Kommer jeg ind med en karaktär på 9.5 i kvote 1?

Dav!

Jag undrar om hur goda/dåliga mina chanser är för att bli optaget på medicinudannelsen i KU/SDU/AU i kvote 1, i år…om jag har en karaktär på 9.5?

Venlige Hilsninger

Det er der jo ingen der kan sige…

Vi kan gætte fra nuaf og til dommedag!!

Du ved det den 28. juli!

Nej det kan man selvfølgeligt ikke, men rent historisk plejer KU at kræve det højeste snit, AU det næst højeste og SDU det laveste. I Århus var det i år 9,6, men som der rigtigt blev sagt så er det ikke muligt at regne ud.

Men har du 9,5 og søger ind på alle 3 med KOT lyder det ikke helt umugligt at du kan kommen ind.

Du kan se sidste års krav på http://www.ug.dk

Held og lykke

Lægevidenskab
Adgangskvotienter 2005

                      Kvote 1  

Københavns Universitet 9,7

Syddansk Universitet i Odense 9,5

Aarhus Universitet 9,5

Kilde: http://www.ug.dk samt http://www.kot.dk

Ifolge en anden tråd derheter “Kvotienterne: 9,7(KU), 9,6(SDU), 9,6 (AU) - damn!” är kvotienterna lite hojre. På SDU’s og AU’s hjemmesider står det att kvotienten för kvote 1 i medicin är 9,6 (9,5standby). Så ge inte för stora förhoppningar.

Folk svarer efter bedste evne, men som frold skrev i det første indlæg er der ingen der kan vide det før den 28. juli…

patience is a virtue… more true than ever…

Jeg vil tro, at kvotienterne stiger en smule, da man for i år af kan gange sit snit med 1,03, hvis man har haft 3 høj niveau fag.
Der er selvfølgelig intet, der er sikkert, men denne nye regel vil jo nok medføre flere ansøgere med højere gennemsnit…

men selvom man kan forhøje sit snit med 1,03 i tilfælde af 3 fag på A-niveau - er det så ikke også i år, at de optager færre kvote2-ansøgere ? I dette tilfælde ville det potentielt være, at adgangskvotienten faldt en smule eller måske bare stagnerede, afhængig af de mange flittige mennesker, der har 3 fag på A-niveau - men det er jo heller ikke mange - I slut halvfemser, hvor laissez faire herskede på gymnasiet, var vi exempelvis kun 2 ud af 120 fra vores årgang, der tog de alt for mange fag, og så må man igen tage i betragtning; hvor mange af de 1,03-kvalificerede vælger så at søge optagelse på medicin ?

Jeg vil tilslutte mig frold og vente på, at vi når den 28. juli - alt andet er uholdbare gisninger - men jo - man har da altid lov at håbe…

Det er umuligt at sige, men som andre siger, vil det sikkert spille ind, at man kan gange med 1,03 og at de optager færre kvote2-ansøgere til fordel for kvote1-ansøgere. Jeg er selv en af de elever, der valgte at have tre højniveaufag - både fordi jeg hellere ville have engelsk end et unødvendigt mellemniveaufag såsom design eller billedkunst, og netop også fordi jeg tænkte langsigtet og vidste jeg måske skulle få brug for det senere hen. Mit snit er 9,7 og efter multiplikationen er den så 10,0. Det gør en væsentlig forskel må man sige. Umiddelbart vil jeg sige, at med 9,5 kan du slet ikke vide dig sikker, så hvis det er dit drømmestudie, burde du nok søge om optagelse på både KU, AU og SDU. Selv jeg er i tvivl om mit snit er godt nok, omend det ville virke ret umenneskeligt, hvis snittet blev højere end 10,0 på KU.

Ville i ikke umiddelbart mene at sandsynligheden for at komme ind på AU er stor hvis snittet er på 10,0?

Nu tror jeg slet ikke, at man skal være nervøs, hvis man har et snit på 9,6 eller derover, når bare man søger ind på KU, AU og SDU - de sidste mange år har adgangskvotienten blot bevæget sig med 0,1 op/ned eller ligget på det samme niveau som året før -

så 10 - det burde ikke gøre nogen nervøse - specielt ikke med de ændringer, der træder i kraft i år.

