Hjælp til motiveret ansøgning ønskes

Kære medicin studerende, jeg har understreget et par ting som jeg er meget i tvivl om er passende i ansøgningen.
Jeg håber i har tid til at læse min ansøgning igennem og tid til at give mig konstruktiv kritik.
På forhånd tak.

[u]Forrige års ansøgning var ikke bare en fix ide…

  • jeg vil virkelig gerne læse medicin, hos jer, på KU![/u]

Sidste år læste jeg Kemi 0-B, Fysik 0-B og Matematik 0-A samtidig. Det resulterede i 39 skemalagte timer og dertil omkring 20 timer til lektier ugentligt. Herud over passede jeg selvfølgelig mit arbejde ved siden af. Jeg ved derfra hvor vigtigt struktur og selvdisciplin er, og jeg ved at jeg er god til begge dele!
Især kemien fangede mig og vores projekt om fremstilling af acetylsalicylsyre og dets virkning i kroppen bekræftede igen at jeg var på rette spor. Jeg fik som oftest en stor trang til at få den fulde forståelse for bla. cellernes opbygning og hvad der sker i kroppen ved indtagelse af forskellige slags medicin, organernes reaktion og i det hele taget behovet for medicin til at starte med. Jeg glæder mig til at jeg har fået fuld forståelse for det raske legeme for derefter at blive i stand til at finde sygdomme og behandle dem med medicin, kirurgi eller en kop kamille te.

Min søster er i fuld gang med medicin uddannelsen og jeg er gennem hende blevet endnu mere klar over hvad uddannelsen kræver og indebære. Samtidig er jeg også blevet helt sikker på at jeg har hvad der skal til. Vi terper anatomi, fysiologi og biokemi i ferierne og jeg glæder mig til at det bliver min tur til forelæsninger, læsegrupper og eksamener!
Jeg kan og vil bidrage til det hold jeg ender på. Jeg er god til at samarbejde, jeg er god til at formidle og jeg begår mig derfor godt i læsegrupper. Jeg holder hovedet koldt, jeg er pligtopfyldende og jeg når altid de mål jeg sætter mig! Om det er en lederstilling, en ny omsætningsrecord på arbejdet eller et mål om en højere karakter, så når jeg det!
Jeg er konkurrence og resultat orienteret. Jeg kæmper for at være en af de bedste og det vil jeg også gøre på medicin uddannelsen.

Jeg er målrettet og jeg ved hvad jeg vil.

Efter endt kandidat uddannelse og efterfølgende turnus vil jeg gerne specialisere mig inden for pædiatrien. Ydermere vil jeg gerne specialisere mig i neonatologi og akut og intensiv pædiatri.
Jeg har en stærk psyke, en god kontakt til børn i alle aldre og en længsel efter at kunne hjælpe på netop dette område. Det gælder både her hjemme i Danmark men også ude i verden hvor der konstant opstår nødsituationer med behov for lægehjælp.

Jeg kan under, og efter, uddannelsen til læge drage nytte af både mit udlandsophold og min erhvervs erfaring hvor jeg har opnået en god forståelse for mennesker af alle støbninger.
Jeg er god til at læse andre mennesker og jeg har stor forståelse for at kommunikere på forskellige niveau, måder og sprog. Jeg er derfor overbevist om at jeg vil være i stand til at skabe en god kontakt til små som store. Jeg er klar over at mit arbejde i restaurations branchen ikke har meget med medicin at gøre, jeg mener dog stadig at jeg kan bruge mange af de færdigheder jeg har tillagt mig gennem de seneste år. Ikke mindst af min seneste lederstilling hvor overblik, målrettethed og is i maven har været essentielt.
Jeg er vandt til skæve arbejdstider, og jeg ved af erfaring, at jeg fungere godt i de sene natte timer, på lange og mange skiftende vagter.

Når jeg har godt fat i pædiatrien, har lært hvad alle de andre på området ved så må det være tid til at forske og tid til at lære fra mig.
Jeg ser frem til forelæsningerne om 6 måneder, hospitals erfaringerne om godt 3 år, turnussen om 6 år, pædiatrien om 8-10 år, forskningen om 20 år… jeg ser frem til det hele og jeg glæder mig til at komme i gang!

Tak for jeres tid.

Anonym

Hej engly

Din ansøgning må fylde max. 1 A4 side!
Du ‘sælger’ dig godt (måske for godt) og man kan sige at den del har du forstået at gøre (modsat mig :smiley: ). Din kendskab til studiet qua personlig/ familiær relation er nok det tætteste man kan komme som udenforstående.

Når det så er sagt er der flere ting der springer mig (også en ansøger til kvote 2) i øjnene:

  • det sproglige skal du have tjekket, både endelser med -r og div. andre småting.
  • dine erfaringer (ud over de supplerende fag) ifm. sundhedsområdet i det hele taget ser ud til at være = nul, eller har du blot glemt at nævne dem? Det er et af de vigtige kriterier, lige efter den med videregående studier/ dele af studier indenfor sundhedsområdet!
  • der er mange ‘jeg har det ene/ det andet’ som kan koges ned til nogle færre linjer, da det er det subjektive som sandsynligvis ikke kommer øverst oppe i pointgivningen
  • jeg selv fik et godt råd om at ansøgning handler om at være en god MEDICINSTUDERENDE og ikke læge (det kommer man til senere). Det er godt du viser interesse og målrettethed indenfor et bestemt område, men du risikerer at ende som ikke-børnelæge. Vis hellere at du kender til forskellige muligheder (ok, du gør det med forskning osv.). Det er også meget tidligt i processen du vælger at låse dig fast på en ting, ved ikke om man ser positivt på det.
  • noget af det sidste du skriver falder i hvert fald ikke i min smag. Når du reelt ikke byder på så mange vægtige kompetencer (ud fra det jeg læser), virker det lidt for ‘smart’ og ‘vovet’ (i negativ betydning) at opridse din kommende gang i systemet. BTW: det hedder ikke turnus mere, nu hedder det KBU og varer 1 år, so far.

Der er andre kloge hoveder der sikkert kan guide dig en hel del bedre end mig. Skulle du egentlig ikke høre din søsters mening? Når du er der for hende at terpe anatomi og andre sjove fag i ferierne, må hun da vel være god til at guide dig igennem processen her.

Mange held og lykke med ansøgningen og optagelsen!
Bedste hilsner
Mignon

PS: et ekstra råd er: kig på Struensees ‘opskrift’ på forsiden af dette forum og på medicin.ku.dk med opbygning af ansøgning og CV.