Erfaringer med uni test i kvote 2 - AU, ku, say og AAU

, , ,

Hej

Er der nogle af jer der er kommet igennem kvote 2 i første forsøg?

Synes alle tråde jeg læser har folk prøvet det op til mange gange hvor de har fået afvisning

Hilsen
S

Hej Sally,

Jeg kom ind på første forsøg via kvote 2 på SDU, så det kan sagtens lade sig gøre :blush:

Har du nogle råd?

Bør jeg læse bestemte bøger osv. inden?
Om kritisk tænkning eller noget

Hvorfor er AAU anderledes?

Jeg har afsluttet min stx i 2015, hvor alle adgangsgivende fag indgår.

Hvad vil være bedst for mig?

Okay så lige de kigger på karakterer og arbejde. Hvad vil du råde mig til at finde i forhold til arbejde? Et af mine fag i adgangsgivende fag trækker fagsnittet ned

Jeg læste ikke noget bestemt, men jeg trænede læsehastighed op til testen. Fx 5-5-5 metoden og at have et papir over teksten og så gradvist øge farten.
Jeg har hørt flere har haft glæde af bmat og ukcat, men har ikke selv prøvet det.
Mit bedste råd er egentlig bare at prioritere din tid så godt som muligt. Hvis der var et spørgsmål, hvor jeg ikke kunne svare, udelukkede jeg så mange af mulighederne jeg kunne og gættede, så jeg havde et “kvalificeret gæt”.
Det er bedre at bruge tid på dem du godt kan svare på, da det jo kun er ca. 55 % man skal have rigtig (det varierer lidt fra år til år hvad grænsen bliver) og så kan man altid komme tilbage til de svære til sidst, hvis man har tid til overs (skriv nummeret på de svære spørgsmål ned på papir).

Jeg troede heller ikke, at det var muligt at komme ind i første forsøg, da jeg også havde læst alle “skræmmetrådene”, men der er mange fra mit hold der kom ind første gang, så der er håb!

Held og lykke med det! Jeg håber, at du kommer ind

2 Synes om

Tak

Hvad er dine råd til interview hvis jeg når så langt?

Det er godt at høre andet end skræmmehistorier :slight_smile:

Tak
Har lige læst det. Spændende historie!

Vidste ikke man kunne forbedre karaktererne i adgangsgivende fag

Mit bedste råd er at forberede dig på det du ved kommer. Der kommer fx altid en motivationsstand og en engelskstand. Nu læste jeg, at du havde en bachelor i engelsk, så den del bliver nok ikke et problem for dig (læs en videnskabelig tekst på engelsk og genfortæl dens vigtigste pointer på dansk).
Motivationsstanden skal du snakke om hvorfor det lige er medicin du gerne vil læse. De vil gerne høre andet end klichérne “jeg vil bare gerne arbejde med mennesker og gøre en forskel”, så tænk over hvad der udover det, gør at du gerne vil læse medicin. Fokuser mere på selve uddannelsen end arbejdslivet bagefter.

Det går sindsygt stærkt og der er mange stande (tror der var 8 ved mig, det svinger lidt), så hvis det ikke går så godt i en stand, så er det bare op på hesten igen og videre til den næste.

Prøv også at se det sjove i det. Jeg ved, at det er svært, når man bliver vurderet og der er meget på spil, men det er faktisk en ret sjov måde, at få testet sig selv på og noget, man nok ikke lige prøver igen.

Jeg vil anbefale YouTube-kanalen The Medical Method, hvor han snakker rigtig meget om MMI og hvilke stande der kan komme op, hvad han selv svarede og hvad han synes man skal svare.
Det gav mig et meget bedre billede af, hvordan det kommer til at foregå og hvad man evt. kan sige.

Jeg håber, at du kan bruge det til noget :blush:

Vh Tammi

Tak for rådene

Hvor mange minutter har man pr stand? Og den engelske tekst - hvor mange sider og hvor lang tid?

Man har 8 minutter til hver stand, hvor 2 af minutterne er til at gå til den næste stand og læse hvad du skal på døren ude foran standen. Så du er kun inde i 6 minutter. Engelskstanden er den eneste, hvor du bare skal gå direkte ind og ikke vente udenfor døren. Så du har 8 minutter til at læse og fortælle. De begynder først at spørge når du har læst den færdig, så man skal bare nå at være færdig nogle minutter før.
Jeg mener, at det var to A4 sider. Så ikke sindsygt meget, men synes sproget var ret svært. Jeg havde lidt undervurderet den og tænkt “ja ja, jeg kan jo godt læse engelsk”, men er heller ikke fantastisk god til engelsk, så mon ikke du nailer den :wink: bare spørg hvis der er mere

Tak dine svar er rigtig hjælpsomme, Tammi

Hvis der er andre, der har råd og inputs vil jeg også blive glad