Med-kvote2-26år

Med-kvote2-26år
0.0 0

#1

Hej. Det har taget mig et par overvejelser at skrive i et åbent forum om mit liv, men jeg har virkelig brug for jeres hjælp, erfaring, råd, etc.


#2

Ingen? …


#3

“Hvis du vil, så får du det til!”

Med disse få ord vil jeg blot opfordre dig til at følge din drøm! Du har forsøgt og fejlet, det er meget menneskeligt, og det lærer man også noget af. Det har gjort at du nu har blevet afklaret med at det er lægelivet du virkelig vil. Et skridt i rigtig retning :slight_smile:

Nordmænd og svensker der vil læse medicin, konkurrerer om meget få pladser i hjemlanderne, hvorfor mange ænder op med at læse i udlandet, og da primært i Øst-/Central-Europa. I Danmark er det egne optagelseskvotienter for nordmænd (da Norge ikke er medlem af EU). I 2015 var optagelseskraverne for nordmænd der ville læse i DK hhv: 11,4 på KU og 11,0 på AU, AAU og SDU (uden mulighed til at forbedre karakterer). Optagelseskvotienterne på norske universitet er endu højere. Antager at det samme er tilfældet i Sverige… Baseret på dit gennemsnit, vil jeg antage at dine bedste muligheder, såfremt du vurderer at søge udenlands, derfor er at du undersøger muligheder i Øst-Europa fx i Polen, Slovakiet, Tjekkiet eller Ungarn. Det koster ca. 50.000-100.000 kr/år. Da det koster ca. 170.000-300.000 kr/år at læse medicin i England, er det ikke et hyppigt anvendt alternativ. Evt. check muligheder i Ireland. Det skulle være meget billigere end både England og Øst-/Central-Europa. Du kan evt. få mere information her:

http://www.ansa.no/Studier-i-utlandet/For/fag/helsefag-og-medisin/medisin/

Ellers synes jeg det er flot du har vidst interesse for studiet ved at kontakte kvote2-vejleder og universiterne i DK direkte. Nævn det evt. i din kvote2-ansøgning. Forsøg også evt. at høre med kvote2-vejlederen om forbedring af dine karakterer, ville øge dine chancer/om det virkelig er værdt at gå igang med.

Er selv på 11. sem KU og kender derfor ikke detaljerne mht. optagelsesprocessen ved AU, AAU og SDU.

På KU er det medicinstuderende i alle aldre, så alder er ingen hindring.

Pøj pøj med det hele.


#4

Tusinde tak for de søde ord. Jeg vil blive ved indtil det lykkes! :slight_smile: Og al held og lykke med studiet :slight_smile:

Betyder det at Sverige og Norge, udelukkes? :confused:
Er i tvivl om det overhovedet bliver en mulighed at tage enkeltfag i fysik og kemi b ved siden af bacheloren her i det nye år… Har skrevet til både svenske og norske universiteter, og de fleste har svaret. Sverige kræver rigtig meget…
Jeg ved at jeg ikke vil lade det slå mig (endnu en gang) at blive afvist, for så prøver jeg bare igen året efter, men problemet er i, jeg ikke ved, hvad jeg skal lave efter min nuværende bachelor. Skal jeg fortsætte til kandidat-delen, også selvom jeg ikke er glad for den, eller skal jeg søge kandidat i humanfysiologi eller søge på medicin med industriel specialisering…


#5

Det er ofte sværere at komme ind i Norge og Sverige. Det er jo også årsagen til at det er endel nordmænd og svensker der læser i DK :wink: Så ja - Sverige og Norge er nok udelukket.

Såfemt det ikke lykkes for dig at komme ind i DK, er Ireland og Øst-Europa, en mulighed du absolut bør undersøge.

Forsøg at kontakte kvote2-vejledere mhp. vejledning vedrørende hvad du bør gøre efter din nuværende bachelor er afsluttet. Ved ikke rigtig hvad uni vægter højest (forbedring af karakterer vs. fx relevant joberfaring) Tror umiddelbart det kan blive et problem at blive optaget, såfremt du allerede har en kandidatgrad, så forsøg at checke med kvote2-vejlederne, hvad der er bedst at gøre.

Kør på! Håbe det lykkes for dig.


#6

Mange tak for svar. Jeg må undersøge Ireland og Øst-europa… kvote2-vejledere er lukket nu :s Må ringe til dem i morgen tidligt!


#7

Sørg nu for at søge kvote 2 på SDU/AU (Jeg mener AU har nye optagelsesprøver der minder om SDU nu her). Der bliver det ikke lagt vægt på dit snit, men hvordan du klarer dig til prøverne (Ikke dermed sagt at de er lette).

Men det er en helt anden måde at gøre det på end man gør på KU og AAU.


#8

Jeg søger alle 4 steder i DK, for sure :slight_smile:
Jeg har også ringet til AU og det er 100% at de har de nye optagelsesprøver (så dér kan jeg ikke forbedre mine adgangsfagene, da de ikke vil se på dem). Jeg kontakter også AAU i dag (omkring 16-18-tiden er der åbent for henvendelser).
Jeg er bare usikker på om jeg bliver “afvist” pga. mine forrige valg… Men jeg håber påå det bedste og kæmper videre!


#9

Hej igen. Jeg har (to) yderligere spørgsmål:
Hvis jeg overvejer at rejse til udlandet og lave noget frivilligt, hvilke steder burde jeg se efter… Jeg har fundet nogle arrangeret ophold på ca. 2-4 uger (skal det være et længere ophold, dvs. 6 mdr?) Har nemlig kigget på Projects-Abroad…

Jeg har tænkt på en plan b, hvis nu jeg får afslag… Det er at søge en kandidatudd, der har nogenlunde eller minder lidt om de samme kurser, man får på medicin-studiet… Kender i nogle udover humanfysio-kandidat?
På forhånd tak :slight_smile:


#10

Please, help…


#11

Hej Nikita :slight_smile:

Jeg ved ikke så meget om, hvilken kandinat du skal vælge, men med hensyn til frivilligt arbejde, kan jeg i hvert fald varmt anbefale GapMedics. Det er et super godt britisk ledet projekt med ophold i enten Tanzania, Thailand eller Croatien (mener jeg det var). Jeg var selv 6 uger i Thailand, og jeg oplevede utroligt mange ting, jeg kunne bruge til min ansøgning, deriblandt at følges med læger rundt på en masse forskellige afdelinger, være med til operationer (kun se selvfølgelig!) og hver aften fik vi undervisning i forskellige tropiske sygdomme af uddannet personale.
Det var super godt, og stort set alle dem jeg var afsted med (dog var de alle fra enten England, USA, Canada eller Australien) er kommet ind på medicin efterfølgende :slight_smile:
Det er lidt smådyrt, men jeg synes det var det hele værd :slight_smile: Du kan jo prøve at tage et kig på det!

Held og lykke med ansøgningen!! :smiley: