Hjelp/tips om forskningsår (Haster!)

Hei
Jeg skal fra mars måned starte på et ½ forskningsprogram. Dette var ganske impulsivt, så annonse i MOK bladet, tokk kontakt og nå er meningen å starte prosjektet fra mars måned. Jeg kunne brukt litt hjelp fra dere der ute som har tatt et ½ eller et forskningsår.
Jeg har vært på medicin.ku.dk og lest der om forskningsår og der finner man bl.a. en liste over fond som man kan søke stipender fra:

Hjerteforeningen
http://www.hjerteforeningen.dk

Hovedstadens Sygehusfælleskab (H:S)
http://www.forskningspuljer-hs.dk

Kræftens Bekæmpelse
http://www.cancer.dk

Lundbeckfonden
http://www.lundbeckfonden.dk

Novo Nordisk A/S
http://www.novonordisk.com

Forskningsrådet for Sundhed og Sygdom
http://www.forsk.dk

Forskningsprosjektet mitt har ingenting med hjertet eller cancer å gjøre, så hjerteforeningen og kræftens bekæmpelse er utelukket. Prosjektet er i samarbeide med et senter, forskningssenter, så hovedstadens sygehusfælleskab er også utelukket for å søke hjelp fra. I følge av Lundbeckfonden støtter de ikke studenter hvis man også kan bruke forskningen som OSVAL II og generelt gi de støtte til seriøs forskning med millionbeløp. Novonordisk er også utelukket da veilederen min ikke er ansatt der, som er kravet for å søke hjelp fra dem. Så står jeg igjen med forskningsrådet for sundhed og sygdom men linket der føre bare til en merkelig side. Så her står jeg igjen og har ikke noen fond å søke scholarstipendie fra, så hvis det er noen der ute som har hatt et forskningsår kan dere ikek være så snill fortelle meg hvor man kan søke scholarstipendie fra? Hvordan har dere søkt og hva dere har skrevet i søknaden? Hvis det er noen som har sine gamle søknadspapirer kunne jeg låne og se hvordan man søke? Og generelt alt tips om forskningsår vil være til stor hjelp.

Håper å høre fra dere (har litt dårlig tid, skal starte fra mars) og vil takke på forhånd.

Det er nu din vejleders ansvar at hjælpe dig med at finde de rigtige fonde. Jeg synes det er bondefangeri at lave et opslag der hedder “kom og arbejd for mig (men skaf selv din løn)”.

Under alle omstændigheder bør du søge FSS, tjek

http://www.fi.dk/site/forside/raad-komiteer-udvalg/faglige-forskningsraad/forskningsraadet-for-sundhed-og-sygdom

Der skal søges på vegne af dig i din vejleders navn og der er løbende ansøgninsfrist for scholarstipendiater. Det vigtigste er at have en god projektbeskrivelse.
Tjek iøvrigt Ugeskriftets hjemmeside og dadlnet (din vejleder må give dig brugernavn og password til den sidste)- der er oversigter over en række fonde der kan søges hver måned. Endvidere er der lignende oversigter på de videnskabelige selskabers hjemmesider.

/Conan

“What is best in life?”
“To crush your enemies, to see them driven before you, and to hear the lamentations of their women.”

The Barbarian