Et spørgsmål til kommende turnuskandidater fra SDU og Aarhus

Rygterne siger jo, at mange fra SDU og Aarhus vælger HS eller Københavns Amt når de skal i turnus.

Hvorfor?

Er det fordi de oprindeligt kommer fra byen, men blev tvunget til at læse andetsteds, er det kæresten, der trækker, fordi man vil prøve at bo i hovedstaden, fordi hospitalerne/turnus er bedre, eller hvad er grunden?

Jeg har mødt turnuslæger fra jylland, som valgte københavn fordi de “gerne ville prøve at bo i en storby, selvom de (kærestepar) hele tiden havde vist, at de ville tilbage til familien i jylland”. Det indrømmer jeg forargede mig, fordi deres prioritering muligvis medførte, at en københavner blev tvunget til Jylland. Hvis man gerne vil prøve at bo i København, kan man vel søge en stilling efter turnus, så man ikke indirekte tvinger andre væk fra københavn.

Jeg er dog godt klar over, at flertallet af jyder/fynboer har andre grunde til deres valg af københavn, og dem ville jeg da gerne høre :? .

Indlægget er således ikke ment som en kritik, men som en undren?

Hvor mange vælger (som i 1 prioritet) egentlig at flytte fra hhv København, Odense, Aarhus til en anden landsdel?

Som man måske kan udlede, er jeg fra København, trækker nummer til foråret, og frygter at skulle flytte med børn og mand (som ikke kan få job udenfor kbh) :wink: .

Nu ved jeg ikke om jeg vil vælge København når jeg skal trække men det er da ikke umuligt. Under alle omstændigheder vil jeg gerne tilbage til Sjælland, da jeg kommer derfra og tilbage til København evt. da jeg har boet der størstedelen af mit liv. Så det mine bevæggrunde …

Hvad er det der gør at så mange ægtefæller ikke kan få arbejde udenfor København ? Hvad arbejder de med ? Eller er det en dårlig undskyldning ? Det undrer jeg mig til gengæld over.

[quote=“Trine Sønder”:3kcwqk86]Nu ved jeg ikke om jeg vil vælge København når jeg skal trække men det er da ikke umuligt. Under alle omstændigheder vil jeg gerne tilbage til Sjælland, da jeg kommer derfra og tilbage til København evt. da jeg har boet der størstedelen af mit liv. Så det mine bevæggrunde …

Hvad er det der gør at så mange ægtefæller ikke kan få arbejde udenfor København ? Hvad arbejder de med ? Eller er det en dårlig undskyldning ? Det undrer jeg mig til gengæld over.[/quote]

Kan selvfølgelig kun tale for mig selv, men min mand er S-togslokomotivfører, og i modsætning til hvad folk åbenbart tror, så kan den uddannelse ikke bruges til regional- og intercitytog. Man kan omskoles, men der er godt 1 års ventetid på at overhovedet at komme ind på uddannelsen, og ingen garanti for, at det sted man kommer hen og arbejde fra som base, er et sted der passer ens familie.

Så herhjemme er det reelt nok, at hvis manden skal med, må han tage et job i et supermarked eller lign, eller “bare” være hjemmegående husfar, som bliver forsørget af konens fyrstelige turnusløn :lol:

Hejsa

Hvis man gerne vil prøve at bo i København, kan man vel søge en stilling efter turnus, så man ikke indirekte tvinger andre væk fra københavn.

Man kan jo også sige at når vi nu i 7 år har været stavnsbundne til Århus, så er det måske rimeligt at vi endelig kan få muligheden (det er jo praktisk talt umuligt at blive overflyttet fra uni!

Jeg flytter til Kbh, da min kæreste lettere kan få arbejde derovre, og ja så vil vi også gerne prøve at bo der.

Mvh Stine

Jeg vælger København, fordi min mand vil arbejde i København. Og nu bliver MHR sikkert vred, men det er kun midlertidig - jeg vender stærkt tilbage til Jylland, når han er blevet advokatfuldmægtig.

Jeg er en af dem der bliver tvunget til at bo 400km fra alle jeg kender på grund af Turnus systemet. Som sagt tidligere det er der KUN folk fra kbh der er nød til. Kunne være vi skulle holde nogle pladser i nakskov frie som vi kunne tvinge folk fra århus til. Så kunne det være der var motiv til at ændre systemet.

