Læger opfordres til at flygt til udlandet - nu også på DR

Så er det da også kommet på dr.dk

http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2007/0 … tm?nyheder

Håber da snart politikerne kan se, at de har dummet sig…

Det er dejligt at se. Lad os håbe der kommer noget i den rigtige tv-avis. Men det er jo fordi der er udkommet en lille pjece fra FADL idag, som fortæller hvordan man søger turnus i Sverige. Har selv læst den, og “turnus” i Sverige lyder faktisk ok…

Se også:

Lægestuderende flygter til Sverige

Dette er den pt. mest læste artikel på http://www.politiken.dk

Dagens Medicin:

Lægeflugt til Sverige

Nu er det så lykkedes for os at komme i medierne - mon ikke det er nu der skal smedes med nogle læserbreve til de større medier? kom glad allesammen - jo flere, jo bedre…!

Det er nok også vigtigt, at vi får frem, at det ikke kun drejer sig om os selv, og vores karrierer - men at det her får betydning for behandlingen af patienter.

  • Mikkel

http://www.business.dk

Danske læger opfordres til flugt

Jeg har i torsdags sendt et læserbrev afsted… Åbenbart ret god planlægning. Jeg kan kun opfordre folk til at gøre det samme.

Jeg har nu udsendt en pressemeddelse: http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=15501

Hejsa - jeg har lige læst artiklen på pol.dk.
Godt arbejde FADL!

Jeg har i går været på kursus med DUF hvor vi bl.a. lærte om spin og lobby-arbejde.
Mht. 4-års reglen foreslog underviseren, at man kunne lave en meningsmåling blandt de studerende, der kan slå fast hvor mange der er villige til at rejse til broderlandet for at få deres speciallæge-uddannelse.

Han mente at sådan en undersøgelse afgjort ville få flyttet på holdningerne på Borgen. samtidig gjorde han opmærksom på at analysefirmaet DEFCO tilbyder at udføre analysearbejde gratis for studerende.

Nu har vi udspillet - det kunne være fantastisk at fortsætte i samme ånd!

[quote=“frold”:4h3hq9dg]
Jeg har nu udsendt en pressemeddelse: http://www.studmed.dk/viewtopic.php?t=15501[/quote]

Godt arbejde Frold

[quote=“loand05”:15yyxf2r]Mht. 4-års reglen foreslog underviseren, at man kunne lave en meningsmåling blandt de studerende, der kan slå fast hvor mange der er villige til at rejse til broderlandet for at få deres speciallæge-uddannelse.

Han mente at sådan en undersøgelse afgjort ville få flyttet på holdningerne på Borgen. samtidig gjorde han opmærksom på at analysefirmaet DEFCO tilbyder at udføre analysearbejde gratis for studerende.[/quote]

Det lyder meget interssant. Hvordan skal vi få FADL med på den?
Det er for mig at se vigtigt at det er FADL, som står bag en sådan analyse.

Det er vel egentligt vigtigt at få FADL til at stå for at finde nogle der er uafhængige til at lave en analyse, sådan at de ikke kan komme efter os med det. Jeg tror egentligt at det logiske skridt ville være at foreslå det for en i FADL.

…Jeg kan afsløre, at FADL allerede arbejder på det :slight_smile:

  • Mikkel

Nu presser MSF også på for os: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2007/07/02/113728.htm

Lægestuderende: Ny lægeuddannelse giver færre speciallæger http://politiken.dk/indland/article335929.ece

Radikale: Straf ikke læger for humanitært arbejde
http://politiken.dk/indland/article335695.ece

Fra den sidste artikel:

Sundhedsformand: Spørg Lægeforeningen
Birthe Skaarup (DF), der er formand for Sundhedsudvalget, mener, at sagen er Lægeforeningens ansvar, fordi det er dem, der har forhandlet de nye regler.

»Jeg synes, det er en god ide, at lægerne hurtigst muligt kommer i gang med deres specialuddannelse, så vi kan få stoppet problemer med manglen på speciallæger«, siger hun

Ja, man kan jo sige hvad men vil, men som politiker har hun jo ret - lægeforeningen har accepteret aftalen… Vi takker DADL, YL, og LLR…

Lægeforeningen med Jens Winther Jensen og Mette Worsøe i spidsen viser igen, hvilke politiske amatører, de er. FADL og andre forudså denne argumentation allerede i dagene lige efter aftalens indgåelse.

Hvis Lægeforeingen ikke snart indser, at de har lavet et politisk selvmål af dimensioner, så er det jo direkte pinligt. Kan vi virkelig være tjent med, at det er to så inkompetente folk, der bestrider topposterne i den forening, der skal vare tage lægestandens samlede interesse?