Endnu en motiveret ansøgning - i sidste øjeblik

Hej

Jeg har endelig fået lagt sidste hånd på min motiverede ansøgning. Men jeg vil også rigtig gerne have kritik fra nogen som eventuelt selv er blevet optaget på KU gennem kvote 2, eller bare af nogle som har erfaring med selv at skrive motiveret ansøgning.

Min motiverede ansøgning er indsat nedenfor. Jeg ved at det er i sidste øjeblik, men al kritik tages i mod med kyshånd :slight_smile: på forhånd tak!

Mit navn er XXX, jeg er 22 år og bor i Aalborg. Jeg er en glad og positiv person, der arbejder mest effektivt under moderat pres. Jeg har meget høje forventninger til mig selv, jeg er pligtopfyldende, ansvarsfuld og samvittighedsfuld – alle egenskaber jeg mener kan være kendetegnet for en god medicinstuderende. Jeg er desuden omsorgsfuld, social, hjælpsom og vandt til gruppe arbejde, hvilket jeg mener gør mig til en god medstuderende.

Min interesse for medicin stammer helt tilbage fra biologiundervisningen i folkeskolen og gymnasiet. Dette var også en af grundende til at jeg efter min studentereksamen begyndte på uddannelsen Medicin med Industriel Specialisering på Aalborg Universitet, hvor min interesse er blevet yderligere pirret. På nuværende tidspunkt læser jeg på 8. Semester (gennemført på normeret tid og alle eksamener bestået), hvor jeg nu ligger stabilt i den høje ende af karakterskalaen. Hvilket jeg mener illustrerer hvordan jeg har udviklet mig som studerende og fundet en studieteknik der gør at jeg kan udnytte mit potentiale bedst muligt.

Jeg har i løbet af min bachelor deltaget i klinikophold ved Sygehus Vendsyssel – både gennem undervisning og et frivilligt ophold. Dette har sammen med undervisningen i anatomi, histologi, organspecifik fysiologi, endokrinologi, embryologi, immunologi, patofysiologi, mikrobiologi, farmakologi, psykologi, diagnostik og objektive undersøgelsesmetoder været højdepunkterne i min uddannelse. Disse fag, som jeg igen vil modtage undervisning i på medicinstudiet, har været med til at styrke min interesse for det lægevidenskabelige fag og gjort mig sikker på at det er det jeg vil.

Jeg har gennem min nuværende uddannelse, udover mit bachelorprojekt, udarbejdet en del projekter, der forhåbentlig vil kunne give mig merit for OSVAL-I (eller om ikke andet være en stor fordel idet jeg er vandt til at skrive projekter på et akademisk niveau). Senest har jeg været med i udarbejdelsen af et projekt, hvor vores forskningsresultater bliver en del af en artikel, som vil blive udgivet i et peer-reviewed tidsskrift.

Ved siden af mit studie har jeg af interesse desuden engageret mig i frivilligt arbejde hos IMCCs sexperter og Bamsehospitalet Aalborg, hvilket jeg mener blandt andet har været med til at styrke min kommunikative færdigheder med andre aldersgrupper end den voksne og ældre patientgruppe man traditionelt møder gennem klinikophold. Jeg håber at dette, kombineret med færdighederne opnået ved klinikophold, vil give mig en fordel ved Kursus i tidlig patientkontakt og førstehjælp på 1. Semester og Tidligt klinisk ophold på 3. Semester. Jeg mener endvidere at mit engagement i frivilligt arbejde viser at jeg evner at balancere mine interesser ved siden af studiet samtidig med at jeg formår disponere min tid og have flere bolde i luften på én gang.

Jeg har valgt at søge ind på KU fordi jeg mener at jeres studieform passer rigtig godt til mig og fordi jeres studieordning virkelig tiltaler mig.
Gennem undervisningen på min bacelor kombineret med mine klinikophold og mit frivillige arbejde hos IMCCs sexperter og Bamsehospitalet Aalborg er jeg blevet bekræftet i at jeg skal læse medicin. Jeg mener at disse ting har givet mig nogle kompetencer og lært mig nogle vigtige ting, der sammen med mine personlige egenskaber vil kunne give mig et godt grundlag for at studere lægevidenskab og blive en god medicinstuderende. Jeg mener desuden at jeg gennem mit nuværende studie har bevist at jeg både har viljen og evnerne til at gennemføre denne uddannelse.

Jeg synes din ansøgning virker velskrevet og velovervejet, og med en del relevant erfaring. Du får fremstillet dine erfaringer uden at køre for meget rundt i det, hvilket jeg vil mene er en fordel da der skal læses rigtig mange ansøgninger.

Det eneste hvor jeg tænker du burde tilføje lidt er dit sidste afsnit hvor du skriver

“Jeg har valgt at søge ind på KU fordi jeg mener at jeres studieform passer rigtig godt til mig og fordi jeres studieordning virkelig tiltaler mig.”

Her ville jeg personligt bruge en sætning eller to på at konkretisere hvad der som tiltaler mig. Ellers virker det lidt som om det er skrevet bare for at skrive det. Altså man kunne skifte KU ud med SDU eller Århus og så ville det stadig give fin mening.

Brug det eller lad hver, men i hvert fald held og lykke :slight_smile: