Barsel og studiet

Hej!

Jeg håber, der er nogle kloge hoveder derude, der kan hjælpe med et puslespil, eller evt. kan komme med et godt tip/egne erfaringer :slight_smile:

Sagen er den, at jeg og min mand skal starte i fertilitetsbehandling. Jeg er klar over, at der jo i sagens natur nok ikke er pletskud i første omgang, men skulle vi være så heldige, at det lykkes for os inden for de første par måneder, så kommer jeg til at være i et dilemma ift. barsel.

Jeg har en bachelor fra et andet universitet, og jeg har været så heldig at få merit. Dvs. at jeg får et luftigt B11.

Økonomisk, da jeg har en tidligere uddannelse, kan jeg ikke længere få SU. Jeg har også alderen “imod mig” ( derfor skal vi i gang nu…).

Jeg påtænker derfor, at hvis vi er så heldige, at jeg bliver hurtigt gravid, at jeg vil starte på kandidaten sommer 24, som planlagt.

Der giver mig derfor følgende muligheder:

  1. at tage klinik ophold + kommunikation B11+12 sammen med B9 + B10. Dette giver mig “fri” hele B11, og kun et enkelt fag på B12.

Her kunne jeg meget godt tænke mig at høre fra andre, der har gjort det samme. Var det meget hårdt, eller okay overkommeligt?

  1. Rykke det hele ned, så jeg tager klinik ophold + kommunikation B11+12 sammen med B9 + B10, men også “fra rask til syg”. Et lidt mere presset modul, men har nogen prøvet det samme?

  2. at tage klinik ophold + kommunikation B11+12 sammen med B9 + B10, men bytte om på “fra Rask til syg” og “forskningsmetodologi”, så jeg “kun” skal tage 5 ECTS med en forhåbentlig baby :wink:

Kan nogen fortælle om de selv har prøvet at rykke på de sidste moduler, og om deres oplevelser?

Bonusinfo:
Jeg har gode (sviger)forældre der allerede nu har meldt at give en ekstra hånd udover det sædvanlige, og en mand, der gerne vil have mere end det normerede barsel. Det har hele tiden været planen, at jeg max skulle tage 5 måneder, og han resten. Samtlige moduler er indtil videre betstået uden de store problemer.

Håber der sidder nogle derude med guldkorn :yellow_heart:
Dog vil jeg på forhånd lige sige, at velmenende råd om at udsætte start på kandidaten, at jeg nok skal nå det hele, at 5 måneder er alt for lidt, og at alle kroppe er forskellige efter en fødsel, ikke er noget jeg behøver holdninger til <3

Det blev lidt langt, I know, heraf brugernavnet :wink:

Er ret sikker på du kan få barsels Su stadig.

Prøv ar spørge SU kontoret. Men skal du have barsel skal du have dispensation og der skal du muligvis aflevere vandre journal

Da jeg havde barsel og var på mandlig barsels SU der skulle jeg desuden bestå 1 etsc point (den bestod jeg via et 5-point fag) for at det kunne godkendes - bestod under barslen

Tak for svar! :smiling_face: men det er mere kombination af forskellige fag, jeg søger inputs til, nu jeg har merit for BAopgaven, og dermed mulighed for at rykke lidt på modulopsætningen, og derved give plads til barsel, og stadig starte til normeret tid på kandidaten :smiling_face:

1 Synes om

Hvis man lige blev lidt overvældet over de mange kombinationer, eller som mig er mere visuel, så har jeg lavet et lille skema, over de forskellige forslag.

Hører gerne fra andre, der fx har lavet “Kombination 1”, for at blive hurtigere færdige, også selvom det er uden børn/barsel, bare for lige at høre, om hvordan den kombi var :slight_smile:

Hej!

Jeg kan desværre ikke hjælpe med erfaringer, men jeg står lidt i samme situation som dig, da jeg også har merit for bachelorprojektet og går med nogenlunde samme planer som dig for efteråret (jeg har dog taget diagnostiske metoder og forskningsmetodolog tidligere). Så hvis du begiver dig ud i en af de kombinationer, du overvejer, er du meget velkommen til at kontakte mig, hvis du vil have nogen at udveksle gode råd eller brok eller andet med undervejs :slight_smile:

edit: Hov vent, jeg har lige læst din post igennem og tror måske, jeg har misforstået dig. Det er først næste forår, du har planer om at gøre dette?

Hej og undskyld sent svar!

Ja, planen er at lave en af de kombinationer her efter sommeren ( efterår 2023), og så efter jul ( forår 2024), forhåbentlig junglere med barsel og mindre timer samtidig.

Hvornår ville du lægge det “fagtunge” semester? :slight_smile:

Ah okay, så forstod jeg dig rigtigt i første omgang :smiley: Jeg tager også det hårde semester her til efteråret. Husk fagtilmeldingsfrist i morgen!

1 Synes om

Hvordan er du endt med at tage fagene? :smiling_face:
Og er det fordi du gerne vil være hurtigere færdig, eller planlægger du “også” en barsel?.

Jeg har tilmeldt mig hjerne og sanser, angreb og forsvar, fra rask til syg, klinikophold og kommunikation :slight_smile: Har som nævnt afsluttet diagnostiske metoder og forskningsmetodologi tidligere, men begge fag er meget overkommelige. Jeg kom ikke til undervisningen, brugte bare en enkelt dag på at downloade og organisere alt materiale til forskningsmetodologi, så det var let tilgængeligt til eksamen (man må gerne bruge hjælpemidler til den), og til diagnostiske metoder mener jeg, at jeg brugte to dage på at læse op. Ved ikke om det er nogen hjælp for dig i forhold til, hvilken plan du skal vælge :slight_smile:

Jeg vil bare gerne være hurtigere færdig, grundet manglende SU-klip :melting_face: