Hjælp til Kvote 2

Hej

Jeg er en pige på 23 år , som er igang med sygeplejerskeuddannelse i Århus.
Jeg vil virkelig virkelig gerne læse medicin, og en af grunden til at jeg valgte sygeplejerskeuddannelse var nok fordi jeg troede at det lå lidt op ad medicin uddannelse, samtidig havde jeg hørt at man havde gode chancer for at komme ind på medicinuddannelse via kvote 2.

Har nu været igang med denne uddannelse for næsten 1 år, og synes ikke at det interessere mig ret meget, også fordi jeg altid har drømt om at læse medicin, og at det er derfor jeg ingen interesse har for noget andet.

Vil gerne spørge jer følgende spørgsmål:

  • Kan man søge på medicin via kvote 2 hvis man er igang med sygeplejerskeuddannelse, eller skal man være færdig, for at kunne søge via kvote 2?
  • hvilke sunhedsuddannelser vægter de på for kvote 2?
  • Er der måske en her ( som er kommet ind via kvote 2) der gider hjælpe mig med at skrive en motiverende ansøgning til kvote 2?

mvh

Hej Mino

  1. Du kan søge selvom du er igang med en anden uddannelse eller er i et fuldtidsjob. Jeg vil på det kraftigste anbefale dig, at fortsætte med din nuværende uddannelse, imens du søger om optag. Hvis du ikke kommer ind på medicin, så står du lige pludseligt uden noget at falde tilbage på. Var i akkurat samme situation som dig, hvor jeg følte mit job som ambulanceredder ikke gav tilstrækkeligt faglige udfordringer. Men hold ved så godt du kan og bliv færdig som sygeplejerske, hvis kvote 2 ikke lykkes første eller anden gang…

  2. Melder pas på dette… men på SDU er kvote 2 en optagelsesprøve, hvor relevante evner vurderes frem for ting på CV’et.

  3. Der findes mange gode tråde i netop dette forum, som omhandler hvordan og hvad en god motiveret ansøgning skal se ud.

Hej.
Jeg er enig med hvad DrBonde siger…
Hvis du søger kvote 2 på KU, så vil jeg anbefale dig, at forsøge at supplere dit CV med andet end sygeplejeske-uddannelsen. Her mener jeg ikke, at du skal droppe ud og starte på et andet studie, men finde relevant frivilligt arbejde, kurser, ja stort set alt du kan komme i tanke om.

Der er 50 kvote 2 pladser på KU, så kampen er hård. Jeg var en af dem på min årgang, jeg har en bachelor i medicin med industriel specialisering (og en pokkers masse pænt på CV´et) og den anden jeg har mødt har en bachelor i idræt. Uden at vide det med sikkerhed, så tror jeg ikke, at du får en kvote 2 plads på KU med “kun” et år på sygeplejestudiet. Ikke sagt, at du ikke skal prøve! Men hvis jeg var i dine sko, så ville jeg forsøge at supplere med alt hvad du kan finde.

Kvote 2 i Århus er på karaktergennemsnit i fem fag så vidt jeg husker. Det var det også i år i Aalborg, men de lovede offentligheden at lave systemet om til næste år. Men på AAU drejer det sig kun om fem pladser.

http://www.studmed.dk/forum/180-Kommende-studmed/71841-Guide-til-optagelse-igennem-kvote-2

Tråden blev oprettet i 2009 men meget af informationen er stadig relevant. Der er ingen guide til optagelsen på Aalborg.

Tusind tak for informationerne.

Steenberg: Kan du måske nævne mig nogle af de relevante frivilligt arbejde, kurser som jeg kan arbejde med for at det kan styrke mit CV? Mvh

Sygeplejerskestuderende plejer nemt at kunne få arbejde der er relevant. Søg på nettet.

Alt hvad der hedder ledelse (f.eks. i lokale idrætsforeninger eller lignende) er også hot stuff.

Struensee har en pointe, ledelse-tam tam tæller godt, hvis du ellers forstår at vinkle det rigtigt i din ansøgning.

