Er det muligt at læse medicin

Hej jeg har søgt ind på medicin, kvote 2 på alle fire universiteter. Det vil være lidt svært at komme ind på kvote 1, så jeg håber at komme ind på kvote 2, da mit snit med bonus kommer til at ligge på 10,5-10,7. Men jeg har også søgt ind på, odontologi, medicin med industriel specialisering og molekylær medicin. Mit spørgsmål er i tilfældet af, at jeg ikke kommer ind på medicin, kan jeg så godt læse et til to semestre på en af de tre uddannelser og så søge ind på medicin ?
Tak

Citatblok

Det kan du sagtens, ja :+1:
Er du i tvivl kan du altid tage fat i en studievejleder :wink:

Hvis jeg eksempelvis læser odontologi et år og søger ind på medicin. Skal jeg så starte på første semester i medicin igen ?

Formentlig ja, ved mindre du har haft fag du kan få merit for :slight_smile:

Du kan læse hvad du vil, men jeg he fx startet på medis med håb om at kunne skifte studie til medicin, og det blev afskaffet at man kan skifte til medicin. Desuden laver KU også om på deres kvote 2, så på KU, AU og SDU skal man til test, dvs. de er ikke interesseret i dine tidligere uddannelser, men kun i dine testresultater den ene dag.
Jeg tænker helt klart det er en god ide at starte på en uddannelse, så man ikke bare sidder derhjemme og glemmer alt man har lært i gymnasiet. Men hvis du tager en anden uddannelse end din drømmeuddannelsen “medicin” , så skal du vælge noget, som du godt kunne tænke dig at arbejde med i sidste ende. Jeg læser selv til ingeniør, fordi jeg ikke kom ind på medicin. Men jeg søger stadig medicin indtil uddannelsesloftet rammer mig og jeg ikke må have to bachelor. :slight_smile:

Ja, jeg tror du skal starte på første semester, men det kommer an på studieordningen.

Både tandlæger og læger har anatomi, men hvis du læser til tandlæge og skifter til læge studiet, kan du ikke få merit for anatomi og fysiologi, fordi lægernes er mere dybdegående. Jeg er ret sikker på at du skal starte forfra på medicin. Desuden har man kun SU i 6 år, så du kommer til at miste nogle SU-klip.

Har odontologi studerende på KU ikke helt samme moduler i første og andet semester som ku medicin studerende?

Har man også kun SU-klip nok til seks år på medicin, når uddannelsen i sig selv tager seks år? Burde man ikke få til et år mere end de uddannelser der kun tager fem år?

Da jeg søgte SU for en uges tid siden så det ud til at uddannelsen har fået tildelt et år mere SU. 7 år i alt

1 Synes om

Alle studier på universitetet har SU til normering + ét ekstra år.

Medicin = SU i 7 år.

2 Synes om