Begrænsning af dobbeltuddannelse (Ny lov)

Hej alle sammen
Til jer der overvejer og søge medicin eller for den sags skyld en anden uddanelse.

Det handler om begrænsning af dobbeltudannelser, hvis man i forvejen har en bacheloruddanelse eller en professionsuddannelse.

http://ufm.dk/aktuelt/pressemeddelelser/2016/begraensning-af-dobbeltuddannelse-giver-penge-til-kvalitet-i-uddannelser-og-dagpenge

Betyder det så, at man stadig kan tage skifte fra en bachalor til en anden?

Hej Haroon,

Ja hvis du ikke har afsluttet din bachelor.

Det er så ærgerligt at det varslede lovforslag nu ser ud til at være blevet en realitet :dry:
Det er synd hvis man som 19-årig har valgt en uddannelse som man dengang troede på var den rigtige, men efter et par års arbejde opdager er helt forkert. Så er man “tvunget” til resten af arbejdslivet at arbejde med noget man ikke brænder for. Hvem får noget ud af det? Samfundet? Individet? Næppe nogen af dem.

Det er heldigvis (for statskassen) få der vælger at tage to uddannelser, men de få der ønsker at skifte branche og har mod på det mener jeg ikke bør bremses. Det er klart at det koster penge for samfundet at de få får to uddannelser, men det koster også penge hvis en medarbejder ikke er glad i sit arbejde.

For kommende medicinere, der allerede har en uddannelse (fx sygeplejerske eller andet), kan der dog være håb i følgende formulering om hvornår reglen kan afviges: “eller hvis man ønsker at tage en uddannelse inden for et område, hvor der er meget lav ledighed for nyuddannede og et særligt behov på arbejdsmarkedet.”

Mvh.
KmK

Jag har en bachelorsexamen i molekylärbiologi från Sverige. Hur tror ni den kommer påverka min antagning till läkarprogrammet vid Köpenhamns universitet via kvot 2?

Tror ni det görs några undantag från kandidatregeln?

[quote=“Sommerfuglen85” post=87067][quote=“Forskare” post=86981]Jag har en bachelorsexamen i molekylärbiologi från Sverige. Hur tror ni den kommer påverka min antagning till läkarprogrammet vid Köpenhamns universitet via kvot 2?

Tror ni det görs några undantag från kandidatregeln?[/quote]

Jeg tror desværre loven gælder alle der har taget en bachelor. Så tror desværre ikke det er muligt for dig at blive optaget på en ny bachelor før der er gået 6 år.[/quote]

Nej faktiskt inte. Jag har sökt information sedan jag skrev mitt inlägg och det ser ut som de drabbade är studenter som fullbordat en utbildning på heltid som varit finansierad från den danska staten.

“Har du gennemført en dansk bacheloruddannelse, professionsbacheloruddannelse eller anden dansk uddannelse på tilsvarende eller højere niveau (fx en kandidatuddannelse), skal der som udgangspunkt gå 6 år, før du kan starte på en ny bacheloruddannelse.”

"Reglen om begrænsning af dobbeltuddannelse gælder for fuldt statsfinansierede danske uddannelser tilrettelagt som heltidsuddannelse.

Har du fx gennemført en uddannelse i udlandet eller en delvist deltagerbetalt dansk uddannelse tilrettelagt som deltidsuddannelse, vil du derfor som udgangspunkt ikke være omfattet af begrænsningen af dobbeltuddannelse."

http://studier.ku.dk/bachelor/ansoegning-og-optagelse/dispensation/begraensning-af-dobbeltuddannelse/
http://ufm.dk/uddannelse-og-institutioner/anerkendelse-og-dokumentation/guide-til-anerkendelse/uddannelsesindehaver/optagelse-vg