Den kliniske samtalen - Kringlen, Finset

Kringlen, Einar
Den kliniske samtalen. - Kommunikasjon og pasientbehandling. Forlag: Gyldendal Norsk Forlag
Udgave: 2. udg
Udgivelsesår: 2006
ISBN: 9788205352971

http://www.universitetsforlaget.no/forf … cleID=2285

Forlaget skriver:

[quote]Einar Kringlen er en internasjonalt kjent forsker med omfattende tvillingstudier av alvorlige psykiske lidelser og epidemiologiske undersøkelser av utbredelsen av psykiske lidelser.
Han har tidligere vært professor i klinisk psykologi ved Universitetet i Bergen, vår første professor i medisinske atferdsfag ved Universitetet i Oslo og professor i psykiatri samme sted. Han arbeider som administrerende overlege ved Psykiatrisk klinikk, Vindern, Oslo. [/quote]

En virkelig kedelig bog, ikke fordi emnet ikke er spændende, men fordi kringlen bruger så lang tid på at sige så lidt. Desværre ses det helst til eksamen at man har læst den, da undersvisningen mere eller mindre tilstræber at man er bekendt med indholdet. :frowning:

Det skal nævnes at bogen er ubrugelig ligesom Elsas…igen kan jeg anbefale “Behavior and Medicin”.

mvh
svend

En ganske dyr bog, som siger ganske lidt.
Det meste af det, han skriver er (burde være) selvsagt for en læge og i hvert fald spild af tid og penge at købe og læse bogen.

Køb den ikke.

Jeg synes ikke denne bog er så ille. Den er helt klart altfor dyr, men den har en del spennende temaer og er fin å bruke til casene i Tas. Skulle jeg køpt en bog nå ville jeg heller brugt pengerne på “Klinisk sundhetspsykologi”.

Som så mange andre af de “relevante” sundhedspsykologibøger, så er denne bogs bedste egenskab at den tæller som en reference til den afsluttende synopsis ;o)

Dog finder jeg denne bog mere relevant end Elsass’ kontinuerlige, uoverskuelige snak. Og desuden har Kringlen nogle interessante syn på mange nyere sygdomsbilleder…

opdateret til 2. udgave