Forvirring- kom med jeres gode råd

Hej alle sammen, jeg har brug for jeres råd…

For det første vil jeg sige at jeg ser totalt meget op til jer, jeg syntes i er mega seje og så er i alle sammen i besidelse af mit absolut! drømmestudie.
Jeg går pt. på hhx og er færdig til juni. Det er sådan at jeg er totalt nørdet når det kommer til teorien inde for medicin, ikke fordi jeg føler mig presset til at lære, men simpelthen bare fordi jeg syntes det er helt enormt spændende : ) jeg har en del gamle bøger om anatomi og sygdomslære som interesserer mig mere, at læse i end mine skole bøger haha. Jeg står dsv. i den situation at jeg aldrig rigtig har være 12-tals pigen eller 10 for den sags skyld. Så kvote 1 løbet er kørt for mig :frowning: meeeen det stopper mig skam ikke, for jeg ved at kvote 2 muligheden heldigvis er der. Nu er mit spørgsmål bare om i tænker det er umuligt at komme ind med et snit på under 8. Hvor svært er kvote 2 optagelsen?, hvordan fungerer den på de forskellige studier? og er der nogen der ligger inde med nogle gode råd til supplering af fag. Her tales der om Mat A fysik B og kemi B. Jeg ved godt det er meget at skulle til at læse op, men det stopper mig heller ikke, jeg er kun 18 år. når jeg går ud af gymnastik, så jeg har massere af tid.
Håber denne besked gav mening :))
Mvh. mig :slight_smile:

2 Synes om

Hej Maja.
Fedt at du allerede nu har gjort dig en masse tanker omkring studiet. Og tillykke - du er snart færdig med din hhx. For det første smider jeg lige noget på bordet, som jeg ved mange andre har gjort.

Jeg har et par venner som har været i din situation. De har haft et godt gennemsnit, men desværre ikke nok til medicin. Nok nogenlunde det samme som dig. De har valgt at droppe ud af deres respektive gymnasie uddannelser, og valgt at starte på en HF uddannelse i stedet for. Dette gør man kan “starte forfra” og det tager kun to år. Hermed får man kun de “vigtigste” fag. Her kan du jo så vælge Fysik/Kemi, og dermed slippe for at læse alt for mange fag op efter alligevel. Dette ville være den hurtigste måde at komme ind på medicin studiet.

Minusset ved dette vil være at man ikke for sin hue på sammen med ens venner. Jeg ved det virker skræmmende, men man kan desværre bare ikke ændre på ens karaktere(positivt) når man har bestået sin endelige eksamen.

Hvis du ikke vælger at gå denne vej, så ville mit primære bud være erhvervserfaring eller en anden uddannelse først. Jeg har også hørt om flere som har læst til sygeplejeske og efter blevet optaget på medicinstudiet. MEN hvis du vælger denne vej, så skal du jo som sagt både læse fag op samt læse til sygeplejeske(eller andet). Andre studier som kunne være relevante: Molekylær biologi, jordemoder, SOSO-uddannelse, Ambulanceredder samt andet. Allerede nu kan du også vælge at have et deltidsarbejde i hjemmeplejen, på et plejehjem samt andet indenfor sundhedssektoren.

Jeg har selv suppleret de nævnte fag. Det har været okay, men svært. De karaktere jeg fik var ikke de bedste, og de ville have trukket mit gennemsnit en del længere ned, hvis det altså talte. For dit vedkommende vil dine suppleringskursus ændre på dit gennemsnit. Dvs hvis du i mat B fik 7, og fik 4 i mat A til suppleringen, så bliver dit ansøgningsgennemsnit lavere.

Du kan evt overveje at kigge på uddannelsen Medis. Medicin med industriel specialisering | UddannelsesGuiden (ug.dk)
Medicinstuderende og medis læser sammen på AAU. Vi har flere semestre samlet. :slight_smile:

Desuden kan du evt. overveje at kontakte de forskellige universiteter for at høre hvad de synes. Jeg går selv på AAU (Aalborg) og her ved jeg at erhvervserfaring er en stor del af deres kvote to vurdering. Men igen - det er max 20% der kommer ind på kvote 2. Det er under 40 elever om året.

