Backup: Medicin med industriel specialisering

Hey…
Tænkte… Er der nogle af jer, som hørt noget godt eller dårligt omkring den nye uddannelse ”medicin med industriel speciale”?? Tænke der måske er nogen, der ved noget, da det jo lidt er inden for sammen branche… Jer har nemlig overvejet den som en backup-uddannelse, hvis jeg ikke kommer ind på den rigtige medicinuddannelse. Jeg har selvfølgelig læst, hvad det står på Internettet omkring uddannelsen, men det er altså ikke ret meget, og det er meget partisk, da det meste er fra uddannelsens egen hjemmeside… Så… Er der nogen der har hørt noget godt eller dårligt omkring uddannelsen??
En af mine store bekymringer er, da der ikke er ikke er nogle færdiguddannede endnu, ved man ikke om det danske erhvervsliv eller sygehuse vil tage uddannelsen til sig, eller man kommer til at stå som arbejdsløs når man er færdiguddannet??

På forhånd tak…

hvor tager man den?

Det er en ny uddannelse der startede på Ålborg universitet vist nok her i år…

Det står noget om uddannelsen her i denne pdf-fil…
http://www.hst.aau.dk/medicinuddannelsen_brochure.pdf

ellers kan man også læse om den her…
http://www.ug.dk/Uddannelse.aspx?articl … ielmedicin

Hej Toelle,

nok ogsaa en lille smule partisk, men saa maa du lave lidt benhaard kildekritik.

Uddannelsen I Aalborg er saa vidt jeg har forstaaet startet fordi Aalborg Universitet ikke har kunne finde lydhoerhed (og hermed tilladelse) for at starte en 4. laegeuddannelse i landet.
Saa vidt jeg husker har baade industrien og laegeforeningen stillet sig tvivlende overfor om der overhovedet er aftagere til den uddannelse.

Mht. denne uddannelse vs. laege/medicin, saa skal du goere dig klart at det er 2 vidt forskellige uddannelser.
Medicin er en bred proefssionsuddannelse der ogsaa giver dig mulighed for at forske hvis det er det du ville. Mht. den paa Aalborg er der tale om en forskeruddannelse, dvs. du kommer ikke til at arbejde som laege og dermed have direkte med patienter at goere (dog indirekte gennem forsoeg m.m.).

Hvis det er forskervejen du oensker er der jo andre veje saasom farmaceut, humanbiolog (kandidatudd. paa KU som bl.a. kan ske via bach. i biologi el. medicin), folkesundhedsvidenskab paa KU (mere kvalitativ/administrativ forskning el. direkte administrativt job, fremtidens hospitalsdirektoerer) el. medicin og teknologi paa KU/DTU (se http://sund.ku.dk/uddannelse/teknologi_og_medicin/).
Laeg dog maerke til at stoerstedelen af disse er at finde i Kbh.
Hvis du grundet geografi hellere vil laese i Aalborg, saa er det jo en mulighed.

Generelt er der baade fordele og ulemper ved nye studier.

Fordelene er pioneeraand og nysgerrighed, ulemperne bl.a. administrative problemer og at arbejdsgiverne hellere tager det de ved hvad er for noget.

Poej poej med det

VH

Andreas Lundh

Tak alundh… Lige den form for viden, jeg søgte efter… :smiley: Det er ikke fordi, jeg bevidst prøver at grave noget smuds op omkring uddannelsen, men det er altid godt at høre fra nogen, som stiller sig lidt kritisk… Det vil i hvert fald være med i mine overvejelser, hvis det kommer så langt…
Men nu må jeg se, forhåbentlig kommer det ikke så langt. Som sagt vil jeg helst den almindelige studmed uddannelse, heldigvis er mit snit ikke så dårligt, men det kommer nok til at ligge lige på grænsen… :wink: Men det er jo altid godt med en backup-plan.

Er der andre, som ved noget, så bare endelig skriv…