Tror du vil finde det interessant at læse tråden om sundogbælt-ordningen - den ville have kunnet reddet dig. Men gæt hvem der hindrede forslaget - SDU og ikke mindst AU…

Jeg tror da godt nok jeg vil dømme Københavner-Klynk her.

At det kun er Københavnere der bliver tvunget væk fra familie, venner etc i turnus er da noget gedigent vrøvl. Hvad med alle os, der i snart 6-7-8 år har boet i eksil på fyn eller i jylland … Personligt har jeg da været tvunget væk fra familie og venner i over 7 år, da jeg har læst i Odense og de sidste mange år, inden jeg påbegyndte studiet, har boet i København. Herregud ( kunne man fristes til at sige ) - du skal da kun af sted i 1½ år …

Trækker jeg et nummer der giver mig Thisted ryger jeg da lige så langt væk fra familie og venner som du gør - i og med jeg stadig har min vennekreds og familie i København og rundt omkring på Sjælland.

Og jeg tvivler på at jeg er den eneste der har står i den situation.

Helt enig, jeg må indrømme at jeg synes bitterheden er rettet et forkert sted hen når man ønsker studerende fra SDU og AU til Nakskov. Det er sgu ikke deres skyld at fordelingen foregår ved lodtrækning!

Jeg var netop også tvunget til Århus for at læse, efter at have boet hele mit liv i Kbh. (Bare rolig - jeg skal nok tage min turnus herovre, også!)

Rasmus

@Trine Sønder
Du og andre har selv valgt at læse væk fra Kbh. Man må forvente at folk der læser i Odense eller Århus ønsker at blive der. Der er forskel på at ryge i eksil pga lodtrækning og manglende karakterer.

[quote]Det er sgu ikke deres skyld at fordelingen foregår ved lodtrækning!
[/quote]
Nej men det er dem som har været med til at trække tæppet væk under sund og bælt ordningen. Så det er til dels deres skyld at lodtrækningen er mere uretfærdig for KU kandidater (som jeg ser det).

Det kunne være sjovt at lave statistik over hvor langt væk fra ens bosted man i gennemsnit blev sendt i turnus, evt. for folk som ikke fik deres 1. (og eller 2. måske 3.) prioritet.

Det kan være at systemet bliver bedre når man prioriterer direkte på sygehusene, måske opper ydersygehusene sig så udbud og efterspørgsel retter sig ind efter hinanden.

Jeg har lige lavet lidt statistik ud fra tallene for fordelingen vinter 2004/05 og:
40% fra Kbh fik deres 1. prioritet mod 74% og 75% fra hhv Odense og Århus
2. prioritet kumuleret hhv: 52 79 83
3. prioritet: 59 81 95
5. prioritet: 74 85 95

Ikke noget under at folk fra AU er tilfredse med ordningen, og at det er os fra KU der brokker os.

Lad os se hvad regionerne byder os til maj.

prio    KU      SDU     AU
1 	0.40	0.74 	0.75
2 	0.52	0.79 	0.83
3 	0.59	0.81 	0.95
4 	0.61	0.81 	0.96
5 	0.74	0.85 	0.98
6 	0.83	0.90 	0.99
7 	0.86	0.91 	0.99
8 	0.87	0.96 	0.99
9 	0.92	0.97 	0.99
10	0.97	0.99 	1.00
11	0.99	1.00 	1.00
12	0.99	1.00 	1.00
13	1.00	1.00 	1.00

Det der irritere mig er at der ikke er forståelse for at det nuværende system har de største ulemper for folk fra københavn. Der var stort flertal i kbh for at ændre systemet, men det kunne ikke ændres da odense og århus ikke ville ændre det. Jeg ønsker ikke at folk fra århus skal fra deres familie, men eksemplet er for at få folk til at forstå de ulemper der er for kbh med det nuværende system. Det er ikke særligt smart at det er dem der har ikke har ulemperne ved systemet blokere for at der kan ske en ændring. Jeg ved ikke hvad løsningen på turnus problemet er, men det nuværende er altså ikke bare københavner klynk, systemet er en ulempe for os ikke for jer. Tallene fra forrige post bekræfter det. Folk fra århus og odense kommer ikke til at få en prioritering der er 400km fra hvor de har lyst til at tage hen.
Det er ikke det samme at starte studiet i århus eller odense når man er fra københavn. På det tidspunkt har folk ikke stiftet familie, det er der mange der har efter studiet. Det er manglende respekt, for de store problemer folk har med nuværende ordning, bare at sige vi klynker.

