Kollegie SDU

Hej Alle :smiley:

Jeg er så heldig at komme igennem optagelsesprøven på Syddansk.

Jeg er fra København, og har absolut ingen ide om hvor der “fedt” at bo. Er der nogen der har nogen gode forslag?
Derudover er det bedst at bo tæt på universitet? Eller er det ligeså godt at bo i byen?

  • Er der nogen kollegier hvor der er mange medicinstuderende?

Tillykke med optagelsen :slight_smile:

Jeg kan give dig mine egne erfaringer (jeg læser på 11. semester på SDU efter sommerferien)
Der er generelt mange kollegier der har medicinstuderende boende (da det er en af de største - hvis ikke den største uddannelse i Odense).
Da du i starten af studiet skal være mest på universitetet er der en del der vælger at bo på HCØ (H.C. Ørstedskollegiet - hco.kollegienet.dk).
Det er billigt og ligger < 1km fra uni.
Generelt er det dog sådan, at du fra omkring 3. semester begynder at have undervisning på OUH (hospitalet), og jo længere du kommer i studiet, jo mindre undervisning er der på Uni (tror faktisk ikke jeg har haft undervisning derude siden 4-5. semester).
Der ligger et kollegie (J.B. Winsløwskollegiet - http://www.kollegieboligselskabet.dk/af … wkollegiet) 500 meter fra hospitalet, og der er rigtig mange medicinstuderende fra alle semestre. Det er også forholdsvis billigt så vidt jeg husker.

Min erfaring er, at alle dem som starter med at bo på HCØ efterhånden flytter ind mod centrum (OUH ligger ret tæt på centrum) i takt med at de skal have mere og mere undervisning der.
Det fedeste (lækreste) kollegie overhovedet, det er Bikubenkollegiet (http://www.bikubenfonden.dk/index.dsp?page=153) - det ligger 100-200 meter fra gågaden, og blev bygget i 2004, så det er i super god stand.
Det er en smule dyrere, og der er LAAANG ventetid på det - men trust me - det er ventetiden værd (jeg bor der selv).
Fordi der er ret lang ventetid på at bo der, er det også primært folk med længere uddannelser der bor der (det kan ikke betale sig at flytte hvis man har en 2 årig uddannelse og man så kun kan nå at bo der i et halvt år).

Det er selvfølgelig op til dig hvad du vælger - men jeg kender mange som har fundet et sted at bo, og samtidig har skrevet sig op til Bikubenkollegiet. Når de så får tilbudt en plads der, så flytter de gladeligt derind. Det tager ca et kvarter at cykle til uni derfra, og du kan cykle til OUH på 5-7 minutter…

Jeg håber det besvarede dit spørgsmål - og held og lykke med studiet :slight_smile:

Det hjalp i hvert fald mig :slight_smile:

Mange tak for din grundige besvarelse! :smiley:

-og mig. Guld værd for os kommende studmed’er. :smiley:

Kære kommende stud.med.'ere

Måske mit lejemål kan have jeres interesse. Jeg har et værelse ledigt i en rigtig god lejlighed.

Læs mere på http://www.kortlink.dk/97hz.

Mvh Jens, 4. sem