Hvilke profilfelter skal der være på det nye studmed.dk?

Som led i det nye studmed.dk bliver der en social netværkstjeneste, lidt som det kendes fra fjæsbog.

I den forbindelse skal jeg oprette nogle profilfelter, som navn etc.

Men hvilken information ville du gerne kunne udfylde i din profil?

Hvilken information ville du gerne kunne se om din kollega, studiekammerat etc?

Tak for input

Hej Frederik

Jeg synes at det på nuværende tidspunkt er fine muligheder for at skrive hvem man er, men kunne f.eks. tænke mig at, når det nu er det ‘sociale’ med, kunne fortælle lidt om eventuelle interesse indenfor musik, sport, biler, eller andet der definerer én som menneske ellers. Nogle vil måske gerne se om man er forælder og har noget at dele på den måde også…

En anden ting, som jeg synes kunne være spændende, er at man engagerer sig som en slags frivillige virtuelle mentorer og mentees for de interesserede. Der er i forvejen rigtig god vilje hos skribenterne at hjælpe, men det kan måske ‘specialiseres’. Blot en tanke…

Mange hilsner
Mignon

@Mignon
Tak for dine forslag :wink:

@all
Aktuelt er der følgende profilfelter, hvor state og land phone - er disabled

Hvad savnes? Specielt vedr. lægereleateret information kunne jeg godt bruge indput. Bedste faglitt? etc…

Hej Frold,

Det ser godt og spændende ud :slight_smile: Mht. felter så måske mulighed for at have tidligere arbejde (præ- og postgraduat opdelt) på ligesom på face…
Og så vil jeg høre om der er mulighed for at ‘lukke’ et eller flere fora for folk med autorisations-id… og om det kan blive brugt?

Mvh.
Cæcilie

Ja, jeg arbejder lidt på den mulighed.

Altså at lave 3 profiltyper:
Læge
Studmed
Kommende studmed

Læge skulle så kræve verifikation f.eks. med autorisationsid, som skjules for alle, men synligt for mig i godkendelsesprocessen.

Læge skulle så have adgang til lukket forum.

Men jeg har ikke helt styr på rettigheds-styringen (endnu), så det er ikke sikkert at det kommer i den første udgave.

Men jeg har det klart i tankerne og også min primære (personlige) motivation for opdateringen - at skabe mere og evt lukket debat læger imellem…

Det lyder super! Og ja, mener også det er det eneste som mangler lidt :slight_smile: Godt arbejde

Jeg synes, at folks navne, fødselsdatoer og titel (kommende medicinstuderende, medicinstuderende, neurolog etc.) vil være rigtig fint at have med. Så synes jeg også, at det vil være godt, hvis man kan sætte et billede ind af sig selv. :slight_smile:

Titel kommer nok som profiltype, som ovenfor anført.

Neurolog bliver under lægeinformation.

Søjle og speciale.

Vedr. avatar, så er det med:

Hvad med at tilføje interessefelter indenfor specialet?

Altså sub-interesser:

For kardiologen, Antiarytmika

For psykiatoren, skitzofreni

etc?

Just præcis

done!

Hvad med “under-forum’s” for de forskellige universiteter, altså for SDU, AU & KU, hvor det er muligt at uploade noter og måske inddele noterne efter moduler/semester ?

Der kommer en særskilt fildatabase op på et senere tidspunkt.

Det vil jeg hellere end bruge forummet til det formål.

Har dog endnu ikke fundet en god fil-delings funktion til Joomla, som er det system som det nye system bygges på.

Hvorfor bruge læge-ID på et forum? Selv lægeforeningen bruger det ikke når man logger ind på deres hjemmeside. Det er udelukkende et stykke værktøj Sundsstyrelsen benytter og i visse tilfælde apotekerne. Den ide bakker jeg ikke op om umiddelbart. Hvis der skal laves et lukket lægeforum, så tror jeg det vil være langt bedre at samarbejde med lægeforeningen om at forbedre deres debatforum eller gå sammen med dagensmedicin om det. Herinde tror jeg ikke der er “kunder nok” til at det kan betale sig … tager jeg fejl?

