Min store drøm

Hej derude,

Jeg håber at nogle af jer kan hjælpe, da decideret karriererådgivning er en mangelvare blandt lægestuderende. Min store drøm er at blive krigskirurg i militæret, ækvivalent til den amerikanske “Trauma Surgeon”. Altså en all-rounder kirurg som er god til at stabilisere patienter og derfor skal kunne lidt af hvert.

Dette begreb findes desværre ikke i Danmark, da selve trauma team er sammenholdt af en håndfuld kirurger som er eksperter i deres respektive felt: e.g thorax, mave-tarm, ortopæd, osv.

Mit spørgsmål er således: Hvad kommer tættest på Trauma surgeon i Dk, hvor man kan bruges i militæret?
Egentlig efterspørger jeg et alsidigt kirurgisk speciale, hvor man hele tiden skal afveskle.

Mvh

Hej

Se her bl.a.: http://www2.forsvaret.dk/job/job_i_forsvaret/sundhedsfaglig_i_forsvaret/Pages/laege_i_forsvaret.aspx

Ud over hvad der står på den side er det nok en god idé at tænke over en civil karriere også - kirurger i militæret er speciallæger ligesom på hospitalerne, så vejen bliver lang og fyldt med elektiv hospitalskirurgi, sundhedstjek af værnepligtige, KBU m.m.m.

Sundhedsvæsnet bliver i øvrigt mere og mere specialiseret, så du finder nok ikke ‘‘allround’’ kirurgi nogen steder. Mit umiddelbare bud ville være mavetarmkirurg eller anæstesilæge. Endelig er der flere lande, der er nået langt med en uddannelse i akutmedicin.