sygehuset også).

Rent fagligt var opholdet også godt - man fik lov til at gå til hånde i både med. modtagelse, skadestuen samt på medicinsk afd og på OP. De fleste af lægerne var endvidere glade for at undervise og lære fra sig, men man skal som altid også selv være oppe på mærkerne.

Mit indtryk er generelt -fra andre af mine medstuderende at hvis du kommer lidt uden for København på hospitalerne hvor de ikke har haft studenter i så mange år så får du ofte lov til at få hænderne i mere. Kender folk der har været på Nykøbing F. og på Bornhold og været rigtig rigtig glade for det (kan ikke huske om de 2 hosp. er 7.sem eller 9.sem nu…).
Dermed ikke sagt at du ikke kan få et godt ophold på RH og lære at optage en journal der. - du får som du selv nævner bare “kun” set et specielt visiteret udsnit af patienterne der.

Det var mine 5 cents - håber de kan bruges.

Jeg har indtryk af, at udbyttet i klinik (generelt) afhænger af to ting:

  • eget initiativ
  • afdelingens uddannelsesevner

Det er ikke længere så meget et spørgsmål om afstand fra panum…
(Har selv været på RH og Slagelse).

var på RH Karkir/hæmatologi.
Karkir var superfedt. Go uddannelsesafd, du får masser af ansvar. De regner med dig, at DU skriver journalerne, at Du møder i aftenvagt en gang pr. uge og assisterer som 3. mand til de rumperede AAA - Så meget ACTION!
Hæma var sur røv. Det var mere kaffe i kantinen end prktisk klinik.
Det kommer med andre ord mere an på den enkelte afdeling end på det enkelte sygehus. Dog er det surt med lang transporttid. Det gør det immervæk mere fristende at pjække når der er langt væk.
AHr hørt rigtig meget godt om amager, og de to uger jeg har været der på 9. var også gode.
held og lykke