KBU - Hvidover eller Herlev?

Er der nogen der har været/er ansat som KBU-læge på enten Hvidover eller Herlev sygehus på medicinske og/eller kirurgiske afdelinger og kan anbefale det (eller omvendt?!). Jeg overvejer basisophold på et af de to sygehuse, men kender intet til arbejdsforholdene, forskningsmulighederne mm.
Nogen der kan hjælpe?!

*Hvidovre selvfølgelig

Jeg var i turnus på Hvidovre på hhv. ort. kir og endokrinologisk afd. Specielt skadestuen på ort.kir. var et sindssygt godt sted at få bred erfaring. Udover de sædvanlige skadestuepatienter (ort. kir- og øjenskader) skulle man også visitere selvhenvendte patienter til pædiaterne og gas.kir. Ulempen er at der er ekstremt travlt og supervisionen er mildest talt mangelfuld.
Endokrinologisk afd. havde et supergodt læringsmiljø, hvor langt de fleste speciallæger var meget fokuserede på uddannelse og supervision af yngre læger i det daglige arbejde i ambulatorie og stuegang. Der var daglig undervisning til morgenkonf., hvor alle læger skiftedes til at fremlægge en artikel eller et emne.
Ved vagtarbejdet (fællesvagt i AMA) fik man stort set ingen feedback eller supervision, hvilket var klart den største ulempe ved afdelingen. Til gengæld så man en bred vifte af medicinske patienter i AMA (card., lunge, endokrinologiske, rheumatologiske) Siden jeg var på afdelingen er der vist sket nogle struktur/ledelsesmæssige ændringer, så jeg ved ikke hvor meget forholdene har ændret sig.

Alt i alt vil jeg klart anbefale Hvidovre.

Mange tak for det! :slight_smile:
To tillægsspørgmål…
Har du nogen/eller kender nogen der har erfaring med Herlev? Bare for at få de to ting op imod hinanden…
Når der står kardiologisk afdeling inde i basislaeger.dk kan man så ende i AMA istedet ?

:slight_smile:

Selvom du er på kardiologisk afd (eller en anden gren-specialiseret afd), så har mange ofte også vagt i AMA/skadestuen. Men det er nu en fordel i en KBU at se mange forskellige medicinske patienter.