Lars Løkkes DDR

Skulle male de gamles hus sidste uge, men regnede jo hele tiden, så sad og googlede lidt. Opdagede at modellen med at tvinge læger til et speciale faktisk stammer fra DDR. Læger var jo statens ejendom. Bagefter læste jeg den konservative sundhedsordfører har henvendt sig til Lars Løkke, for at få ham til at stoppe danske lægers arbejde i Norge og Sverige.
Dette fik mig til at tænke. Kunne Lars Løkke fortsætte sin vanvittige politik og sætte klausul på lægeuddannelsen sådan at vi ligesom jagerpiloter skal arbejde X år før vi får lov at rejse?

Derfor vigtigt vi fortsætter med at protestere og får stoppet dette cirkus så det ikke udvikler sig

Nææ det tror jeg ikke - i teorien er vi jo allerede bundet af 1,5års turnus…

Jo, men turnus er vel ikke decideret tvunget. Men man må jo tage i turnus, hvis man vil opnå B autorisation. Men det kan man jo også gøre i fx Sverige. V i har dog endnu ikke fået bygget en mur omkring DK, men jeg er enig i, at man må frygte det værste.

Teoretisk nej, praktisk ja - sådan har i det i hvert fald været i mange år… hvor mange kender du der har taget turnus uden for DK for at komme tilbage til DK?

Teoretisk kan man også selv arrangere sin turnus, men praktisk er det umuligt.

Læs du de febrilske tråde her på siden om folk fra kbh med småbørn og mand (der ikke kan få job i Thisted) der har overvejet at tage turnus i Sverige eller selv at arrengere det - jeg husker ingen hvor de endte med andet et bøjet hoved og de så måtte gøre som deres turnusnummeret dikterede.

Hvis ens ægtefælle bor i København, er det vel lige umuligt, om man skal have turnus i Esbjerg eller Sverige. Jeg vil da også gerne have min B autorisation. Men man har dog trods alt stadig muligheden at forlade landet for at få sit ønskespeciale, dog vanskeliggjort, hvis man har stiftet familie. Der er jo endnu ikke nogen lov, der forbyder danske læger at tage turnus eller specialisere sig i udlandet, omend der kan være nogle personlige forhold, der vanskeliggør det.

Jeg ved ikke hvornår du sidst har stået på toppen af panum og kigget mod øst og siden mod vest? Jeg kan se sverige ikke Jylland…

Med andre ord, jeg vil hellere pendle til Lund, Malmö eller Helsingborg end jeg ville til Esbjerg eller Thisted - det ene er muligt det andet ikke!

Nå ja. Sverige er jo også et stort land, større end DK i alt fald. Om det er tættere på eller længere væk, kommer vel an på hvor i Sverige. Men så var det måske en mulighed at pendle til Malmø og tage sin turnus der for efterfølgende at etablere sig i DK, hvis man altså kan få en plads i Sydsverige. Men nu blev der jo spurgt om en klausul og ikke om, hvordan man får sit familieliv til at hænge sammen. Er det ikke en slags kontrakt med arbejdsgiveren om, at man er bundet til at arbejde for vedkommende i en given periode?

Læste lige at DF var kommet med et forslag om arbejdspligt for læger uddannet i Danmark (for at tvinge læger til at blive i DK). Må håbe det ikke inspirerer flere:(
Men er vel næppe lovligt når vi har fri bevægelighed på arbejdsmarkedet. Ellers skal man vel også til at overveje arbejdspligt for folkeskolelærere, tømrer og VVS folk uddannet i Danmark.

[quote=“Kloppe”:26587pep]Læste lige at DF var kommet med et forslag om arbejdspligt for læger uddannet i Danmark (for at tvinge læger til at blive i DK). Må håbe det ikke inspirerer flere:(
Men er vel næppe lovligt når vi har fri bevægelighed på arbejdsmarkedet. Ellers skal man vel også til at overveje arbejdspligt for folkeskolelærere, tømrer og VVS folk uddannet i Danmark.[/quote]

Det vil aldrig komme igennem - det nægter jeg at tro på!!

I forsvaret kan man binde folk, men der sætter man også sin underskrift på en kontrakt - jeg har ikke skrevet kontrakt med nogen…

DFs forslag gribes alt for ofte ud i den blå luft… En hurtig løsning frem for en gennemtænkt løsning - ser ud til at være DFs filosofi (hvis de overhovedet tænker så langt at de har en sådan)…

Jeg kunne desværre godt være nervøs for, at de kan få det gennemført - alt er nærmest tilladt, når det gælder de arrogante læger, et eller andet sted må det dog på en eller anden måde være i strid med Grundloven eller sådan noget…

  • Mikkel

Tvivler også på det kan lade sig gøre at gennemføre det. Er vel noget med man ikke må blokere for arbejdsmarkedets fri bevægelighed i EU. Men trist man ligefrem skal frygte at blive låst fast efter endt uddannelse. Ville jo være fuldstændig utænkeligt hos andre faggrupper.
Som det er nu, tror jeg mange vælger at vende blikket mod Norge og Sverige efter endt uddannelse (mig selv indregnet :slight_smile: )

Det skal heller ikke være nogen hemmelighed at jeg smutter udenlands, hvis jeg bliver tvunget til noget som helst.
Jeg føler, at jeg har en pligt til at give tilbage til et land som giver mig en uddannelse. Men der er grænser for tyndskid- min tilbagebetaling bliver under ingen omstændigheder, at tage et speciale jeg vil komme til at afsky.