FADL-plakat

Da jeg først så FADL’s “reklame” for 1. maj, morede jeg mig kort over den historieløshed, en rød plakat med Stalin samt hammer og segl (d.v.s. symbolet for kommunisme) er et eklatant udtryk for.

Næste gang jeg så den, blev jeg en anelse mere irriteret - for hvis man nu havde lavet en plakat med Hitler og et hagekors som motiv, nogle efter alle forhold lige så “velvalgte” motiver, ville der nok have lydt høje protester, ikke sandt?

Vil en FADL-repræsentant venligst forklare mig, hvorfor venstreorienterede diktatorer og massemordere (som Che guevare, Århus bys søn, og Castro, Lenin m.fl.) selv i vore dage kan sammenkædes med positive forhold?

M.v.h.

PS Dette indlæg var til glæde for alle jer, der nyder og påskønner mine politiske indlæg! Enjoy!

PPS Hvis evt. FADL-repræsentanter har gået i en dansk folkeskole, kan det blot anføres som svar.

Hvorfor bruger du ikke dit politiske krudt på at kommentere den liberale regering og dens primatagtige støttepartis just vedtagne beslutning om at udøve tvang mod læger. Istedet for planøkonomi benytter de plankarrierer.
Det er da en sær liberal måde lade folk forvalte deres eget liv på.
Det minder faktisk lidt om det gamle sovjetmotto : tillid er godt, men kontrol er bedre.

Jeg har ikke fuldt så godt med i dén sag, men umiddelbart er det da fornuftigt, at man forsøger at forkorte den latterlige efteruddannelsesperiode. Man kan så bare håbe, at pointsystenet også ændres!!

Du forvirrer mig forresten en anelse: hvilken liberale regering?

PS Det er ikke uliberalt at sætte rammer for danske læger, når de er uddannet på statens regning. Liberalt og fornuftigt ville det være, hvis man selv lod folk betale for deres uddannelser.

Måske skulle du overveje New Zeeland :slight_smile:
Det kan være det er så liberalt at du kan praktisere uden hverken latterlig efteruddannelse eller uddannelse

Med “latterlig” mener jeg, at man efter kandidatgraden modtager turnusplads UDEN skelen til karakterer eller evt. prægraduat forskning, ligesom jeg mener, pointsystemet tenderer en anden kvote 2-jagt.

Hehe - sjov betragtning omkring sammenkædningen mellem Stalin og arbejdernes kampdag :smiley:

Det virker ganske rigtigt en anelse sært at sætte kampen for arbejdernes vilkår og rettigheder i samme bås som en af verdens største massemordere, om end Lenin ville have været endnu sjovere :wink:

Nå, pjat - nyd kampdagen, hvis den skal fejres, og hvis man er voldsomt i mod at arbejderne kæmper for bedre forhold, så kunne man jo overveje at bruge dagen til at indhente noget forsømt læsning, eller tage en tur på stranden, hvis vejret er godt :slight_smile:

Stranden, hvem vil med… :slight_smile:

vh Christian

Jeg har overvejet om jeg gad værdige denne post med et svar… men ja… nu kommer det altså… i let overskuelig punktform.

  1. Det er ikke Stalin der er på plakaterne, men Lenin.

  2. Første maj er Arbejdernes Internationale Kampdag, der blev stiftet på Socialistisk Internationales kongres i 1889

  3. Leninisme og kommunisme er retninger indenfor socialismen.

  4. Lenin var i øvrigt med til at organisere ”Kampforbundet for arbejderklassens befrielse” og omtalte arbejderklassens ”ledende rolle” i forbindelse med revolutionen.

  5. På den plakat der hang oppe ved FADL (bygn. 1.2.7), som du havde besudlet med dine ”tags” (ja, jeg går ud fra at det var dig), er Lenin nu i øvrigt erstattet med Bubber. Glæder mig til at læse endnu et surt indlæg om dårligt valg af illustration.

