"Ansøgningsfrist" for lægevikariat?

Næste sommer = vikariattid, så vil høre jer der har haft vikariat denne sommer om hvornår det er bedst at søge?

Man gider ikke ligge i bunken ½ år i forvejen, men man skal vel også være ude inden afdelingerne begynder ferieplanlægningen.

Hvornår søgte I nu her i foråret og hvornår får man typisk svar ? ( så man ved om man skal købe sin roskilde billet :smiley: )

Det bedste/nemmeste er vel at søge på de afdelinger hvor du er i klinik :wink: den vej har mange af mine medstuderende fået vikariater.

Jeg sendte i slutningen af marts 38 ansøgninger pr. brev til diverse afdelinger i pendler afstand fra Kbh. Søgte Juli+aug. Fik ca. 25 svar, heraf ca. 6 “vi gemmer din ansøgning”, og resten “glem det makker, vi er fra Gentofte og howskisnovski”.

Blev så ringet op 15 min efter sidste eksamen og tilbudt vikariat i Køge i aug, sagde ja og fik det bragt i orden. Fik 1-1½ uge senere tilbud om aug fra Hillerød (som alligevel aldrig svarede på min ansøgning), og ½ uge senere igen tilbud om aug fra Slagelse.

Næste sommer/forår (det ser ud til at 11. på KU giver ~4 mdr sommerferie). Har jeg tænkt mig at gøre følgende:

  1. undlade at planlægge arbejde for fadl i perioden.
  2. Sende emails til de adm overlæger.
  3. Ringe opfølgende på emails, jeg ikke har fået svar på.
  4. Sende flere emails når tiden nærmer sig for lige at gøre opmærksom på mig selv.

Som jeg har undersøgt det så er der forskellige slags afdelinger:
a) dem som altid bruger viakrer i sommerferien, og som ved det i februar.
b) dem som ofte bruger vikarer i sommerferien og som ved det i maj
c) dem som hvor vagtplanen falder fra hinanden og de ringer febrilsk rundt i maj/juni/juli
d) dem som pga specialisering aldrig bruger vikarer

Jeg regner med at betragte alle afdelinger næste år somom de tilhørte både a, b og c.

Søgte medicinsk afdeling i Køge i starten af marts måned, efter telefonisk kontakt med adm. overlæge. Jeg var på den afdeling i klinik på 7. og 8. semester, hvilket var en stor fordel hos dem. Andre afdelinger ved jeg tager udelukkende tidligere studerende som vikarer.

Sidste år startede jeg noget sent, og forsøgte at ringe rundt til hospitaler (også i Jylland), men det var ret besværligt og gav ingen resultater. Tror e-mails er bedre, Runes plan ovenfor lyder fornuftig, vær ude i god tid (marts/april), da en del afdelinger foretrækker at besætte stillingerne så tidligt som mulig.

Skal tilføje at sidste år endte med at jeg overtog et vikariat efter en kammerat, og fik det fra august og fire måneder frem. Ville næppe fået noget om det ikke var for det.

Sveinar