Jeg tror jeg har sagt det før - men jeg er nødt til at gentage mig selv;Det er ikke altid lykken at få turnus i Holstebro eller Thisted - uanset om man kommer fra Århus eller København. :cry:

Jeg kan fuldt ud forstå at det er frustrerende at blive flyttet rundt i landet på grund af eet lille lodtrækningsnummer. Jeg var da også selv meget glad da jeg så, at mit nummer var een-cifret, og dermed skaffede mig en turnusansættelse på et sygehus, som lå “lige i min baghave”.

Forleden talte jeg med en overlæge fra afdelingen der indtil for nylig arbejdede i Odense. Hun havde mange kolleger dér, som tog toget frem og tilbage fra København, fordi stedet har et godt ry blandt yngre uddannelses-søgende læger. Hun havde indtrykket af, at den tid de tilbragte i toget, blev omsat til mange udbytterige aktiviteter.

Dette fortæller jeg, for at gøre opmærksom på, at meget få af os, slipper for at flytte os rundt i vores videre-uddannelse. Hvis man er indstillet på at vælge speciale, efter hvilke intro- og kursusstillinger man kan få på nærmeste sygehus kan det måske lade sig gøre - men jeg tror (heldigvis) ikke der er mange der vælger speciale efter det kriterium. Langt størstedelen af os har valgt et fag, der vil sende os på en 5-10 år lang pilgrimsrejse, før vi når specialet - og heller ikke da kan vi føle os sikre på, at vi ikke skal flytte os efter jobbet - flytning eller pendling!

Denne “flytten rundt” starter så blot tidligere for nogle end for andre - og enkelte er heldige at slippe næsten uden lange arbejde-hjem distancer.

Diskussionen om, hvorvidt denne flytten rundt er værre for kandidater fra KU end fra SDU og AU - den kan jeg simpelthen ikke se det fornuftige i. Det gør ikke mindre ondt på hende fra Århus der skal arbejde i Thisted, blot fordi en fra København skal tage toget helt til Fredericia. Vi vil alle bedømme vores egen situation ud fra vores egne resourcer og livs-omstændigheder - uanset om andre kommer i værre situationer. Jeg vil sammenligne det med, at man som hjertepatient pludselig skulle få det bedre, blot fordi naboen diagnosticeres med cancer. :?:

[quote=“frold”:1oyeoqeg]Tror du vil finde det interessant at læse tråden om sundogbælt-ordningen - den ville have kunnet reddet dig. Men gæt hvem der hindrede forslaget - SDU og ikke mindst AU…
[/quote]

Hovhov, som jeg har forstået det blev sund og bælt ordningen ikke fejet af bordet af jyder og fynboer - men af de fleste store foreninger inklusiv FADL

[quote]@Trine Sønder
Du og andre har selv valgt at læse væk fra Kbh. Man må forvente at folk der læser i Odense eller Århus ønsker at blive der. Der er forskel på at ryge i eksil pga lodtrækning og manglende karakterer. [/quote]

Det er urimeligt at antage at folk der læser på AU og SDU frit “selv har valgt det”. Hvis du har bemærket det er karakterkravene for optagelsen på medicin eksploderet de sidste år, det er ikke længere problemfrit at opnå en standby plads på kvote 1, og kvote 2 ser ikke ud til at eksistere i sin nuværende form ret længe endnu. For mange har det at komme ind på medicin i første omgang krævet en flytning. Det er også fair nok - men at gå derfra og så til at sige at alle folk fra SDU og AU ønskede at blive stavnsbundet i lokalområdet efter endt uddannelse er i mine øjne en forkert slutning.

Ved godt at mange her på sitet netop er blevet kastet ud i deres turnus, det er derfor også forståeligt at debatten kommer op igen men synes godt nok den er blevet lige lovlig Københavner-minded de sidste par posts.

Som jeg husker det har denne debat været oppe før - der kom ikke en egentlig konklusion ud af den - men den var dog mere nuanceret end denne.

Bl.a. blev det dengang nævnt at de fleste AU’ere nok havde en lige så fjern tilknytning til de jyske yderamter som KU’erne - og at deres muligheder for at pendle til disse amter var lige så utopiske som Københavnernes.

