AU eller SDU, hvor skal jeg læse?

Hej!

Jeg er for tiden meget i tvivl om, hvor jeg skal læse medicin.
Lige nu bor jeg i Århus, og jeg er i princippet glad for byen.
Jeg synes dog, at studiets tilrettelæggelse på SDU, specielt opbgygningen i de sidste 3 år virker meget spændende…

Er der nogen, der kan give nogle gode råd? Hvordan er det med at blive overflyttet fra det ene universitet til det andet?

I forvejen tak for hjælpen!

Hilsen
niia

Hej Niia.

Med hensyn til overflytning tror jeg de fleste, der har forsøgt dette, er enige om en ting:

DET ER FOR DE FLESTE EN MEGET BUREAUKRATISK AFFÆRE!!

Hvad enten du læser i København , Århus eller Odense eller i Ålborg (fra 2005 - måske?) skal du nok blive læge, hvis det virkeligt er hvad du vil.

Det er, efter min mening, først ifm. turnus og den senere specialisering, at man rigtigt skal til at lære lige netop det håndværk, man skal bruge resten af sin funktionstid. Under studietiden får du “bare” fyldt din værktøjskasse.

Om du så vil have nogle virkeligt gode redskaber i din værktøjskasse eller nogle mindre gode afhænger af dig selv og ikke af studiestedet. Man bliver ikke automatisk en “god” eller “bedre” læge ved at tilbringe sin studietid det ene sted fremfor det andet. Dette afhænger udelukkende af din arbejdsindsats, dine forudsætninger og din personlighed m.m.

Groft sagt er medicinstudiet 80% “bagdel” og 20% “hjerne”. Der skal læres en hel del udenad.

Konklusionen er efter min mening, at du skal vælge efter de ydre omstændigheder - studiets opbygning, din tilknytning til byerne, muligheden for at få et godt sted at bo uden nødvendigvis at skulle flytte 5 gange.

Hvis du har et godt sted at bo i Århus og har en vennekreds her allerede er Århus jo et oplagt valg. En vennekreds, udover dine medstuderende, der ikke er medicinere vil være en stor fordel under studiet.

jeg er sådan set enig med Sorbriquet… jeg læser selv på SDU, og tror egentlig ikke der er så stor forskel når alt kommer til alt… det skal dog siges, at jeg glæder mig som et lille barn til at komme på 2.del af studiet, hvor det efter min mening begynder at blive virkelig spændende!

men som sagt… hvis man virkelig vil være læge, så bliver man det også, hvad enten man læser i Århus, København eller Odense - det vigtigste er nok at man vælger en by, hvor man føler sig godt tilpas og et studiemiljø, hvor man føler sig velkommen… jeg kan varmt anbefale at ringe til de enkelte studievejledninger og finde ud af, hvornår der er forelæsninger - og så simpelthen dukke op til et par stykker for at se, hvordan det hele foregår (og få snakket med nogle studerende…) jeg gjorde selv dette, da jeg søgte ind, hvilket var meget medvirkende til at jeg ikke løb skræmt væk over at blive optaget i Odense, selvom jeg havde boet i KBH i 3 år…

held og lykke med optagelsen!

Jacob