Medical Neuroscience - Pritchard, Alloway


http://www.pensum.dk/pris/titel-Medical … 593771997/

Thomas C. Pritchard, Kevin D. Alloway

Paperback: 464 pages ; Dimensions (in inches): 1.25 x 11.00 x 8.75
Publisher: Hayes/Barton Press, (2005)
ISBN: 1593771991

Dette er en amerikansk review bog i integreret neurofysiologi og neuroanatomi, og er derfor ret komprimeret. Bogen har været anbefalet i neurofysiologi på 3. sem. ny ordn., men er sikkert også dækkende i anatomi. Bogen er illustreret med enkle stregtegninger som fungerer godt, og med makro- og mikroskopiske fotografier i sort-hvid. I starten af hvert kapitel præsenteres en klinisk case som afsluttes efter kapitlet, hvilket er sjovt. Desuden er der spørgsmål med uddybende svar efter hvert kapitel.

Denne bog forklarer stoffet godt, men er tung at læse fordi den er så komprimeret. Hvis har en vilje af stål kan man formentlig godt læse både anatomi og fysiologi efter denne bog, men det kan ikke anbefales. Anatomi i crossman eller fitzgerald og fysiologi i Bear vil være en langt bedre og sjovere løsning, endskønt dyrere.

Jeg har læst CNS efter denne på 3. semester i Odense, og mener at dette er den bedste bog på markedet at læse dette fag efter. Bogen er yderst komprimeret, og holder sig til det væsentlige man spilder derfor ikke tid med læsning af fyldstof.
Bogens problem er at der i nogle af de første kapitler forudsættes kendskab til områderder først behandles senere i bogen, derfor får man først det fulde udbytte af bogen ved anden gennemlæsning.
Men dens kortfattede tekst bliver en stor fordel ved eksamenslæsning. Desuden er alle forlæsninger på Odense tilrettelagt efter kapitlerne i denne bog, og derfor er den klart bedst at læse efter her.

mvh

Mads D. Pedersen

Pritchard og Alloways lærebog i CNS er smækfyldt med fejl, så er det sagt! Bevares, den kan da bruges, men undersøg markedet inden du køber denne bog.
Rygter siger at den ikke bliver udgivet i en 2nd edition, er der nogen der kan be-/afkræfte dette??

Bogen er som allerede nævnt forholdsvis kortfattede men absolut velskrevet og er således både velegnet som primær lærebog og til eksamenslæsning. Jeg låner stadig min udgave ud semester efter semester til folk på SDU der er kørt sur i Per Brodals bog.

Et andet plus er, at eksamensopgaverne som mange løser som opvarmning til eksamen er lavet udfra denne bog, og svarene kan således let findes i denne bog, hvorimod de er gemt godt væk i Brodals uendelige strøm af ord.

Illustrationerne er velvalgte og underbygger forståelsen for emnet. Mht til de fejl der findes i bogen, så findes der et retteark, som er blevet brugt på SDU. Alt i alt en ok lærebog. 3,5/5 stjerner herfra :slight_smile:

Bogen er opdateret til 2005 udgaven