Held og lykke med det hele! Hvis det er medicin du bare SKAL læse, så tror jeg den første mulighed ville være min go-to. :star2:

1 Synes om

Hej Maja!

Jeg er selv gammel hhx student, og går nu på 2. semester - det kan lade sig gøre!

Kvote 2 er hårdt, men ikke umuligt. Hvis der er noget jeg fortryder, så er det ikke at have gjort alt jeg kunne for at få snittet til kvote 1. Blev anbefalet at blive på hhx, da dem der sad for optagelse vægtede en 3-årig mere end en 2-årig gymnasiel uddannelse - det er løgn! Jeg ved ikke hvor langt du er i din hhx, men kan kun sige, at jeg ville ønske at jeg var droppet ud for at starte på HF. Du sparer et år på supplering, samt du får mulighed for at starte forfra og fokusere 100% på dit snit.

Hvis det er helt umuligt at starte på HF, så er et fuldtidsjob på et plejehjem, hospitalsserviceassistent osv. en god investering. Du lærer utrolig meget! Dog skal du være opmærksom på at de kun kigger på det på AAU, og du evt. kan bruge det hvis du går videre til hhv. MMI og interview.
Derudover er klinisk biomekanik bacheloren omkring 80% identisk med medicin på SDU. Her sparer du tid og SU-klip, hvis du ender med at blive optaget på medicin :slight_smile: Ikke at det er mere nemmere at komme ind på klinisk biomekanik, men mener at grænsescoren til unitesten er lavere end på medicin.

Mht. supplering, der kan jeg klart anbefale de turbokurser som DTU tilbyder. Gode undervisere, og det er hurtigt overstået.
Jeg tog dog personligt fysik 0-b over et par måneder, da det aldrig har været min stærke side :slight_smile:

Håber du kan bruge det til noget!
Held og Lykke🤞🏼

Tusinde tak for et godt svar, jeg at noget at overveje. :smiling_face:

1 Synes om

Hej, tak for dit gode svar, som jeg står lige nu kommer jeg ikke til at droppe ud af min hhx, jeg er igang med 3. år. Men jeg tænker jeg vil søge ind med kvote 2 på alle universiteter, som sagt er jeg kun 18 når jeg går ud af 3. g, derfor har jeg rigeligt tid til at læse op på de fag jeg mangler. Og tak for supplerings rådet :smiling_face:
Må jeg spørge hvad var dit snit da du gik ud?
Og hvor studere du lige nu?
Vh. Maja

Forstår godt du ikke vil droppe ud!

Jeg endte med et snit på 10, hvilket gav mig en plads på medicin denne gang.

  1. semester læste jeg klinisk biomekanik, men grundet de ens fag er jeg startet på 2. semester på medicin nu her :slight_smile:
2 Synes om

Hej Maja!
Fedt du overvejer at læse medicin. Jeg har selv været gennem kvote 2-prøven for AU (som er den samme procedure som på SDU). I kvote 2 på de to universiteter, ser de kun på dit fagsnit - altså snittet af de fag, som er vurderet relevante for at vurdere, om du kan klare uddannelsen. Nu kommer jeg selv fra STX og ved ikke præcist, hvilke fag, du har haft på HHX. Men tænker umiddelbart dit fagsnit kommer til at afhænge af fag, du kommer til at skulle læse op (Mat A, Fys B og Kem B, som du selv skriver). UNI-testen, som er prøven, du skal igennem i kvote 2, er meget logisk tænkning og til dels “gåder”, hvor du skal bruge nogle oplysninger til at svare på nogle spørgsmål. Her er det ikke ret mange, der klarer sig helt vildt godt, og mange kommer ind på kvote 2 med en testscore på unde 50, hvis de har et okay fagsnit.
Tænker i hvert fald det godt det kan betale sig for dig at gå efter det.
Held og lykke!