Hej begge to
Jeg er studerende på KU/Herlev hosp. på 8. sem. og kan sige lidt om mine erfaringer her. Der er så vidt jeg ved ret stor forskel på studieordningerne i de tre byer, så hold det in mente 
Ang. 1): Det er ikke så entydigt. På bachelordelen - og særligt de første par semestre fylder kemi, cellebiologi, biokemi og fysiologi en hel del, og det kan til tider være meget svært at se, hvad den dybere sammenhæng med det daglige lægearbejde er. Det skifter imidlertid helt (synes jeg) på kandidatdelen, hvor man begynder for alvor at lære om sygdommene og deres årsager. De kan alle koges ned til biokemi, så her kommer den store aha-oplevelse. Mht. matematik synes jeg stort set ikke der er noget. Jeg har brugt lidt B-niveau, men det er bestemt til at overse. Kort sagt - med tiden kommer sammenhængen.
Ang. 2): Afh. af speciale er der rigelig mulighed for pt.-kontakt og omsorg. Er man klinisk biokemiker eller mikrobiolog er det stort set kun lab-arbejde og telefoner, mens andre specialer har masser af “øjenkontakt”. Dertil kommer dog nogle “men”-'er: Lægeuddannelsen er en kombi af en klinisk (=praktisk) uddannelse og en forskeruddannelse. Det er hensigtsmæssigt, for selv de læger, der ikke vil forske, skal arbejde med andres forskning i deres hverdag. Når en ny behandling undersøges er det de kliniske (special)lægers pligt at følge op på dette og vurdere om resultaterne er så gode og pålidelige, at der skal ændres i afd.-insrukserne. Således kommer man nok ikke uden om en del kontorarbejde. Det er min opfattelse, at mange speciallæger har ca. lige dele af hver inkl. egen forskning. Reservelægerne har (tror jeg) generelt lidt mindre kontor-arb., men til gengæld ofte meget travlt - desværre! Har selv været i klinik (reservelæge-praktik) nogle gange nu. Noget af tiden går også med morgen-, røntgen- og patologi-konferencer (ca. 1½-2 t/dag).
Endelig er det ikke et spm. om at “vælge at inddrage det sociale og patientkontakten” - det er et must! Sociale faktorer kan have stor betydning for sygdomsforløb, og op mod 80% af alle patientklager handler udelukkende om dårlig kommunikation og ikke egentlige lægefejl…! Desværre er det ofte de “bløde” hensyn der ryger, når patienterne hober sig op på gangene og personalet er underbemandet.
Læger kommer ofte for “bare at stille diagnosen” og ofte er patientkontakten minimeret til at analysere et blodprøvesvar, men det skulle de/vi tage og holde op med
Det er nok i sidste ende også et spm. om temprement, idet mange synes det er diagnosejagten, der er det sjoveste. Vægter man kontakten højt bliver man en lige så god læge, men på en anden måde. Husk til slut, at studiet er meget langt og med et minimum af praktik.
Nu sarakristine kigger med vil jeg også lige knytte en kommentar til dig 
Du nævner ensformighed og monotoni. Det synes jeg beskriver studiet dårligt. Der sker hele tiden noget nyt, synes jeg. Derimod er der meget lidt valgfrihed, hvilket jeg synes er rart i forhold til humanisterne, der skal tage stilling til alt.
"Selve dissektionsdelen skræmmer mig en del, men endnu mere at blive for afstandstagende til patienter, og ubevidst at hæve mig op over andre. "
Dissektion er skræmmende, men man vænner sig hurtigt til det. Vores tutor ved studiestart sagde: “Bare vent til i skal sy/skære i levende!”
Det andet skal du ikke tænke på. Hvis du er sød og nede på jorden nu, så er du det også, når du er færdig som læge. Men læger skal også kunne tage en chefstilling og hæve sig lidt op for at kontrollere behandlingen. Det kommer nu helt af sig selv… da jeg var i praktik på 7. kom sygeplejerskerne ofte selv hen for at få råd og høre hvad de skulle gøre m. patienterne.
“Jeg er også nervøs for ikke at kunne indfinde mig med ikke at kunne stille noget op i processen hvor en diagnose stilles, eller have den samme indsigt som lægen har”
Alle har et eller andet at skulle sige i.f.m. vurdering af pt., men lægerne klart aller mest. Mht. indsigt er det nok læger der scorer mest igen.
“Så mit spørgsmål er egentlig, er der nogen chance for at jeg ville passe ind? og er der plads til at være kreativ, individuel og medbestemmende på medicinstudiet?
Sidst, men ikke mindst så er det vigtigt for mig at studiet ikke er alt for konservativt, og derfor er jeg også interesseret i at høre om der måske er forskel på hhv. AU, SDU og KU således at der er et af disse som ville passe bedst til mig?”
Ved ikke præcist hvad “kreativt” indebærer, men der skulle være plads til det meste, og studietiden er fleksibel. Medbestemmelsen er meget begrænset. Der er studenterpolitik og stud.-partier til den slags, men ellers intet - man tager studiet ret slavisk, hvilket nok også er bedst. Så vidt jeg ved er der stor forskel på studieordningerne, så undersøg det nøje.
Håber det kunne hjælpe jer, og at det er ok, jeg blandede trådene en lille smule.
vh. Peter 
PS: er selv sproglig med stort S :lol: