Kvalifikationer til kvote 2 optagelse

, , ,

Halløj,

Som så mange andre forsøger jeg at komme ind på medicin igennem kvote 2.
Jeg har ansøgt på alle 4 universiteter i kvote 2, og dermed også kvote 1, men som jeg kan forstå og ved -så kan det kræve lidt flere forsøg…

Spørgsmålet går derfor til bl.a. jer, der er kommet igennem nåleøjet i kvote 2, om hvad i har studeret/ arbejdet med inden i kom ind?

Jeg har selv arbejdet i mit første sabbatår i hjemmeplejen, men er nok mere en klar på at skulle noget andet efter sommeren. Jeg kan forstå at flere har læst på andre uddannelser før de begyndte at studere medicin, og jeg er derfor også åben for at skulle studere en helt anden uddannelse, udelukkende for at komme ind på medicin.

Nogle der har erfarring med hvilke uddannelser, der kan få mig til at stå bedre i en kvote 2 situation til næste år? Og om det har nogen betydning i forhold til om man vælger imellem biomekanik, biomedicin, medicin og teknologi eller lignende?

Jeg ved heller ikke om der er nogen der hellere ville anbefale udlandophold?

mvh endnu en :slight_smile:

Fra næste år optager 3/4 universiter udelukkende udefra et optagelsestest, så jeg vil ikke råde dig til at kvalificere dig medmindre du vil læse på Aalborg, hvor de sætter mere fokus på forbedrelse af karaktersnittet af de adgangskrævende fag. Hvis du vil læse noget med henblik på at få merit, så er der medicin med industrial specialisering i Aalborg som giver en del merit. Så er der klinisk biomek i Odense, som er identiske med medicin - for bacheloren i hvert fald. Sidstenævnte kræver dog en ligeså høj snit i kvote 1 som medicin (10.8).

1 Synes om

Tak for svar
Det er værd at overveje med Aalborg eller Odense.
Jeg havde håbet på evt at få en standbyplads, da den ligger lige lidt lavere.
I forhold til forbedrelse af karaktersnittet, er det muligt efter at man i forvejen har afsluttet fagene på de niveauer det kræver?

Hej Mark, tak for svar
Mit gennemsnit ligger på 10,4 inkl. bonus.
Jeg tror mit snit i de 5 adgangsfag vil ligge på de 9.

  • I hjemmeplejen har jeg været fast afløser i 10 måneder når jeg stopper her til sommer.

Lyder meget interessant!
Tror jeg vil tage fat i en vejleder -tak for svar!

Sagtens. VUC tilbyder i hvert fald enkeltfag