Sådan overordnet set, så går det ud på at bevise at du vil faget så hårdt, at KU bliver overbevidst om at du kommer igennem på normeret tid. Det kan man gøre på mange måder…

Noget af det bedste vil nok være, hvis du kan få arrangeret at rende en læge i hælende noget tid. Som sygeplejeskestuderende kommer du vist lidt tidligt ud på afdelingerne. Så spørg ham/hende lægen du alligevel sidder overfor når der er pause om du må møde ind lørdag (hvor du har fri) og følge vedkommende… Selvfølgelig desto længere tid desto bedre, men du får nok svært ved at få 14 dage, ik. Men brug alt hvad du har af kontakter…
Kender du nogen som er reddere, så hør dem om du kan komme med på nogle ture osv.
Forsvarets infirmerier og sanitetstjenester kan også kontaktes, de mangler altid folk og er derfor lidt mere villige til at tage imod gæster.

Nu ved jeg ikke om det er til, at få noget studiejob som sygeplejeskestuderende, men søg søg søg alt hvad der er. Grundreglen er at hvis nogen vil betale dig for det, så er det meget pænere på dit CV end hvis ingen har gidet give en krone for din indsats.
Arbejde på fx plejehjem vil også give dig en lille bonus.

Med frivilligt arbejde så burde der være rig mulighed for noget relevant… også uden at man skal til Afrika og vaccinere børn. Undersøg muligheder hos kræftens bekæmpelse, Hjerteforeningen McDonalds huset osv osv. Prøv også at kigge på www.imcc.dk (mest for medicinstuderende); er du lidt overtalende, så kan du få sneget dig med på noget her.

Når der afholdes ATLS, PHTLS og ATLSFN (tror den sidste forkortes sådan; hedder vist advance trauma life support for nurses), så benytter de sig af figurenter. Her kan man melde sig og når man så ikke “er i arbejde”, så får man lov at sidde med til foredrag osv.

Lav en aftale med din lokale kørelære om at hjælpe til med førstehjælpsundervisningen…

Kort sagt: Bliv kreativ og tag ALT hvad du kan få… får du vinklet din motiveret ansøgning godt på det ala “da jeg arbejde frivilligt hos Kræftens bekæmpelse fik jeg et indblik i bla bla, som jeg kan bruge på medicinstudiet da bla bla”.

Hvis jeg var dig, så ville jeg gøre det lidt systematisk og så læse MANGE motiverede ansøgninger til KU herinde og så hver gang jeg så et punkt som de havde, som jeg ikke havde, så undersøge mine muligheder for det.

Håber det var lidt en hjælp.

Jeg tror du skal søge mens du læser. Din chance for at komme ind på KU er nok størst når du er færdiguddannet. Har bl.a. mødt flere som har en bachelor fra et andet studie, bioanalytiker og sygeplejersker. Har også mødt nogle som blot har læst et par år ved et andet studie f.eks. farmaceut, tandlæge eller molekylær medicin, så konkurrencen igennem kvote 2 på KU er benhård vil jeg sige.

Jeg kender selv ind som har søgt ind siden 2009, vedkommende læser på et andet naturvidenskabeligt studie ved uni, men det er endnu ikke lykkedes at komme ind.

Står lidt i samme situation, men synes virkelig at jeres indslag har været til stor hjælp. Det eneste der stadig undre mig er, hvor man kan se de motiverede ansøgninger henne? Jeg har gennemsøgt hjemmesiden med lys og lygte, men stadig ikke fundet nogen :frowning:

Håber i kan hjælpe.
De bedste hilsner,
ARE

Det er ikke alle, der har lyst til at have dem liggende på nettet. Hvis du spørger folk der er blevet optaget gennem kvote 2 vil de sikkert glædeligt sende dem til dig.

Det havde jeg selvfølgelig ikke lige tænkt over, men der er sikkert noget om snakken. tak for det wake-up call! :wink: