Medicinsk embryologi - Matthiessen, Egeberg


http://forlag.fadl.dk/vis_bog.phtml?uid=137

forfatter:
Matthiessen, M.E. og Egeberg, Jørn,

indbundet, 167 sider
udgave/oplag: 01/02
årgang: 2000
ISBN: 87-7437-024-3

Forlaget skriver:

[quote]En lærebog i den del af anatomien, der omhandler udviklingslæren.
Bogen er pensumdækkende til anatomi og indeholder mange gode illustrationer.
Der gives et overblik i de mange detaljer, som embryologien omfatter.[/quote]

Denne danske embryologibog må være en af de mest kortfattede på markedet. Med det vanlige forbehold at embryologi for mange ER svært, må det siges at Medicinsk Embryologi er ganske tilgængelig. Det er muligt at læse bogen mere eller mindre ud i ét og nogenlunde hurtigt opnå et rimeligt overblik. Figurerne er af den “gammeldags” slags, altså uden de ellers allestedsnærværende rekonstruktioner i tre dimensioner, men illustrative alligevel. Grundet kortfattetheden kan det dog ikke undgås at bogen udelader en masse af det, der i andre værker betragtes som essentielt og/eller standardviden, både i den generelle, specifikke og kliniske embryologi. Til gengæld er der ikke de gentagelser af hele afsnit som kan plage andre bøger.
I konklusion er Medicinsk Embryologi ikke såkaldt “pensumdækkende”, i hvert fald på gammel studieordning, men den kan læses for overblikkets og forståelsens skyld og måske som eneste lærebog, hvis der ikke kræves mere.

En rigtig god bog til embryologi. Den beskriver ved hjælp af tegninger og ord de forskellige foldninger og vandringer, der foregår i fosterets udvikling så godt at selv jeg, der ikke har en særlig veludviklet rumlig sans, kunne forstå det. Derudover er det en stor fordel, at den som anatomibog er på dansk.