Fra odontologi til medicin?

Hej, jeg er 24 år og er tandlæge-studerende på Københavns universitet på Panum og det et mit første år!
Jeg har altid ønsket mig at være læge, og det at jeg er kommet ind på tandlæge studiet var en genvej, til at komme ind på medicin. Er der muligheder for at søge studieskift til medicin efter 3 semester eller efter bachelor i odontologi. Eller er det simpelthen umuligt?

Så vidt jeg er orienteret er der ingen genveje ind på medicin. Studiet ootager x antal studerende efter en udregning over hvor mange læger der skal bruges i fremtiden. Eventuelle studerende der dropper ud er der taget stilling til i samme udregning. Ved at fylde op fra andre studier vil der i sidste ende uddannes flere læger end der er behov for.

Jeg tror dog du kan stå ret godt i kvote 2, ved et par semestre eller alternativt en bachelor i odontologi.

Men, jeg tænker på de 1 og 2 semestre for tandlæger og mediciner på KU er næsten identiske, tænker hvis man afslutter med gode karakterer, er der ikke en større mulighed for at komme ind på medicin?

Det ændrer ikke på, at en overflytning ikke er mulig, uanset hvordan det vendes og drejes. Medicin med industriel specialisering i Aalborg har også ret mange forløb med medicinerne, men så vidt jeg husker blev overflytningsmuligheden fra medIS til medicin også lukket for noget tid siden. Den nemmeste måde at komme ind på medicin er, som jeg ser det, et højt gennemsnit i gymnasiet. Desværre for mange, kan man sige…

Det vil sige, da er kun én vej og det er at søge gennem kvote 2 ! Alt andet er umuligtt!..

Mit snit er 10,4 desværre, men kan alligevel ikke komme ind via kvote 1 fordi snittet er lidt højere end det jeg har

Ja, kvote 2 er den eneste mulighed, hvis dit eksamensgennemsnit fra din studentereksamen ikke rækker.

Hvis du inderligt brænder for at læse medicin, skal det nok lykkedes via kvote 2 :slight_smile: Prøv at undersøge hvad kriterierne er på de forskellige universiteter og kæmp dig igennem det. Der er desværre forskellige bedømmelseskriterier og prøver afhængig af hvor man søger, men så er der også en chance til forskellige typer:

Aalborg universitet: Gennemsnittet i de adgangsgivende fag (som kan forbedres ved at tage fagene om på fx. VUC) og relevant erfaring, som skal dokumenteres

Aarhus universitet: Gennemsnittet i de adgangsgivende fag + erfaring, som skal dokumenteres. Det gælder virkelig om at få 12-taller i alle fagene, hvis du tager fagene om.
Fra 2016 ændrer de det til en multiple choice prøve og noget, som minder om SDUs system.

SDU: Multiple choice og MMI (prøver)

KU: Velskrevet motiveret ansøgning med gode argumenter og super relevant erfaring. Jeg hører konkurrencen er tough her, og selv folk der er uddannede sygeplejersker søger igen og igen og kommer ikke ind :confused:

Der er jo også muligheden for at læse i udlandet. :whistle:

Held og lykke og god arbejdslyst :slight_smile:

Overflytning fra MedIS til medicin i Aalborg er endnu ikke lukket:
http://www.smh.aau.dk/Info-om-SMH-og-studienaevn/medicin/Ledige+studiepladser+medicin+2014/

[quote=“Michael Gade” post=85468]Overflytning fra MedIS til medicin i Aalborg er endnu ikke lukket:
http://www.smh.aau.dk/Info-om-SMH-og-studienaevn/medicin/Ledige+studiepladser+medicin+2014/[/quote]

Nej, ikke hvis man er blandt de 5 dygtigste på årgangen

Hvad er Medis?

Medicin med industriel specialisering

Mit svar var egentlig bare en kommentar til tidligere indlæg - for at afklare at muligheden for overflytning stadig er til stede.

Jeg mener i øvrigt at have hørt, at der blev overflyttet flere end 5 i denne omgang - men jeg ved det ikke med sikkerhed.