Det blev også nævnt at en Sund og Bælt ordning kun ville gavne KU’erne - argumentet for dette var som jeg husker det - at KU’erne udgjorde størstedelen af de årlige turnuskandidater. Med andre ord mente en del KU’ere at idet de udgjorde størstedelen af nybagte danske cand. med. så ville en favorisering af Københavnere i turnus ordningen fremfor fynboere og jyder være fair (ordet solidaritet blev vidst vendt).

I stedet kunne man også argumentere for at turnus ordningen pt. er lige for alle - jovist er der flest KU’ere der bliver utilfredse men reelt er der ingen diskrimination (hverken positiv eller negativ) - AU’er SDU’er og KU’ere imellem.

Hvor er det retfærdige i at en person fra SDU efter 6års studier i på fyn (for slet ikke at nævne diverse klinikophold) ikke skal have mulighed for at søge andre steder hen end lige netop fyn - fordi sjælland ganske enkelt uddanner flere læger end der er plads til på øen - Jeg synes det er farligt at indføre positiv diskrimination i en ordning der reelt burde give lige vilkår for alle.

Jeg er absolut ikke fortaler for turnus ordningen - jeg mener den på mange områder burde være bedre end den er idag - og det er helt klart også et kæmpe problem at det reelt er umuligt at stifte familie før den forkerte side af de 30år - men synes godt nok ikke sund og bælt ordningen er måden at undgå det på. Der er også folk fra Jylland og Fyn der blev tvunget til at flytte - modsat hvad mange Københavnere åbenbart tror så er det ikke alle jyder der ender hvor de vil, og der er masser turnus lokalisationer i Jylland der ikke tillader pendling fra Århus. Som statistikkerne er idag er det rigtigt at flere folk fra Jylland får deres første prioritet end Københavnere, men jeg mener virkelig ikke at den kuldsejlede sund og bælt ordning var løsningen på dette problem - måske var det også derfor at de store foreninger som skal repræsentere os som samlet flok - vendte tomlen ned for ordningen.

Selvfølgelig er det fristende når man som Københvaner står med nr 3xx og en familie, at bebrejde jyder og fynboer for at droppe en ordning der kunne have sikret familiefreden - men at indføre en stavnsbinding som den forslåede sund og bælt ordning - synes jeg ikke er løsningen - man kunne også kynisk sige at det efter 6års studier ikke burde komme som en overraskelse, at en flytning kunne blive en nødvendighed - det gælder for alle - uanset geografisk placering - og måske skulle man allerede som stud. med. begynde at relflektere over om at man som læge ikke bliver tvunget ud i en flytning før eller senere - medmindre man da vil ende som 55årig reservelæge - det kan godt være at man ved at få et godt turnus nummer udskyder en flytning et stykke tid - men bør man ikke også erkende - at man som læge før eller senere kommer til at flytte som et led i videreuddannelsen.

Yes - moderator diskussion :wink:

For god ordens skyld smider jeg lige et link til den gamle sundogbælt tråd;

http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=1447&postdays=0&postorder=asc&highlight=b%E6ltordning&start=0

[Provo]
Dem som er “tvunget” til SDU og AU pga. lavere kvotient, var de også “tvunget” til ikke at læse igennem i gymnasiet, når de viste at 9,5 var lige på grænsen? Det hedder konsekvens.
[Provo slut]

5% af AU’erne ryger længere væk en Ringkøbing (126 km via dgs)
14% af KU’erne ryger ryger minimum til Nyborg eller længere (140 km).

Der er 3 gange så stor chance for at det er umuligt for en KU’er ikke at pendle.

Bortset fra at det er 3 gange så mange KU’er som ingen pendler mulighed har.

ifølge danmark statistik bor 45% af Danmarks befolkning på Sjælland+LF+Bornholm og der uddannes 53% kandidater, 31% bor i Århus og nord+vest herfor og der uddannes 28% af kandidaterne. På fyn og i Sønderjylland bor 24% og der uddannes 19%.
Jeg synes det passer meget godt sammen.

Nej det er KUN 3/4.

Og til kommentaren om at vi skal flytte os for at få en uddannelse, ja det skal vi, men der vælger man mere selv hvor man vil flytte og hvornår man vil flytte. Der er der også mange andre faktorer som fx hvilket speciale man har valgt om man har prioriteret forskning højt, om man er en dygtig kliniker. Der er det ligesom i gymnasiet, dem som gør hvad de ved forventes kan få stillingen hvor de vil. Det er konsekvens.
Med turnus er det bare afsted, ingen konsekvens eller noget.

