Integration af Mednote.dk og Studmed.dk

Kære Alle

Frold og undertegnet har snakket lidt om at integrere mednote.dk og studmed.dk mere sammen.

Har I nogle forslag til features, ting som I ville se som en fordel/ulempe at have?

Skyd fra hoften, kom med nogle input, så vi kan blive endnu bedre.

Bemærkninger:
Stud/cand/pda-med er debat forummet, mens mednote.dk er et opslagsværk, som bl.a. er godt til indskrive af noter, som siden hen kan rettes, eller tips og triks til fx eksamener/ start som medicinstuderene.
Men Mednote er ikke velegnet til debat.

mvh
svend gundestrup

Jeg synes det er et glimrende tiltag - Studmed har et godt, dynamisk forum og Mednote er velegnet til den mere statiske viden.

Hvis jeg skal pege på én ulempe, som vel egentlig også eksisterer i dag, så er det overskuelighed. Hvor skal man finde artikler, noter, gamle eksamenssæt, diverse filer og linksamlinger? Kan man integrere søgning på tværs af de to sites?

Kombineret søgning er noteret.

Og det skal være default kombineret søgning. Så når alle de nye som ikke har været på studmed før søger på fx 1. sem, så får de bl.a. en artikel fra mednote frem.

En boks på studmed.dk med seneste 5 rettede artikler

ovenstående eller enednu bedre hit på artikler rettet siden sidste login på studmed når man trykker på “se seneste indlæg” (search_id=newposts)

Hen af vejen kunne der blive behov for et subforum beregnet på at diskutere artikler på mednote, hvor man måske ikke er enig.

funktionen omkring diskussion på mednote.dk findes allerede
kig fx:
http://mednote.dk/index.php/Boeger_Medicinsk_Filosofi

Øverst er den en ‘Discussion’ knap.

Min tanke om integration af de 2 sites går nu ikke så langt som Gundestrup - må jeg nok erkende.

Min tanke var en boks på mednotes med seneste artikler fra studmed og evt omvendt .

Kombineret søgning med mere er ikke noget jeg vil bruge kræfter på. Når der kommer den nye version af phpBB har jeg alligevel tænkt at update boardet her og så kan man starte forfra. Jeg tror ikke det er noget der bare lige kan laves - jeg kan ikke.

En linkdatabase findes på siden her - men bruges ikke meget det må være udtryk for et ringe behov (eller manglende synlighed)

Man kan tilføje sine noter til filcentralen - det synes jeg er en nem løsning der i det store hele tilfredsstiller de flestes behov. Man får et hurtig rip af nogle noter man nemt kan printe ud og have liggende ved siden af sin bog og derved få andre input. Der ingen faglig validering som der var på manan.dk, men den side er desværre gået i stå, ikk? Men man har trods alt muligheden for nemt at dele sine noter eller andet.

Jeg er på ingen måde dus med wiki og det er på ingen måde brugervenligt - tanken er smuk, men jeg har ikke tænkt mig at rode med det.

Jeg mener selvfølgelig som ejer af denne side af debatten skal forblive her og det at oprette alle bøger endnu en gang på mednote og diskutere dem der er blot spild af tid og blot vil forvirre mere end gavne. Jeg så hellere et fokus på flere boganmeldelser og ratings af de bøger der nu en gang findes.

Det er ikke for at skyde noget initiativ i sænk - blot for at sige at jeg ikke har tænkt mig at bruge kræfter på en sådan integration.

Mit fokus er på debatten og ikke mindst at få en post graduat debat op, samtidig med løbende vedligeholdelse af det eksiterende - det er nok hvad min tid pt. rækker til.

Mine ide var bare at få nogle nye ideer/input fra brugerne.

Når vi har alle ideer, må vi se på hver der er realistisk, og hvad vi gerne vil lave nu.

mvh
svend

Det er en stor opgave at integrere sådan to sites tæt, og især er det svært at skære kagen, så de enkelte funktionaliteter ikke overlapper.

Jeg er meget enig i at det er ret hemmeligt at forfatte til en wiki, og at phpBB her har en klar fordel i brugervenlighed. Wiki er derimod lækkert at bruge, set fra “konsumentens” side - Mange internetbrugere har feks. stiftet bekendtskab med wikipedia.

Debatten bør helt klart blive på studmed.dk - Det fungerer rigtig godt, og “if it ain’t broken, don’t fix it”. Men hånden på hjertet synes jeg også at det er ærgeligt at gå glip af en synergi, fordi der er begrænsede ressourcer til rådighed til at gøre det hårde arbejde. Mon ikke løsningen er, som gundestrup siger, at samle en masse input, lave en hurtig cost/benefit, og så implementere det som kræfterne rækker til?

En hurtig kigger på phpBB’s MOD developer community forum, viser at der feks. findes en masse RSS mods til phpBB, som kan suge RSS-feeds ind i fora eller spytte eksisterende fora ud som RSS. Tilsvarende findes der måske noget til wiki? Kunne man ikke integrere de to sites via RSS (et Mednote forum på Studmed og vice versa) - Så kunne man jo også følge med via RSS, hvilket efterhånden har grebet om sig.

