Antibiotika skema/oversigt?

Hej

Jeg har ved flere lejligheder set skemaer, hvor en 7-8 antibiotika er stillet op i en form for 8x2 skema, hvor der ud af den anden akse er bakterietype. I boksene er der enten +/- alt efter om det givne antibiotika virker mod den pågældende bakterie…

Er der nogen der har sådan et skema liggende, da jeg meget gerne ville have et til at få et hurtigt overblik over diverse typer, samt resistens…

På forhånd tak for hjælpen

Koch

En der hedder Carranza har lavet en oversigt, men den fylder lidt mere (7-8 sider).

Den er på manan.dk under mikrobiologi.

Tror bestemt at det er Svend Stenvangs skema til 13 sem. (eller klinikere som han kalder det!) og er ganske ude mærket. prøver lige at finde det!

super… håber du finder det…

mht. manans, så er det for stort. Det andet fylder vist 1 side, som man lige kan have i lommen, hvis man skulle have lyst til det :slight_smile:

Det med antibiotika bliver man hurtigt fortrolig med når man først er ude i den kliniske verden. Jeg selv bruger næsten kun opslagsdelen bagerst i den lille grønne - den er udmærket synes jeg. Den findes som tomeraider-fil på lægeforeningens hjemmeside, hvorved det bliver nemt at lægge den ned på PDA og altid have den ved hånden.

Bente Gahrn-Hansen er forfatter, jeg snatchede den fra e-learn og nu ligger den i filcentralen. God fornøjelse!

http://studmed.dk/dload.php?action=file&file_id=362

Den lå iø sammen med et andet ark om hovedindikationer for de væsentligste antibiotika, så den får i også :wink:

http://studmed.dk/dload.php?action=file&file_id=363