[size=4]Til jer andre, og også Niemann hvis han skulle have lyst: Kom ned i klubben på tirsdag kl. 9 og spis morgenmad og hyg jer. [/size]

Vi kan ikke afvise at dagen muligvis vil have et lidt “arbejdervenligt og [color=red]rødt[/color]” islæt, men mere propaganda er der heller ikke i det.

mvh. Jannie Pedersen / FADLs repræsentantskab i København

  1. Substituer “Hitler” med “Slobodan Milosevic” i mit indlæg.

  2. Ok.

  3. So what?

  4. Hitler nedbragte inflationen og fik folk i arbejde - så hvad er din pointe?

  5. Det må have været en fæl, fæl ligesindet.

Forresten har mit indlæg ikke karakter af et surt opstød - jeg morer mig blot over, at man kan trykke kommunistiske symboler og LENIN på en plakat uden at få en dårlig smag i munden.

Tak for dit svar :slight_smile:

Stalin, Lenin og …Bubber?! Venstrefløjens uhellige treenighed.

Kan vi ikke få et billede af den omtalte plakat? Jeg synes egentlig det lyder meget sjovt.

Måske også en idé til TV2: Bubber og BS til 1. maj i fælledparken. Programrækken vil indeholde nogle dramatiske scener hvor Bubber og BS kæmper sig gennem mængden af berusede socialister for at få taget et billede af Bubber i selskab med Gert Petersen…

oschjerning

Hej igen,

Sidder som Jannie med i FADL Københavns bestyrelse og tager derfor med glæde det fulde ansvar for plakaten - omend jeg ej er socialist, leninist eller medlem af den lysende sti.

Synes det er en kedelig tendens, at man altid skal blive stødt, når noget udfordrer ens vante tankegang. Er det ikke et noget konformt og kedeligt metervareprincip, at vi alle (inkl. FADL) skal være så politiske korrekte, at vi aldrig tør trykke nogen som helst plakat førend den har været igennem en offentlig censur-instans (her: Niemann).

Tror i øvrigt, at langt størstedelen af FADLs medlemmer, som jo i parentes bemærket er veluddannede medicinstuderende med overmål af selvstændig tankevirksomhed, sagtens kan se, at plakaten ikke er bogstavligt ment, men snarere spiller på netop de modsætninger i indholdet, som Niemann selv oplister. Måske er det et spin for at komme ud med et budskab om, at FADL er en fagforening, der rent faktisk kæmper for sine medlemmer? Måske ønsker vi at lave en fest 1. maj, hvor folk rent faktisk dukker op?

Men hey, hvem ved - måske er vi Gulag-elskende, Bent Jensen-hadende, KGB-infiltrerede, FARC-støttende, samfundsunderminerende udbrydere fra RAF, der virkelig tror på det kommunistiske utopia? I så må du som selvstændigt tænkende menneske møde op 1. maj, snuppe en rød Tuborg (og evt. en kiks) og få syn for sagn…

/dfn

Det lader da til, at I trænger til et nyt repræsentantskab i KBH’s FADL-afdeling, som ikke bruger medlemmernes penge på sådan noget pjat.

apopov

Et eller andet sted er det jo sjovt / tragikomisk, at FADL ikke er kommet længere, og blevet en modene fagforening.

FADL burde bruge alle vores penge bedre, i steder for at spilde det på sådan noget barnligt pjat.

At FADL kæmper for sine medlemmer, mangler jeg endnu at se, jeg har endnu ikke set nogle vildt tiltage de sidste snart 6 år jeg har været medlem.

mvh
svend

Hvorfor er FADL ikke moderne? Synes netop, der er mange fancy medlemstilbud i FADL med bøger, rabatter etc., som adskiller FADL fra det traditionelle fagforbundsbegreb.

Check lønnen og sammenlign den med, hvad andre studiejobs giver eller kig i uddannelsesbrochuren. Hvad er det du mangler?

Jeg har aldrig arbejdet som FADL vagt, pga lønnen, arbejdet, arbejdstiderne.

Specielt alle de kedelige ting, med at man skal fedte for dem som tager telefonerne, for at få nogle vagter.

Nu skal vi dog huske at FADL er en fagforening, mens vagtberuer ikke “officielt” er det samme.