… det var mine 2 cents :slight_smile:

RSS fra mednote omkring ændringer ligger her:
http://mednote.dk/index.php?title=Speci … s&feed=rss
RSS fra mednote med nye sider ligger her:
http://mednote.dk/index.php?title=Speci … s&feed=rss

Hehe, ja det er yndigt - Så kan man få wiki-sourcekoden til alle entries leveret til døren med RSS :wink:

Hvorfor i alverden er det ikke den “færdige” HTML (altså efter [[…]] links og diverse wiki markup er oversat)?!

hvis du kigger på den øverste linie:
This RSS feed in meant to be read in a syndicated newz reader…

Jeg har kigget på denne http://meta.wikimedia.org/wiki/User:Mutante/RSSFeed som RSS integration i mediawiki… er der nogen som har nogen erfaringer?

mvh
svend

[quote=“Rumlepotte”:3ei2plq4]Hehe, ja det er yndigt - Så kan man få wiki-sourcekoden til alle entries leveret til døren med RSS :wink:

Hvorfor i alverden er det ikke den “færdige” HTML (altså efter [[…]] links og diverse wiki markup er oversat)?![/quote]

En feature jeg savner ved studmed er, at der ofte ikke er links to interessante medicinske artikler, som nye udstyrer, technologi bliver indført i dansk HS, viden, medicinske tidsskrifter mm.

[quote=“gundestrup”:3h6iqzk9]http://meta.wikimedia.org/wiki/User:Mutante/RSSFeed som RSS integration i mediawiki… er der nogen som har nogen erfaringer?
[/quote]

Det er et modul til dit wiki som indsætter nyheder fra et eksternt site ind på din sid via rss feed. Det lyd til at det er det du vil.
Der er et eksempel her:
http://is-root.de/wiki/index.php/Mediaw … nsions/RSS

[quote=“gundestrup”:4ucd40cb]hvis du kigger på den øverste linie:
This RSS feed in meant to be read in a syndicated newz reader…[/quote]

Det gør jeg skam også. Men pointen var, at man stadig får wiki source kode, og ikke den endelige markup. Er der eksempelvis en tabel, ser man ikke tabellen, men blot wiki-kode, eks.:
{|

blabla
mere bla
}

Det er vel godt til integration wiki sites imellem, men det er jo ikke beregnet til at blive læst af brugere. Og det er jo ikke meningen at en RSS-reader skal konvertere fra “wiki-ML”->HTML?

[quote=“Buffysboy”:ueeuep7v]
En feature jeg savner ved studmed er, at der ofte ikke er links to interessante medicinske artikler, som nye udstyrer, technologi bliver indført i dansk HS, viden, medicinske journaler mm.[/quote]

Der bliver da jævnligt linket til artikler. Mener du at siden automatisk skal finde relevante medicinske artikler udfra indholdet i teksten (som det der er i bundn af indlægene nu) ?

[quote=“Dr. Lechter”:eukeqncp][quote=“Buffysboy”:eukeqncp]
En feature jeg savner ved studmed er, at der ofte ikke er links to interessante medicinske artikler, som nye udstyrer, technologi bliver indført i dansk HS, viden, medicinske journaler mm.[/quote]

Der bliver da jævnligt linket til artikler. Mener du at siden automatisk skal finde relevante medicinske artikler udfra indholdet i teksten (som det der er i bundn af indlægene nu) ?[/quote]

Ja, jeg synes at det er bedst hvis der er en feature som er dedikeret til medicinske nyheder og man får mulighed til at lave en diskussion af hver artikel.

Lidt som den her

http://www.newmediamedicine.com/forum/abouttoday.php

Umiddelbart ville det nok være bedre, hvis du eller andre under debat eller et ligende forum oprettede en tråd med informationen som ligger i nyhederne, med et link til den oprindelige artikel, og samtidig komme med nogle skarpe kommentarer/forslag/meninger som kan starte debatten.

Ellers ville vi i løbet af et år få 1000x nyheder som ikke bliver brugt, men bare fylder og gør serveren langsom.

ellers et godt forslag.

mvh
svend

[quote=“Buffysboy”:t0wop61a]

Ja, jeg synes at det er bedst hvis der er en feature som er dedikeret til medicinske nyheder og man får mulighed til at lave en diskussion af hver artikel.

Lidt som den her

http://www.newmediamedicine.com/forum/abouttoday.php[/quote]

Spændende tanke det vil jeg se om der findes noget lignende til til phpBB. Gundestrups forslag med plads kunne løses ved at der kun oprettes en tråd til emnet hvis der er nogle der tilføjer en kommentar til nyheden…

Gad vide om en sådan løsning allerede findes… Jeg spørger i mit phpBB bagland…

Jeg har kigget på RSS på mediawiki, og umiddelbart, så “slutter” deres feed.
Det bedste er nok kun at se 5/10 nyeste sider, (overskriften), og ikke se rettelser.

Jeg vil kigge på RSS til mediawiki.
Vi har RSS feeds her:
http://studmed.dk/viewtopic.php?t=13446
og her:
http://www.studmed.dk/topics_anywhere.php

Måske skulle informationen fra denne side lægges på forsiden i de forskellige forum’s hvis det kunne ladesiggøre.

Det er nok den letteste integration, samt brugerne manuelt laver henvisninger til fx bøger og ligende på mednote og noget ligende på studmed?

Rigtig gode forslag indtil nu…hvis I har flere, så kom med dem, så vi kan blive inspireret.

mvh
svend

Hvad mener du med RSS der er masser af RSS muligheder på studmed.dk/pdamed og Candmed.com

Bl.a topic nr 2 nedenfor "RSS feeds for studmed.dk pdamed.dk og… "