Kandidat AU vs. SDU


#1

Hej stud. med.'ere,

Inden for nærmeste fremtid afslutter jeg min bachelor på SDU og skal derfor snart starte på kandidaten. Jeg går lidt med overvejelse om at søge optagelse på kandidaten i Aarhus og i den forbindelse har jeg lidt spørgsmål som I måske kan hjælpe med.

1. Hvordan er læsemængden på kandidaten på AU i forhold til læsemængden på bacheloren? Jeg har nemlig ladet mig fortælle at læsemængden (og dermed arbejdstiden) på AU falder en del fra bachelor til kandidat på AU. Der bliver simpelthen “gearet” lidt ned. Denne opfattelse har jeg ikke om kandidaten på SDU hvor de studerende jeg har talt med siger at arbejdspresset forbliver det samme.

2. I hvilket omfang er det muligt at falde til når man starter på en helt ny årgang? Når man kommer “udefra” og starter på årgangen er man vel lidt klassens nye dreng/pige og man kommer ind på en allerede etableret årgang. Er der mon nogen der er prøvet det som kan komme med lidt erfaringer? Vigtigst er nok om det er til at finde en ny læsemakker/læsegruppe?

3. Er der nogen herinde der har erfaringer med sådan et skifte? Om det lige er fra SDU til AU er ikke så afgørende, men hvis der er erfaringer hører jeg dem gerne :slight_smile:

Rigtig god weekend og efterårsferie hvis I har sådan en :slight_smile:

De bedste hilsner
KmK


#2

Jeg synes bestemt, at læsemængden faldt markant ved overgangen fra bachelor til kandidat på SDU, så jeg er af en anden opfattelse, end de studerende du har talt med.

Jeg brugte i hvert fald markant færre timer på kandidaten. Dog er der ny studieordning nu, så mine observationer er måske ikke gældende længere.


#3

Hej Anders,

Tak for dit svar :slight_smile: Jeg er glad for at høre at du har en anden opfattelse af læsemængden på kandidaten på SDU end de folk jeg har snakket med har haft. De fleste af dem jeg har hørt det fra er vores tidligere instruktorer, men om de har været på den nye eller den gamle ordning ved jeg faktisk ikke.

Hvad jeg har hørt er de primære forskelle at der er skåret (endnu mere) i klinikopholdene så der er færre og de er kortere hvilket jo nok betyder at der er mere pensum fordi den tid skal “fyldes ud” med noget andet og så er man gået fra blokkene og kører i stedet kun moduler. Sidst men ikke mindst er der skåret betydeligt i ugekurserne på K6. Det lyder ikke umiddelbart som en forbedring af kandidaten synes jeg, men det kan også være svært at afgøre når man bare hører om den.