Men tak for indsatsen på forum Frederik. Det er glimrende med videreudvikling af konceptet.

[quote=“palantas”:ft0o3s3c]Hvorfor bruge læge-ID på et forum? Selv lægeforeningen bruger det ikke når man logger ind på deres hjemmeside. Det er udelukkende et stykke værktøj Sundsstyrelsen benytter og i visse tilfælde apotekerne. Den ide bakker jeg ikke op om umiddelbart. Hvis der skal laves et lukket lægeforum, så tror jeg det vil være langt bedre at samarbejde med lægeforeningen om at forbedre deres debatforum eller gå sammen med dagensmedicin om det. Herinde tror jeg ikke der er “kunder nok” til at det kan betale sig … tager jeg fejl?

Men tak for indsatsen på forum Frederik. Det er glimrende med videreudvikling af konceptet.[/quote]

Jeg kan se hvad du mener, og det er da også min tvivl og kan en side der hedder studmed.dk “bære” det? Min tanke er i høj grad også at fastholde de der bruger siden, men som bliver læger og tilbyde disse - herunder mig selv - et fagligt fællesskab.

Omvendt synes jeg det er tåbeligt at lave en ny side stortset magen til studmed.dk bare for at gøre den lukket for andre end læger. Jeg har allerede candmed.com - men igen - jeg synes det er tosset…

Vedr. lægeforeningen, så har jeg ingen planer om et samarbejde med dem. Det går for langsomt og jeg er en nok mest af alt en “ener” - så det med samarbejde tja, det bliver sgu for besværligt :slight_smile:

Vedr. dagensmedicin - så er deres målgruppe jo andet end læger. Sygepl. og andet og ikke sundhedsfagligt personer læser på dagens medicin. Jeg har tidligere haft et møde med Kristian Lund chefredaktør på Dagens Medicin i anden sammenhæng og det endte ikke rigtig ud med noget… De har også nogle kommercielle interesser jeg gerne vil være uafhængig af.

Aut-id var blot tænkt som en måde at verificere at person A er læge.

Men alle og enhver kan jo bare sige at man er læge, og hvad ens Navn, fødselsdag, samt aut ID er, ved at slå op på SST’s hjemmeside.
fx, søg på svend gundestrup på sst’s hjemmeside og så før følgende oplysninger:

Fornavn(e): Svend Erik
Efternavn: Gundestrup
Fødselsdato: 08-08-1980
Faggruppe: Læge
Dato for udstedelse af autorisation: 29-01-2010
AutorisationsID: 08HB9
Dato for tilladelse til selvstændigt virke: 01-04-2011

Autorisationsstatus:
Autorisation gyldig.

ved at oprette en email fx. [email protected], kan jeg oprette mig som bruger og udgive mig som værende læge, uden at være det.
Sagt på en anden måde, sikkerheden i aut. id er nul og nix…, og så, hvis du kan gætte de sidste 4 cifre i mit cpr nummer kan ud udskrive morfin…tak SST for den fine sikkerhed af ens private oplysninger!

mvh
Svend

Det er rigtigt nok.

Sådan er det.

Der kan snydes, hvor snydes vil. Det er jo heller ikke tænkt som et vandtæt kriminelt netværk heller ikke som en lukket loge (og dog… :slight_smile: ).

Jeg modtager gerne bedre forslag.

Alternativt kan man kun blive “medlem” som læge via venners anmodning. Eller via adgang til facebook-profil.

Forslag modtages med kyshånd…

Jeg tror at vi har et system med fri oprettelse, men at man skal “godkendes” af nogle af osm “godkendt” som læge, ville være en løsning.
Alt, skulle man samarbejde med lægeforeningen, hvilket er tungt, og formentligt umuligt.

Det kunne ellers være cool, hvis man kunne koble op via lægeforeningens hjemmesiden.
Det kan være at de har en api, så man kan teste login via deres hjemmeside.
Så man kan få en læge profil, hvis de også har et login på lægeforeningens hjemmeside…

mvh
svend

Det lyder ikke som den bedste idé, for der er jo også læger, der ikke er medlemmer af Lægeforeningen…

apopov