Man er vel altid lidt nervøs, men jo man burde komme ind med et snit på 10,0 - ihvertfald hvis man søger på både KU, AU og SDU. Jeg vil så kun studere på KU, hvor der jo som regel er den højeste adgangskvotient, så det er derfor, at jeg alligevel ikke føler mig helst sikker. Mangler dog en enkelt mdt. eksamen på tirsdag og lige nu sidder jeg jo og regner på livet løs, hvad mit snit bliver afhængigt af hvordan det går. Jeg har iøvrigt lige læst en anden tråd, hvor man diskuterer om man runder op eller ej i forbindelse med 1,03-reglen. Så vidt jeg forstod, blev det afgjort, at der bliver rundet op. Det er nemlig af ret stor betydning, kan jeg se efter at have fiflet lidt med lommeregneren.

uden at vide det med sikkerhed, men jeg mener først det er fra '08 de nævnte ændringer med færre kvote-2 optagne træder i kraft…

 • Der har været i hvert fald et par stykker i denne tråd der har omtalt at der i år optages færre i kvote 2 til fordel for kvote 1. Men er der nogen der har et link til det??? Tror bestemt først det er fra 2008.

 • Til “qazie”: Jo, med 10,0 er du stort set sikret optagelse i Århus.

 • Til “Ida_N”: I forbindelse med 1,03-reglen anvendes de helt almindelige afrundingsregler. Der afrundes til én decimal.

Jeg er 99% sikker på det først er i 2008 for det var det vi fik af vide da det der “studievalg” var ude på vores skole.

Var kvotienten 2005 på SDU och AU 9,6(standy9,5) eller 9,5(standby9,4)?? På AU’s hemsida står det både 9,5 och 9,6. Jag tror själv att det är 9,6 som gäller men eftersom jag själv har det som kvotient så gör det mig lite orolig att kvotienten ska höjas till 9,7. Här är min källa:
http://mit.au.dk/da/optag/kvot2005.htm
http://www.au.dk/da/sun/umedicin/opt-stud.htm
http://www.kot.dk/KOT/hovedtal/Hovedtal2005.pdf

Ja det er et godt spørgsmål. Jeg ved at der er fejl i det sidste link (KOT-hovedtal) da adgangskravet til international HA er forkert. Hvis jeg var dig ville jeg ringe til AU’s og SDU’s studievejledning og spørge, hvilken af adgangskvotienterne der er den rigtige.

[quote=“Vivien Thomas”:5gtre9hs]Var kvotienten 2005 på SDU och AU 9,6(standy9,5) eller 9,5(standby9,4)?? På AU’s hemsida står det både 9,5 och 9,6. Jag tror själv att det är 9,6 som gäller men eftersom jag själv har det som kvotient så gör det mig lite orolig att kvotienten ska höjas till 9,7. Här är min källa:
http://mit.au.dk/da/optag/kvot2005.htm
http://www.au.dk/da/sun/umedicin/opt-stud.htm
http://www.kot.dk/KOT/hovedtal/Hovedtal2005.pdf[/quote]

Det er lidt teknisk, det her:

Adgangskvotienten i Århus var i kvote 1 9,5 02.85. Det betyder at du optages hvis du 1) har et snit over 9,5, eller 2) hvis du har et snit på 9,5 og er født før 02.85.

Årsagen er at man ikke har kunnet optage alle med 9,5, og så vælger man de ældste (alderskriteriet).

I en sådan situation giver det både mening at angive adgangskvotienten til 9,5 og 9,6, og derfor ser man begge dele.

(Noget tilsvarende gør sig gældende for SDU)
(Tvivler stærkt på at der skulle være fejl i KOTs tal)

Ah okay, så må det være det samme som har gjort sig gældende på CBS, det er bare fordi jeg kender en som søgte ind med et snit på 10,0 som ikke kom ind, men det er så nok fordi han ikke var så gammel.

Ja, ret teknisk… hehe :smiley: … bare fjollet de ikke bruger den ene form konsekvent, det her er jo lidt forvirrende umiddelbart.