Grunden til at jeg er medlem, er at vi får en billigere forsikring, thats it.

mvh
svend

Helt ærligt så synes jeg ikke at hundrede-og-nogenogtyve(?) kroner er en herregårdsløn, selv for studiearbejde. Det har man set bedre, endda på områder som ikke er reguleret af fagforeninger. Så kan det godt være at man med 400+ timers erfaring og nat- og ledertillæg osv. kan hamre lønnen over 150 i timen, men det burde heller ikke være svært med den sammen ancinitet andetsteds.

Den eneste grund jeg ærgrer mig over ikke at være FADL-vagt, er den praktiske erfaring med arbejdet med patienter og erfaringen med organisation på sygehusene.

Når det så er sagt, så synes jeg altså at den plakat er ret uskadelig - Det er jo helt tydeligt at man bare vil opfordre til en god 1. maj, uanset at man så måske ikke har tænkt dybt og længe over symbolernes anvendelse. Jeg tror de færreste som ser plakaten tænker så meget over den, at de bliver stødt - Så herregud, det er jo i en god mening! Ingen grund til så meget ballade over det. Og i øvrigt mener jeg at politisk korrekthed bør udryddes :slight_smile:

[quote=“gundestrup”:z49w5puj]At FADL kæmper for sine medlemmer, mangler jeg endnu at se, jeg har endnu ikke set nogle vildt tiltage de sidste snart 6 år jeg har været medlem.
[/quote]

Der er nok nogle århusianere, der vil være uenige med dig her… :wink:

det lyder da godt, at du (gundestrup) føler, at han får valuta for pengene - selvom du kun benytter deres forsikringsaftale. Personligt er jeg meget glad for de andre ting, FADL laver/støtter, men det betyder jo bare, at jeg har endnu mere gavn af dem.

angående lønnen synes jeg, at det er ganske fornemt, at vi kommer ud som vikarer og tjener mere end det andet plejepersonale. 120 kr. i grundløn for at lave ufaglært arbejde (hvor meget kan man egentlig efter SPV-kursus på 1. semester…) og så de fine tillæg oveni. En lørdag nat giver jo meget pænt. Tænk på, hvad en juristerne får for deres studiejobs. De er heldige, hvis de får over 100 kr. i timen. Cand. scient. pol. får under 100 kr. i timen, når de arbejder i et ministerium og de skal minimum arbejde 25 timer om ugen. Vi vælger selv vores arbejdstider. Oveni får vi mulighed for at blive VT’er eller Card. ass. som tjener op mod 190 i timen.

Angående plakaten kan det vel være fuldstændig lige meget. Er der rent faktisk nogen, der har oplevet den som en hyldelst til Lenin? Er der ingen, der har bemærket den gennemgående ironi, der preger FADLs 1. maj - akademikere, der fejrer arbejdernes kampdag… Nu har FADL i mange år hold et fint arrangement i Studenterklubben på Panum, hvor alle FADL-medlemmer har haft mulighed for at komme og se hinanden an. Alle de røde farver etc. er jo bare et fint show. Den traditionelle kamptale er der jo heller ingen, der opfatter som en hyldelst til sovjet eller andre totalitære styreformer. Det er gas og de fleste lader til at kunne tage det :slight_smile:

Uanset formålet med plakaten undrer det mig, at man i Foreningen Af Danske Lægestuderende kan få sig til at bruge danske lægestuderendes penge til noget, der på ingen måde har med danske lægestuderende at gøre. Jeg synes, det er noget frådseri!

apopov

Apopov.
Jeg ville ikke blande mig i denne tråd, men dine holdninger tvinger mig til et lille indlæg.

På KU er der mangeårig tradition for et FADL 1.maj arrangement i vores stolte studenterklub. Der bliver holdt taler, sunget, spist, skålet og spredt glæde.
Hvert år bliver der lavet en special edition badge, som er et yndet samle objekt blandt flere stud. med’s .
Der er tale om et medlemstilbud. Nogle nyder snapsen, mange nyder maden og alle elsker sangen. Generelt er det er meget populært arrangement.
Vi afholder også julebanko, med det eneste formål at sprede lidt glæde i de travle læsemåneder. Ka’ du ta’ det?
I Århus har i vist noget tilsvarende gårdfest.

Mvh.

Benjamin
Medlem af Repræsentantskabet Kbh.