Er du optaget på SDU?

Dengang jeg blev optaget på SDU var der ikke den helt store information at hente fra velkomstmaterialet omkring den by der snart skulle blive mit hjem: Odense. Derfor tænkte jeg, at jeg ville starte denne tråd, som forhåbentligt vil kunne hjælpe enkelte af jer bedre igang. Suplér gerne med andre links.

Bolig - Hjælp!
Her kan siden http://www.studiebolig-odense.dk især anbefales.
Er du mere til andelsboliger kan du kigge på http://www.oab.dk.
Til sidst er det værd at nævne http://www.boligportalen.dk
Hvor du vælger at bo i Odense er naturligvis op til dig. Der er sjældent lang til noget som helst. Hav i mente, at det meste af undervisningen på semester 1-3 foregår på selve campus, imens en stor del af undervisningen efter 3. semester flyttes ud i Winsløvparken (ved siden af Hospitalet).

Studiet?
Du kan sikkert allerede nu finde studyguide og andet godt inde på http://www.student.sdu.dk - samme side kan åbnes via https://sso.sdu.dk/.
Information vedrørende bacheloruddannelsen i medicin på SDU: http://www.sdu.dk/Uddannelse/Fuldtidsstudier/Bachelor/Medicin.aspx
Studieordningen (revideret januar 2009) kan findes her: http://www.sdu.dk/~/media/Files/Information_til/Studerende_ved_SDU/Din_uddannelse/Medicin/bachelor/Bachelor%20studieordning%20medicin%2001%2009%2006%20final.ashx

Studierelevant Arbejde
Der er en del former for studierelevant arbejde. De fleste medicinstuderende i Odense vælger dog jobbet som sygeplejevikar som suplement til deres SU. Flere steder kan du få arbejde som SPV-vagt, bl.a. hos FADL (http://www.fadl.dk) og hos private vikarbureauer såsom Medikom (http://www.medikom.dk). Der er naturligvis andre bureauer og andre jobformer.

Facebook
Sommerstartere kan joine facebook-gruppen ved navn “Medicin og Biomekanik SDU s09”. Der er så vidt jeg ved ikke oprettet en tilsvarende gruppe til vinterstarterne endnu.

Det var alt hvad jeg kunne finde på indtil videre. Som sagt er andre studerende velkomne til at poste andre links / gode råd.

Venlig Hilsen,
Sarup.

Hey Sarup !
ville da bare lige sige tak for INFO :smiley: ! hjælper da en del lige at vide hvor man skal starte med bolig osv

Hvis man ikke vil betale 299 (eller hvor meget det nu er) for at få login til boligportal.dk skal det også nævnes, at alle deres annoncer der er ældre end 21 dage (tror jeg det er) er åbne med fri adgang til sælgers kontaktoplysninger. Sådan fandt jeg min bolig :slight_smile:

Jeg er tutor for sommerstarterne 09 og kan lige uddybe lidt.

Facebook-gruppen er omdøbt “Studiestart Medicin og Biomekanik SDU Sommer09” for at gøre formålet lidt tydeligere. Alle i nye SDU studerende er mere end velkomne til at melde jer ind i den - jeres tutorer er også en del af gruppen, så i kan begynde at få besvaret diverse spørgsmål. Med posten får i en af de nærmeste dage login til SDUs eLearn system, hvor der er yderligere info om jeres rusforløb og alt muligt andet. Jeg vil kraftigt foreslå jer at besøge eLearn, når I kan og så følge med i opdateringerne derinde og begynde at skrive med medstuderende og tutorer.

Skulle der være nogle spørgsmål, der bare skal stilles, så er I velkomne til at maile mig, så skal jeg gøre mit bedste for at hjælpe.

Hej FSloth
Hvor er det lige på eLearn man kan følge med i disse opdateringer? Det er lidt svært at finde rundt når det er første gang man besøger siden…

Hvis man er optaget på SDU og har fået tilsendt sit brugernavn og password, så går man ind på sso.sdu.dk. Vælger Blackboard/Elearn. Logger ind.
Man er nu på “My Portal”. I højre side er der øverst announcements fra de kurser man er tilmeldt. Her nedenfor er en liste over kurser man er tilmeldt. Vælg RUSrum. Dette er rummet, hvor den sociale introduktion begynder.

Jeg vil kraftigt opfordre alle nye SDU-medicinere (og biomek’ere, hvis der skulle have forvildet sig nogle herind) til at tjekke siden - der er informationer og mulighed for at stille spørgsmål. Desuden kontaktoplysninger på alt hvad man måtte ønske sig.