Fra neuron til neurose - Stefan Hansen

Link til gad

Anmeldelse ugeskriftet

Forfatter: Stefan Hansen.
Forlag: Gads Forlag.
ISBN: 87-12-03795-8
Udgiv.dato: 2002
Udgave: 1
Antal sider: 269
Udstyr: Indbundet

Forlaget skriver

[quote]Fra neuron til neurose giver en letforståelig og grundlæggende viden om hjernens anatomi, udvikling og arbejdsmetoder.

Få forskningsområder har i de senere år været så ekspansive og omdiskuterede som det neurovidenskabelige. I bogen præsenteres aktuelle forskningsforsøg og de nye fascinerende tekniske muligheder, der er udviklet for at studere hjernens funktion.I lang tid har det været som om repræsentanter for biologi og psykologi har haft helt forskellige måder at se på menneskets udvikling på; hvad der er årsag til sygdom og hvilket forhold der er mellem krop og sjæl. Denne bog giver et samlet billede af udviklingen, som tager hensyn til både biologi og psykologi og forsøger at nå en syntese mellem de forskellige synspunkter.

Stefan Hansen er professor i biologisk psykologi ved Göteborgs Universitet. Han har forsket i Cambridge og Bordeaux og fokuserer nu dels på psykobiologiske aspekter bag stofmisbrug, dels neurobiologiske og kognitive afvigelser ved personligheds-forstyrrelser[/quote]