Basal og klinisk radiologi (Bevægeapp.) - Anne Grethe Jurik

http://forlag.fadl.dk/vis_bog.phtml?uid=520

Anmeldelse i ugeskriftet

Anmeldelse i sundoghed findes på side 5 af Helene Paarup

Anne Grethe Jurik,
udgave/oplag: 01/01,
årgang: 2002,
ISBN: 87-7749-354-0

Forlaget skriver

[quote]Alle læger kommer før eller siden til at stå med et røntgenbillede eller en skanning af en syg, dislokeret eller brækket knogle. Men hvor lærer man egentlig at vurdere disse billeder korrekt? Radiologi indgår ikke som en obligatorisk del af medicinstudiet. Tilfældigheder afgør altså, om medicinstuderende ser mange, få eller slet ingen radiologiske billeder i løbet af studiet.

Den nye radiologiserie fra FADL’s Forlag giver medicinstuderende og yngre læger et solidt værktøj til at opøve evnen i at se på radiologiske billeder. Serien indeholder såvel traditionelle røntgenbilleder som de nyeste metoder indenfor radiologi, herunder ultralyd, CT- og MR-skanning og beskriver, hvordan de forskellige metoder supplerer hinanden under arbejdet med at stille en sikker diagnose.

Basal og klinisk radiologi - bevægeapparatet er andet bind i serien og gennemgår radiologiske fund ved alle almindeligt forekommende sygdomme i bevægeapparatet. Da traumatiske lidelser er hyppige og ofte nødvendiggør radiologisk undersøgelse, er der lagt stor vægt på diagnostik af følgerne efter traumer.

Anne Grethe Jurik, dr. med., er administrerende overlæge ved Radiologisk afdeling R, Århus Kommunehospital med klinisk ansvar indenfor muskuloskeletal radiologi. Fra 1988 desuden lektor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Århus Universitet.[/quote]