Nå ikke mere fra mig, jeg melder mig ind i diskussionen igen når jeg har trukket i maj (7-9-13)

[quote]"[Provo]
Dem som er “tvunget” til SDU og AU pga. lavere kvotient, var de også “tvunget” til ikke at læse igennem i gymnasiet, når de viste at 9,5 var lige på grænsen? Det hedder konsekvens.
[Provo slut][/quote]

Uanset om du vil det eller ej er 9,7 som var kravet på KU sidste år efterhånden ved at være et så højt snit, at der ubenægteligt går mange muligt gode læger tabt i systemet. Der er mange for hvis et snit på 9,7 kræver mere end blot at læse igennem, og uden tvivl mange der her ikke har haft det store valg mht til universitet.

Når jeg læser dine andre kommentarer ser det ud for mig somom du misser mine pointer, du kommenterer dem i hvert fald ikke. Det jeg prøvede at komme frem med i mit tidligere indlæg var at jeg var af den overbevisning at selvom flere Københavnere blev tvunget til at flytte end jyder/fynboere - så syntes jeg alligevel at Sund og Bælt ordningen var den forkerte måde at gøre det på - fordi det er (var) en ordning der fjernede ligheden i systemet- med andre ord en ordning der favoriserede Københavnere fremfor jyder (og fynboer)

Og så lige en lille kommentar - det er ikke muligt at “pendle” til sygehuse i Ringkøbing amt selvom dgs umiddelbart vil det - det er muligt med en bil jovist - men fx tar en togtur fra Århus til Holstebro omkring 2½ time, fraregnet den tid det koster at tage til banegården i Århus, og den tid det tager at komme fra banegården i Holstebro til sygehuset. Umiddelbart fristes jeg til at tro at togmulighederne er bedre på Sjælland end til de jydske yderamter.

En helt anden ting er at de fleste nok ikke vil anse det at køre mere end 200km i bil hver dag som en realistisk mulighed (jeg ville ikke) gør man ikke det kan vi rent geografisk blive sendt på meget større skovture end jer.

Men igen - slet ikke det der er pointen - det kan godt være at geografien i sig selv giver Københavnere dårligere muligheder end os - men i det mindste er turnus ordningen matematisk fair for alle - som jeg sagde i min tidligere post kan det ikke være rigtigt at een gruppe fremfor en anden skal positivt diskrimineres i en ordning som turnus. Og en sund og bælt ordning vil unægteligt udelukkende give københavnere fordele (flere jyder vil blive tvunget ud i yderamterne - uanset nummer. Plus det faktum at fynboer der gerne vil se andet en fyn får frataget den minimale chance de har for det i nuværende ordning. Det er klart at en turnusordning på de store sygehuse i kbh. også i højere grad åbner muligheden for at specialisere sig i nærheden af kbh.

Desuden kommenterer du ikke min lidt provo kommentar om at du reelt selv har valgt at risikere at flytte - det faktum at flere københavnere talmæssigt tvinges i flytning end jyder er ikke noget nyt - da du valgte København vidste du reelt allerede der at du satte dig selv i en dårligere position. Det er i hvert fald lige så meget eget valg (“konsekvens”) som de folk der fik “dårlige” karakterer i gymnasiset.

Kan kun se én løsning på problemet - luk Panum! Der bor åbenbart kun utilfredse studerende, og personer som fokusere på karakterer fra gymnasiet!
Personer som søger ind på medicinstudiet ved allerede fra starten, at deres muligheder (for nogen kaldes dette “deres skæbne”) ligger i et lodtrækningsnummer. Hvis man ikke kan godtage dette, burde man lade være med at søge uddannelsen. Der er med sikkerhed mange ikke-medicinstuderende, som gerne ville tage pladsen - og chancen…!

