En anekdote

En lille historie! (Med tanke på det danske sundhedshedssystem).

Et dansk og et japansk firma aftalte at udkæmpe en ærlig kaproningsdyst i en otter.

Begge mandskaber trænede længe, og da dagen kom, var begge hold i abso­lut topform, men japanerne vandt med et forspring på 1 km

Efter nederlaget var moralen naturlig­vis helt i bund hos det danske firma, og den øverste ledelse besluttede, at man skulle vinde næste år. Der blev derfor nedsat en projektgruppe til at undersøge problemet.

Projektgruppen fandt efter mange undersøgelser ud af, at japanerne havde syv mand til at ro og en til at styre, mens danskerne havde en mand til at ro og syv til at styre.

I denne krisesituation viste ledelsen betydelig handlekraft. Man ansatte straks et rådgivningsfirma til at under­søge det danske holds struktur. Managementeksperterne kom efter flere måneders arbejde til den konklusion, at den danske båd havde for mange til at styre og for få til at ro.

På baggrund af eksperternes rapport blev der straks foretaget ændringer af holdstrukturen. I stedet for syv styrmænd og en roer fik man nu fire styrmænd, to overstyrmænd, en styre­mandsleder og én roer. Desuden indførte man af motivationshensyn et pointsystem for roeren:

“Vi må udvide hans arbejdsområde og give ham mere ansvar”.

Året efter vandt japanerne med et for­spring på 2 km.

Den danske virksomhed fyrede naturligvis roeren på baggrund af den dårlige præstation, men udbetalte dog en bonus til ledelsen i erkendelse af det store arbejde, den havde udført.

Der blev nu udarbejdet en analyse fra rådgivningsfirmaet og den konkluderede, at man havde valgt den rigtige taktik, og at motivationen også var i orden og at det dermed måtte være materiellet der skulle rettes op på.

I dag er den danske virksomhed i gang med at udvikle en ny båd!

Jeg ved ikke om man skal grine eller græde. Det danske sundhedssystem har virkelig solgt ud, og der er absolut INGEN der gør noget ved det.

Historien passer faktisk også meget godt på alle mulige andre offentlige instanser end bare sundhedssystemet.

apopov

God historie, præcis den oplevelse jeg har. Men hvad kan man gøre, der er jo ingen der vil tage ansvar. Tænk på de resurser der kunne frigøres, hvis folk tog ansvar.