En med.studs/læges økonomi i forh. valg af bank


#1

Hej allesammen - både medicinstuderende og læger (og andre)

Jeg har via FADL hørt positivt om Lægernes Bank (se link: Bank for læger - Lægernes Pension & Bank).

Det skulle åbenbart betale sig at have en studiekonto hos Lægernes Bank allerede, mens man studerer, da man f.eks. kvit og frit kan hæve penge… MEN jeg brug for råd og støtte, da økonomi ikke er min stærke side.

Derfor vil jeg (og muligvis mange andre) meget gerne høre: Er der nogen, der har erfaring med Lægernes Bank?


#2

Jeg har lægernes bank og har intet negativt at sige om dem. Jeg har en studiekonto med en kredit på 50.000 kr med debetrente på 4,5 % samt en kreditrente på 5 % af de første 50.000 kr indestående. Jeg forhørte mig hos min egen bank i sin tid og de ville højest give mig 1,5 % kreditrente og ville slet ikke tilbyde mig en kredit da jeg ikke har noget at stille som sikkerhed så jeg synes det er nogle rigtigt gode vilkår. Og så virker de super flinke derinde når jeg har skrevet til dem for råd. Eneste minus er at de ikke har deres egne banker her i Jylland, men de har et samarbejde med Danske Bank så man kan indsætte kontanter på sin konto via en af deres filialer.


#3

Har gennem alle år brugt LPB - dem spiller fint. De vinder alle pristest. De har jo en meget god kundekreds - så den tror jeg trygt man kan bruge. De har også kendskab til ens økonomi og ikke mindst, som yngre læger - udvikling af denne.

Jeg må dog sige i forbindelse med beregning af boliglån var de meget konservative- i forhold til hvad vi havde råd til at købe for. Omvendt var de meget billige i forbindelse med oprettelse af en boligkredit - som vel mest af alt kan sammenlignes med en meget stor kassekredit versus et realkreditlån.

Det var nyt for mig :hushed:

https://danskebank.dk/privat/news/naestbilligste-bank-for-studerende