[quote=“foged”:3gvpf0w8]Kan kun se én løsning på problemet - luk Panum! Der bor åbenbart kun utilfredse studerende, og personer som fokusere på karakterer fra gymnasiet!
Personer som søger ind på medicinstudiet ved allerede fra starten, at deres muligheder (for nogen kaldes dette “deres skæbne”) ligger i et lodtrækningsnummer. Hvis man ikke kan godtage dette, burde man lade være med at søge uddannelsen. Der er med sikkerhed mange ikke-medicinstuderende, som gerne ville tage pladsen - og chancen…![/quote]

Tja…måske Panum skulle lukkes…Nej Pjat.
Ordningen er ikke fair for nogen.
Måske man burde søge sin turnusplads på
det enkelte hospital i stedet for at trække et nummer.
Således ville os fra “landet” (SDU og AU) ikke have nogen fordele iforhold til dem fra “byen”(KU)

:slight_smile: Christian

Jeg har vist ramt et ømt punkt. Det her handler ikke om karakterer, men om årsag og konsekvens.

Nej, det er ikke. Hele gymnasietiden igennem ved man at det ender med at man får et snit og det afgør ens muligheder. Det er de færreste som ved hvad turnus går ud på når de starter på medicin.

[quote]Måske man burde søge sin turnusplads på
det enkelte hospital i stedet for at trække et nummer.
Således ville os fra “landet” (SDU og AU) ikke have nogen fordele iforhold til dem fra “byen”(KU[/quote]
ja sådan bliver den nye ordning til maj forhåbentlig, men om det ændrer noget eller om det bare bliver at der nu er 400 prioriteter bliver spændende. Det er jo stadig lodtrækning.
Måske i løbet af en årrække opper yderhospitalerne sig (når det bliver påpeget at der ingen førsteprioriteter er på dem) og tilbyder mere uddannelse og andre goder til turnuslægerne.

Det eneste retfærdige vil være direkte ansøgninger til afdelingerne, måske rundt om SST så ikke afd.ledelsen på proximale hospitaler skal læse 300 ansøgninger hver halve år.

Uha - det har taget mig lang tid at falde så meget til ro at jeg kan svarer nogenlunde fornuftigt. Ville ønske at jeg kunne sende Dolph efter et par af debatørerne her inde - men måske vil I bare blive gode venner - I (de unævnelige debatører og dolph) er jo begge tilhængere af en overmenneske (folk med snit over 9,7) teori :shock:

Øhhhhhh hvorfor det? altså det vrøvl skrev du også i sidste tråd. Endda efter at der var citeret fra en undersøgelse, blandt 85% af studerende fra årgang 2005, at kun 52% af studerende fra SDU ønskede at blive i regionen. Man behøver altså ikke at forvente - man ved sørme at der er forkert. Træls va!
Jeg har f.eks. valgt Esbjerg som turnussted fordi det havde et godt uddannelsesmæssigt rygte (er næsten færdi og det var sørme rigtigt) men det betyder ikke at jeg har tænkt mig at tage intro og kursusstilling der!

[quote]Der er forskel på at ryge i eksil pga lodtrækning og manglende karakterer.
[/quote]
Hvis du tager konsekvensen af den påstand. Så skal det vel være ens snit fra uni som bør være afgørende? Sjovt nok bliver karakterer dårligt nok brugt når man søger intro eller kursusstillinger.

Nå - men regne kan i da - det ser endda ud til at der er (mis)brugt stata - mit ynglings statistik program.

[quote]ifølge danmark statistik bor 45% af Danmarks befolkning på Sjælland+LF+Bornholm og der uddannes 53% kandidater, 31% bor i Århus og nord+vest herfor og der uddannes 28% af kandidaterne. På fyn og i Sønderjylland bor 24% og der uddannes 19%.
Jeg synes det passer meget godt sammen.
[/quote]
Sikkert korrekte tal - men det er helt ligegyldige tal i denne forbindelse. Det interessante er vel hvor mange turnuspladser der er i region øst i forhold til antallet af KU demitenter?

Fordelingsnøglen for antallet af turnuspladser i de enkelte regioner er fastlagt med øst 45% nord 30% og syd 25%. Problemet er at der på KU bliver uddannet over 50% (53% - sommer 2006 men det svinger nu en del) og dermed færre de andre steder - dermed er ‘kjøvenhaunerne’ altså dem som skal flytte, trods det eksisterende befolkningsgrundlag. Det skyldes altså ikke kun at jyder og fynboer invaderer ‘jeres’ københavn og tager ‘jeres’ job og kærester :angle:

PS: sjovt nok var man for nogle år siden bange for at indvandrer netop ville tage folks job og kærester. Nu vil man gerne have dem i arbejde og bedre integreret :smiley:

PPS: apropos beregninger på tildeling i forhold til prioritering

fra http://www.videreuddannelsen-nord.dk/Re … orelse.pdf