Jobmuligheder?

Hej!!

Jeg overvejer i øjeblikket at søge ind på medicinstudiet til sommer, men er stadig lidt i tvivl, om det er noget for mig.

Hvilke jobmuligheder tilbyder en medicinuddannelse?
Hospitalsmiljøet er ikke lige noget for mig, så spørgsmålet er, om størstedelen af de medicinuddannede rent faktisk arbejder som læger, praktisk talt? Jeg kunne tænke mig at arbejde i medicinalindustrien i et internationalt miljø.

Jeg ved at farmaceutuddannelsen er en mulighed, men lidt åndssvag er man vel… vil helst bruge mit snit så godt som muligt!

Håber I kan hjælpe mig.
Tak!

[color=blue]::MG:: jeg sletter det ene indlæg, da du har oprettet to identiske [/color]

Blandt medicinalindustriens forskere er hver tredje en farmaceut, mens hver sjette er lægeuddannet. Måske skulle du overveje at blive farmaceut?

[color=blue]::MG:: Fra den anden tråd[/color]

simons skrev:
I dag klokken 12:34 Emne: Re: Jobmuligheder?


Langt de fleste af os bliver formentlig læger, men der er også mulighed for at komme ud i lægemiddelindustrien.

Jeg vil dog sige, at hvis du allerede nu ved at hospitalsmiljøet ikke er noget for dig, så skal du ikke begynde på studiet. Der er obligatoriske klinikophold på medcinstudiet, hvor du skal have med patienter at gøre.
Desuden er hele overbygningen bygget om omkring patientorienteret undervisning.

På den måde er medicinstudiet - set over en bred kam - en erhversuddannelse, hvor man bliver uddannet til et erhverv, nemlig læge.

Hvis du er sikker på at ville i lægemiddelindustrien vil jeg foreslå, at du studerer biokemi/biomedicin/ humanbiologi. (Kært barn, mange navne).

Mvh Simon

Ellers er der jo planer om, at Aalborg Universitet vil udbyde en lægeuddannelse, der målretter kandidaterne til lægemiddelindustrien. Generelt er jeg dog enig med Simon.

Hvis du læser ugeskriftet ser du det får en noget lunken modtagelse og at det næppe er noget der lige er på trapperne - som jeg har forstået sagen - så regn ikke med den. Og det er i øvrigt kun en kandidatdel og ikke nogen bachelordel.

Efter min mening er det forrygende spild af samfundets penge at læse til læge, hvis man ikke ønsker at arbejde som læge. Herudover tror jeg sgu, at man får en hård kamp for at komme igennem studiet, hvis man ikke brænder for det.

Som udgangspunkt er læger dårlige forskere. De fleste skal først lære at forske efter de er færdiguddannet, hvorimod biokemikere, humanbiologer etc. er uddannede til at forske.

Ligeledes vil et job i lægemiddelindustrien langt bedre kunne varetages af farmaceuter, som har den nødvendige kemiske og teoretiske baggrund for såvel salg, som udvikling af lægemidler.

  • Mikkel

Du skal ikke vælge uddannelse efter hvad, der har det højeste snit. Det er som du siger “lidt åndsvagt”. Vælg efter hvad du har lyst til at arbejde med. Der er mange der gerne vil læse medicin, men som har svært ved at komme ind på studiet pga. det høje snit. Jeg tror, de ville blive lidt irriterede over en person, som tager en plads på medicinstudiet, fordi det kræver et højt snit og ikke fordi vedkommende gider uddannelsen (-og det lyder det altså ikke til, at du gider).

Mvh Simon

Undskyld jeg bliver lidt grov, men det er ikke bare lidt åndsvagt, det er direkte dumt.

  1. Du kommer til at læse med nogen som har fuldstændig anden holdning til studiet.
  2. Halvdelen af din studietid kommer til at foregå et sted du ikke bryder dig om, og uden relevans til det du gerne vil. Det er meget sjældent relevant at kunne lytte på lunger, suturere (sy) og kigge i øjne når man vil arbejde i industrien.
  3. Du ender sandsynligvis med at hoppe fra og bruger både tid og SU klip til ingen verdens nytte.
  4. Hvis du går efter humanbiologien, er der andre veje end medicin.

Køber du også hummer og filet mignon når far og mor giver på restaurenten, selvom du egentlig bedre kan lide frikadeller og kartoffelsalat, fordi “du helst vil bruge din mulighed “bedst” muligt”.

Før du søger ind på medicin, synes jeg du skulle:
Kigge på farmaceut, medico-ingenør fra DTU, biokemi, biomekanik fra SDU (hedder det ikke det?).

Nej, det er kiropraktor - det er vel ikke det du mener?

:wohow:

mange tak for jeres svar!

er ked af hvis folk er blevet forargede, men som sagt er jeg ikke sikker på hvilken retning jeg har lyst til at uddanne mig i, så det kunne lige så godt være medicin som alt andet. jeg er glad for at der er folk som virkelig interesserer sig for faget og ved hvad de vil. jeg brænder ikke rigtig for noget, så undersøger bare mine muligheder.

medicinalindustrien interesserer mig, men det er nok mere selve forretningslivet og et internationalt job som trækker i mig.

ideen om medinstudiet er sat på standby i øjeblikket… jeg kigger på bsc in international business på handelshøjskolen.

[quote=“dttp”:1ie8ohq3]mange tak for jeres svar!

er ked af hvis folk er blevet forargede, men som sagt er jeg ikke sikker på hvilken retning jeg har lyst til at uddanne mig i, så det kunne lige så godt være medicin som alt andet. jeg er glad for at der er folk som virkelig interesserer sig for faget og ved hvad de vil. jeg brænder ikke rigtig for noget, så undersøger bare mine muligheder.

medicinalindustrien interesserer mig, men det er nok mere selve forretningslivet og et internationalt job som trækker i mig.

ideen om medinstudiet er sat på standby i øjeblikket… jeg kigger på bsc in international business på handelshøjskolen.[/quote]

Hej dttp!

Jeg tror bestemt at BSc in International Business er en uddannelse der giver rigtig spændende jobs, f.eks. i medicinalindustrien.

Men har du overvejet at du BÅDE kan læse en BSc in International Business OG læse en cand.med.?
Så tror jeg du nærmest vil blive headhunted til medicinalindustrien. :slight_smile:

Hvis du læser ugeskriftet ser du det får en noget lunken modtagelse og at det næppe er noget der lige er på trapperne - som jeg har forstået sagen - så regn ikke med den. Og det er i øvrigt kun en kandidatdel og ikke nogen bachelordel.[/quote]

Ved ikke helt om vi snakker om det samme, men ifølge http://www.aau.dk oprettes der fra september i år den nye uddannelse Medicin med industriel specialisering, bestående af både en bachelor- og en kandidatuddannelse.

Titlen bliver cand.scient.med.

Uddannelsen er rettet mod medicinalindustrien.

[/Som udgangspunkt er læger dårlige forskere. De fleste skal først lære at forske efter de er færdiguddannet, hvorimod biokemikere, humanbiologer etc. er uddannede til at forske.]

Men man skal huske, at noget forskning kun kan foretages af læger. Langt hen ad vejen bliver produkter dog afprøvet på dyr, men i de sidste led af udviklingen af lægemidler gør man altså brug af “forsøgsmennesker”, og der har industrien brug for læger.

Hvilken?

Selv kliniske forsøg kan foretages af hvem som helst… f.eks. er sygeplejersker meget brugt. Der skal blot være en ansvarlig læge, som står inde for procedurerne - og han behøver ikke være særlig forskningskyndig.

Når det er sagt, så ikke også sagt, at læger altid er dårlige forskere… de er blot ikke uddannet til det - Det er der derimod mange andre der er, så hvorfor ikke bruge dem, i stedet for at “spilde” tiden med at uddanne sig til forsker EFTER man er færdig med sin uddannelse.

De fleste kan blive gode forskere - læger har bare ikke særlig gode uddannelsesmæssige forudsætninger for det.

  • Mikkel

det ikke alene spild af samfundets penge at læse til læge naar man ved hospital miljoet ikke noget for dig! men ogsaa enormt surt for mig og alle de andre der kaemper vores rov ud for at komme ind via K2 grundet det hoeje snit… dette er ogsaa grunden til at flere af de K1 optaget har en stoerrer tendens til at droppe ud fordi de ikke er afklaret nok med deres studievald og “vil bruge deres snit saa godt som muligt”…
saa haaber jeg at hvis du vaelger at laese medicin at grunden er fordi du virkeligt vil…

mvh damn!!

@mgybel: Det er godt nok nogle påstande du fyrer af, og jeg kan ikke helt forstå hvad de bunder i…

Klinisk forskning skal udføres af læger. Du har selvfølgelig ret i at plejepersonale kan inddrages på flere niveauer, men det ændrer ikke ved at lægerne har det overordnede ansvar, når vi taler forskning indenfor BEHANDLING af sygdomme.

I øvrigt er der ingen scient’er som bliver færdige forskere i løbet af deres kandidat uddannelse. En ph.d. tager lige lang tid hvad enten man er læge eller scient. Set i det lys har vi nøjagtig ligeså gode muligheder for at blive forskere som scient’erne, også inden for basal fagene. Såvidt jeg er informeret er de teoretiske institutter meget interesserede i at rekrutere læger som forskere (at kun de færreste læger gider er så en anden sag). Mon ikke det er fordi de (basalfagene) ser nogle kvaliteter ved lægeuddannelsen som scient’erne ikke får med?

Helt ærligt - vi har alle muligheder for at blive gode forskere (såfremt vi har lyst). Derudover er det vel i alles interesse at læger er aktive og fremme i skoene indenfor forskning, da vi ellers risikerer at blive reduceret til praktiske ‘håndværkere’ ved sygesengene.

Læger er bare bedre til at skaffe penge til forskning indenfor sundhedssektoren. At det ikke har noget med uddannelsen men blot med titlen at gøre, er jeg udemærket godt klar over :wink:

Jamen det har det da? Hvis en beh. skal registres og bivirkninger noteres, så er der da kun en der kan det og det er en læge. Men det er selvf ikke grundforskning, men FASE1+2 trials…

Mine “påstande” er bygget på iagttagelser gennem de snart ti år jeg har været i forskning på den ene eller den anden måde. Der har jeg mødt rigtig mange gode forskere - hvoraf nogle var læger, og jeg har mødt mange dårlige forskre - hvoraf nogle var læger.

Jeg har bl.a. noteret mig, at mange læger, som jeg er stødt på, først og fremmest forsker for at fremme karrieren - og ikke for at opnå større indsigt eller løse mysterier. Langt de fleste læger har ikke gjort sig klart, hvad det vil sige at forske - der er mange der tror, at de kan forske et par måneder, og så har de løst en eller anden gåde.

… og jo - en scient er forsker, når han er kandidat. Det er korrekt, at man ikke har en Ph.D. men en kandidatgrad indenfor naturvidenskaberne er forskningsbaseret - og langt de fleste har min. et til to års forskning bag sig, når de er kandidater.

Jeg har iøvrigt ingen steder skrevet at læger ikke kan blive gode forskere - der er blot intet i vores uddannelse, der leder os i den retning, og det kræver egen interesse og indsats for at blive en god forsker, når man ikke modtager nogen form for skoling i det.

  • Mikkel

Er det tid de bruger udover deres normerede studietid?